• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    Tady něco ohledne Voix :
    VOIX PREMIUM AUDIO - HighEnd Forum
    http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=14&t=5722&p=66379&hilit=voix#p66379

    MAJA
    MAJA --- ---
    TEDDYBEDDY: Já bych si tipnul, že to bude dost snobárna - kouknou co máš za hodinky/boty etc. a podle toho se budou chovat.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    TEDDYBEDDY: To je tam co mají ty bedny za dvacet mega a sub za milion? To už mně taky zaujalo, tam se budu muset někdy vypravit (i kdyby je třeba měli zrovna vyprodaný :-))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Už se byl někdo podívat v Dušní?

    VOIX | Showroom & prodejna luxusní audiotechniky
    https://www.voix.cz/?fbclid=IwAR1v3-vrmFQx-a0b89vhOASzEtzev4ZbZPXZndIRMpCWsaqs2nVghUyJ7cE

    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY:

    Chápete to, jo? Máte 40 let starej nadčasovej produkt, kterej je furt tak dobrej, že se vyplatí vyrábět. Nemusí to bejt zrovna kabel, může to bejt cokoli jinýho.
    Ale v našem případě je to zrovna drát, dobře vymyšlenej drát, s žádanými funkčními vlastnostmi. Je už to taková legenda, že je i levnej, běžně dostupnej i každýmu poučenýmu laikovi.

    Lidi to po celým světě léta kupujou, poslouchaj to, srovnávaj a říkaj, že se jim to líbí. Popíšou se stohy textů, že todlenc se fakt povedlo. Každej má dneska možnost, si to koupit na ešopu, zadarmo vyzkoušet a vrátit. A pak třeba říct, nefunguje to/ nelíbí se mi to. Ještě to nikdo neřekl, ale může bejt.

    No a po těch ČTYŘICETI LETECH přijdou kdesi na nyxu tři jelimani a řeknou prostě, "já tomu nevěřím".

    Logická otázka. Proč si to místo věření/ nevěření prostě zadrmo nevyzkoušíte?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Jen si tu odložím. Sám bych na ten Kimber skoro zapomněl. Netušil jsem, že jde o takovou legendu. Nebo jak nazvat něco, co se v oboru spotřební elektroniky udrželo od r. 1979 !?!

    Kimber Kable 4PR
    Kimber Kable's 4PR, the company's very first product and its most affordable speaker cable ($150/10' pair), was introduced in 1979


    Read more at https://www.stereophile.com/content/entry-level-19#W7gRI0B4D9qgJtCD.99
    https://www.stereophile.com/content/entry-level-19
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    DOCKINEZ: AVR bude v rohu mistnosti a kabely povedu podel steny a idealne oba spolu to je totiz nejkratsi moznost a nevim jestli to muze necemu vadit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    P4INTER: jak daleko vedle sebe?
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    TEDDYBEDDY: sranda musi bejt ne? :-D Hele v klidu me slo jen o to ze jsem se zeptal jestli 2,5 nebo 4mm2 bohuzel to nemam jak jinak udelat tzn jedna bedna bude od AVR cca 4m a druha 7m tzn vim ze musim dat stejnou delku, kabely drahy ted resit nechci proto ta dvojlinka. A dotaz byl jestli 2,5 nebo 4 a druhej jestli bude vadit ze kabely povedou vedle sebe. To je cely to ze je tu jeste jiny hifi auditko jsem netusil a nevsiml jsem si :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A jinak myslím, že stačilo poděkovat. Ohledně těch stojanů jsi odpověď dostal.

    Já mám třeba „stojany“ na míru od truhláře a udělaný tak, aby se dal vnitřek vycpat knihami. Písek to není, ale těžký je to dost, nic nevibruje a takový provedení zvyšuje WAF.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    P4INTER: Navic tam byliy 3 otazky.

    Když už se tu bavíme jako kokoti, tak proč tomu nedat vyšší lvl.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Notvl :D
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    TEDDYBEDDY: no jde videt ze si ani poradne tu moji otazku necetl ale nevadi. Navic tam byli 3 otazky. Jinak tvoje minusy u odpovedi asi mluvi za vse, ze tady budes oblibenej.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    P4INTER: Jasně, nedostal jsi odpověď, kterou jsi chtěl slyšet. Čili si kup dvoulinku. Stojany, co nejtěžší, vejškáč zhruba ve výši očí/ uší, př. dutiny vysypat sklářským pískem/ olověnými broky. S výhodou postavit na hroty a min 40cm od zdi. Všechny parazitní mikrorezonance mají vliv na čistotu výšek. Ale s tou dvoulinkou dej ty bedny klíďo na kredenc ;)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    TEDDYBEDDY: hele prolezl jsem uz hodne for a na kabely ma nazor kazdej jinej v poslednm foru psali akorat ze je lepsi vzi 2x4mm obyc dvojlinky a ti tam meli aspon nejaky vecny nazory technickyho razu. No chtel sem se zeptat jeste co stojany ale asi na to kaslu :-D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    P4INTER: Dostals tu samou odpověď, kterou můžeš nejmíň 30l vyčíst v každým hifi časáku na téma jak správně zapojit stereo. Na téma, jak hrát co nejlevněji, je tu klub lowend.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    TEDDYBEDDY: mas pravdu az prijdou tak je spalim a budu radsi poslouchat repraky z notebooku ty maj nejkratsi kabely! Boze a ja doufal ze fakt dostanu nejakou normalni odpoved
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LOPIK: XLR se prece v HiFi pouziva
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOPIK: no jasně, ale tady zrovna to nebyl ten případ. jestli měly ty původní špagetky 0,5-1 mm, tak hodně.

    A symetrika se používá, zrovna včera jsem koukal na fešnej návrh symetrickýho phono preampu s ECC40. Ale ve spotřebce to moc nefrčí, to máš pravdu.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DOCKINEZ: Tak tohle je taky trochu extrém - samosebou že nějakým drátkem reprák asi úplně dobře nenakrmíš, ale mezi jedním 4mm tlustým a druhým 4mm tlustým zas až takovej rozdíl nebude..

    btw. proč se vlastně v HIFI vůbec nepužívaj XLR nebo jakýkoliv jiný symetrický propojení? To by mělo 100* větší smysl, než vymejšlet zlatý kabely zapletený vesmírným vzorem ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam