Ahoj, shanim ozvuceni ke compu v pracovne. Bud z meho stolniho PC, nebo z nekolika ruznych firemnich laptopu, co se mi tu stridaji.
Rozpocet rekneme do 30k CZK.
Repro budou umistene nalevo napravo od 43" 16:9 monitoru (rozmery TV s 1.1m uhloprickou). Tedy potrebuji neco jako near-field monitory. Subwoofer asi pod stolem. Preferoval bych, kdyby byly pohledne, ale neni podminkou. Znacka nebo zeme puvodu je mi uplne jedno.
Vyuziti nenarocny poslech hudby vsech zanru, youtube videa vseho druhu, obcas hry pro decka, obcas Doom 2016 nebo Doom Eternal atp pro me.
Do ted jsem mel pripojene Genius 6000 co jsem vyhrabal z mych studentskych let, v 2.1 konfiguraci. Asi bych i nadale preferoval 2.1.
V repracich se vubec nevyznam a bude to moje premiera v kupovani lepsich. Jako sluchatka jsem zvykly na moje Sony WF-1000XM3 a Bose QC35 II. Byl jsem varovan a jsem pripraven na to, ze oproti sluchatkum to asi bude spis horsi, za tuhle cenu.
Trosku jsem Googlil a na uvod me zaujaly Klipch The Sixes, ktere se mi vzhledem moc libi, ale v recenzich me pro me ucely moc nepresvedcily. Mozna jim ale krivdim.
Pak jsem koukal na ruzne Edifier, ale S3000Pro ktere se mi libily maji druhy reprak pripojeny pouze bezdratem, coz me odradilo, bojim se latency. A taky si u nas doma nechci bezduvodne rusit WiFi.
Jak je asi videt, googlil jsem jen aktivni repro, coz je mozna skoda, ale nikdy jsem nic jineho nemel. Ale asi bych si nechal poradit i nejakou pasivni kombinaci.
Z toho co jsem zatim googlil se mi nakonec nejvic asi libilo:
JBL 308P MK II ve stereu.
Jako "doporuceny" (?) subwoofer k nim vidim JBL LSR310S. Tady me prekvapuje, ze je jen 10", coz mi prijde k repro s 8" wooferem malo (?).
Otazky: Nejake lepsi napady pro toto pouziti do ~ tohoto financniho limitu? Jak k tomu pripojit telefon nebo tablet pres BT?
JBL 3 Series MkII Active Monitors Review
http://www.youtube.com/watch?v=7OVigl8Tg-A