Koukam, ze tady jede docela slusnej souboj T vs R. Ja se ptal jen ze zvedavosti a ne potreby nejakyho hadani. Moje zkusenost je takova, ze jsem zacinal na kabelech z OBI. Cim vic medi a silnejsi tim lepsi. No a pak mi jednou nekdo pujcil Nordost a rozdil v subjektivnim poslechu byl propasny. Troufam si rict, ze zde mnohokrat zminenym slepym testem by byla rozlisitelnost kabelu 99%. To jsem si overil i timto slepym testem u sve (audiem netknute) manzelky - vzdy po nekolika dnech jsem vymenil kabely, kdyz nebyla doma a cekal, jestli se ozve. Ozvala. Tak si rikam, ze je divny, ze ten placaty, tenoucky, skoro pruhledny kabel, dokaze udelat takovy rozdil. No a tak jsem si vyzkousel pomerne dost kabelu, ruznych znacek a (h)ruznych cenovych kategorii. Uz to nebylo o tom, jestli hral nejaky lepe a jiny hur. Spis to bylo o tom, ze nektery hraje "jinak". Casto byly od sebe nerozeznatelne, i kdyz cenovky meli o rad jinde. Nikdy jsem nic nemeril, ale poslouchal. Takze neberu kabel podle znacky, cenovky nebo recenze, ale podle toho jak mi to doma zni a co se mi libi a od te doby mam jeden se kterym jsem spokojeny. Podobne to mam i u All-in-one (viz zminene LSX a LS50 wireless). Netvrdim, ze to je HighEnd, ale je to proste jednoduchy. Poslech me neunavuje (posloucham ty LS50W cca 9 hod denne) a porad me bavi. Doma mame jako hlavni KEF R1 a Lyngdorf TDAI 3400. Cesta byla dlouha. Pres ruzne Marantz, Rega, Creek, BlueOS, Wharfedale, RIHA,... Ted uz dal jit nechci ani nepotrebuju. Jedine, o cem bych casem uvazoval je Grandinote. Absolutni top, co jsem slysel a byl bych ochotny za nej penize i dat. Treba casem, az budou podminky (mistnost, cas, vyuziti,...)
Zaverem kazdemu zde preju dobry poslech, ze ktereho bude mit stejnou radost jako ja ze sveho. A je uplne fuk co a na cem to posloucha. Napr. Muj deda miloval svuj stary gramofon na kliku. Slouzil mu pres 50 let. Z pohledu sve profese mohu rict, ze stejne jako je nezlomna fyzika, je ucinna i psychosomatika a casto umi vysvetlit veci, ktere pomoci velicin popsat nejde. Aneb neumime vse zmerit, popsat, spocitat, vysvetlit...
Hezky den vam vsem!