• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    CLOJSTER: Pockej do listopadu a porid si KEF LS50 Wireless II... Cena bude kolem 75000,- A pak uz nemusis resit nic dalsiho.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    CLOJSTER: v prvy rade zalezi, do jak velky mistnosti to mas, a kolik za to hodlas vyplaznout, a jak moc. se srat se shanenim

    beze srani, shaneni, a pulrocniho vymejsleni je sweetspot u jetejch repro kolem cca 150kkc za konfekci v A+ stavu
    za zbytek 250

    cely se to da srazit o 1/3, klidne i min, kdyz vis co delas
    tak za 250 mas dost dobre pouzitelnej aparat, kde netrpis ani v jednom pasmu ani v kvalite, a nepotrebujes nutnej upgrade dalsi rok, spis se ti na to postupne zacne prasit

    dost impresivni aparat s vetsim shanenim sezenes i pod kilo, bude to mit vzdycky nejaky ale

    spis si na tohle prijdes sam
    hrozne zalezi na jedinci a budgetu

    treba kdyz mas dvouciferny iq, dunning-kruger syndrom a ses hluchej z 80% na levy ucho, tak si vystacis s aparatem v hodnote 70kkc, jako treba teddybeddy, a pak zvladnes prudit v diskuzich i ostatni, ze hrajou na smuk, zatimco syflis na 6" dvoupasma, kde nejdrazsi soucastka na reproduktoru stoji nova 3 tisice
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    MAJA: Tak porad po cem se tak z te druhe ruky divat? Diky
    MAJA
    MAJA --- ---
    VOZKA: Netvrdím, že je to pravidlo ... spíš je zajímavé, co se dá najít z druhé ruky za skvosty i v ceně několika málo desítek tisíc.

    Nabídka je široká, ale proč hledat v kategorii, kde výrobce catoval costy, když mám za podobné peníze repro z kategorie, ve které to výrobce zdaleka tak neřešil ...
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    VOZKA: Myslis teda, ze takove VMA-1 SL budou o hodne lepsi nez repro v srovnatelne cenovce od velkych komercnich hracu?

    Jinak teda co pisete tak myslite ze ten sweetspot je o dost vys nez kolem 40tis. za komponentu?
    To byste me moc nepotesili :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MAJA: To si úplně nemyslim. Sice přibylo highendu v cenách přes milion, ale zase spousta technologií které byly dřív jen v reprácích za 100k+ postupně probublala do levnějších vod. Spousta těch repráků za mega a víc stejně zvukově nenabízí vůbec nic, co by nenabízely i některé bedny za čtvrtinu. A high-end za 100k neexistoval nikdy.

    V levnějších vodách se třeba začaly objevovat cenově dostupný zvukovodový bedny, který přináší poměr cena/kvalita kterej konkuruje i bednám z druhý ruky - třeba JBL Studio 5xx jsou super levný poctivý bedny, nebo úplně v low-endu JBL LSR30x. hOrns dělají docela dobré bedny s konstantně vyzařujícími nízkodifrakčními zvukovody, i když už v cenách nad 100k. Když člověk hledá spíš tradiční široce vyzařující bedny řádově za desítky tisíc, tak existují i menší výrobci, kteří prodávají za cenu adekvátní zvuku a technickému zpracování, bez přirážky za design, status a marketing - u nás je to podle mě třeba VMAudio.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ROMANICAK: Hele, to dřív zamrzne peklo, než by někdo jako Teddybeddy připustil, že ty jeho žvásty nemají oporu v realitě.
    MAJA
    MAJA --- ---
    CLOJSTER: Highend ujel za posledních pár let cenově úplně mimo rozsah běžného nadšence (i toho spořivého). Repro příp. zesík jsou dobří adepti na secondhand koupi, když se dobře vybírá.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Kdyz uz tu tak debatujete o iluzich, kolik tak ma smysl utratit za repraky + zesik. Stereo.
    Jde mi o to kde je podle vas ten sweet spot.
    Rikam si podle ruznych recenzi tak nekde kolem 30tis. za zesik a tak 40 za repro? Mozna ID_ROMANICAK by mohl poradit? Zda se rozumny :)
    Diky
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Ne, vlastne kecam. Mam nejakou zvrhlou predstavu, ze mu vezmu iluze, kterejma se nechava krmit nejspis pomerne dlouhou dobu a mozna za ne i utratil mnoho penez. Neco jako procitnuti. Nevim jestli na to ma, ale zkousim to.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SVANC:
    SVANC:
    Njn, ma silny kecy, tak at se za ne postavi misto nadavek. Nebo at drzi pysk, to je jediny co chci.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ROMANICAK: Btw sázet se s Teddybeddym není dobrej plán, tohle už tu v minulosti vyzkoušel kolega, šlo o doložení relevantního vzdělání v oboru elektro, které mu Teddy nevěřil - sázka byla o 10 litrů, ale pak se k tomu nechtěl znát. Co taky čekat od omezence, který si tu v diskuzi se mnou v minulosti pomáhal svým druhým profilem TOOM.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ROMANICAK: "Slepý test je na hovno" za 3... 2... 1... :D
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TEDDYBEDDY:
    Tak za prve si odpust ty nadavky, tady nejsi doma na hajzlu a necumis z nej do obyvaku na fotbal. Tady jsi ve slusne diskusi a pokud to nehodlas akceptovat, ocekavej bananovou reakci.

    A za druhe se bavime o optice, tak do toho nemotej virivy proudy. A samozrejme se prokazat daji.

    A za treti, co ta sazka? Klidne koupim ten nejlevnejsi dvoumetrovej optickej kablik, ty ukaz co mas doma nebo kup/pujc nejakej kterej povazujes za kvalitni, a dame slepej poslechovej test, ok? A kdyz ve slepym testu nic nepoznas, tak ti dam druhou sanci - test merenim vystupu na bedny. Osciloskop mam, neboj. A kdyz i tu prohrajes, venujes mi svoje bedny. Kdyz prohraju ja, venuju ti ty svoje. Co vubec doma mas, co se ten mym muze jakz takz rovnat, o cem se konkretne bavime?
    MAJA
    MAJA --- ---
    ROMANICAK: čím lepší/vyladěnější mám aparaturu
    - tím víc se omezuje okruh dobře poslouchatelných nahrávek
    - tím víc slyším zvukařské chyby (nebo možná i záměry aby to dobře hrálo i v autorádiu ...)
    - tím míň mám čas/klid/náladu to v klidu nerušeně poslouchat

    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ROMANICAK: Tak určitě. Jak nepř. změříš vířivé proudy uvnitř vícežilového vodiče. Víš, co jsou to vířivé proudy a jaký vztah mají ke geometrii vodiče a co se tam odehrává? Víš, co to dělá s výsledným signálem a jak to ovlivní zvuk? Nevíš, neznáš, ani neslyšíš. A páč si blb, nikdy neuslyšíš, proč tvý bedny stojí tolik, kolik stojí.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MAJA:
    Tesat do kamene!
    MAJA
    MAJA --- ---
    Člověk po několika iteracích GASu a utracených kop peněz nakonec skončí u toho, že u jeho oblíbených nahrávek by nejraději podřezal zvukaře ... :-)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TEDDYBEDDY:
    "Nejde změřit úplně všechno." ale jde, jen musis vedet co delas a jak to spravne udelat.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TEDDYBEDDY:
    Chces mi rict, ze sis vyzkousel, ze na jednom optickym kabelu to hraje lip jak na jinym? Vsadim svoje B&W 800N, ze to nepoznas. Vsadim je dokonce, ze to ani na kvalite zvuku nezmeris. Na jakymkoliv aparatu >200K, jak sam pises.

    Pokud si za tim stojis a navic me oznacujes za blba, tak do toho pujdes...tak co vsadis ty?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam