• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Bohužel jeden z důsledků Dunning-Krugerova efektu je, že hlupákovi nejde vysvětlit, že je hlupák.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Presne, historicka fakta oznacme jako spravni a zarucene nepokrytecti lepsolide za debilni. A diky takto moralne vyspelemu uvazovani nakonec zavladne na Zemi svetovy mir, at se to generalisimu Pavkovi libi nebo ne.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MATT: Tady je ale jiná situace než u nožů - u kabelu je při dodržení pár samozřejmostí úplně jedno, o jaký kabel jde. Na ohromování návštěv masivní kabeláží :D tak plně vyhoví i kabel z Číny.
    Jinak ty Playerovy debilní narážky na USA mě potěšily - mám rád, když si potvrdím dosavadní názor, a tahle politická rovina to dobře doplnila... :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    FATTY: jojooo :D
    FATTY
    FATTY --- ---
    neneee :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MATT: čoveče já snad i radši podpořím "komanče", než šiřitele demokracie, která za sebou zanechává statisíce mrtvých civilistů a ekologickou katastrofu (agent Orange, střelivo s ochuzeným uranem... kdybys snad tápal). O vyhlazování původních obyvatel ani nemluvě. Ale chápu, jsou to naši spojenci, takže pssst a o zločinech ani muk. To jen k té politice, když si jí sem "musel" zatáhnout.

Jinak v Číně to funguje tak, co se západních odběratelů týče, že si zadáš cenu, za kterou chceš něco koupit a oni ti to úměrně té ceně navrhnou, potažmo vyrobí. Vlastně to u nás dobře známé z potravinářského průmyslu. Není párek jako párek.

A ano, zcela nepochybně se najdou stovky či tisíce nepovedených kopií čehokoliv, ale vybrat si jeden příklad a na tom postavit argumentaci, že se teda v Číně vyrábí zmetky, je kulantně řečeno nemoudré. Já mám doma třeba katanu z Číny, provedení velice pěkné a dokonce i funguje. Deklarovaná použitá ocel zjevně není "fake". Samozřejmě bych si mohl nechat ukovat meč u Bolfa a podpořit tak Čecha, ale nepotřebuju katanu za 100+ tisíc, stejně jako nepotřebuju kabel (síťový, signálový, reproduktorový) za tisíce či desetitisíce, protože pro mě nemají vůbec žádný přínos navíc, oproti mnou zde prezentované "Číně".

A abych se vrátil k tématu klubu, zdalipak si podpořil třeba Františka Krauta? ;)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: Co jsem měl možnost si porovnat USA nůž za 100 a jeho cinskou kopii za 15, tak jsem číňákum neposlal ani dolar. Čovek tim podporuje komanče a když to dostaneš do ruky, tak z toho provedení nejde mit ani radost.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    I s poštovným 500,- a do týdne z Číny doma.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tak jeste cekam na sitovej kabel k AVR a koax na stereo RCA kvuli SACD a snad uz bude hotovo. Na chvili :)

VOZKA
    VOZKA --- ---
    JIRKA207: Skoro, zkoušel jsem dvoje identické bedny které jsem stavěl sám, jedny starší (minimálně půl roku a často hrané) a jedny nové z čerstvě vybalených měničů. V mém případě hrály stejně, čemuž později odpovídalo i to měření.

Ale taky nemám autoritu na to abych řekl že se to neděje nikdy, no :). Jen jsem se opakovaně setkal s tím, že si prodejce beden zjevně vymýšlel nebo že změnu majitel beden popisoval superlativy které dost dobře nejsou fyzikálně možné.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    JIRKA207: Slo o KEF Egg. Jednoducha verze PC reprosoustav avsak od renomovaneho vyrobce. Vzhledem k pripojeni pres USB slo prepinat celkem snadno a rychle. Stejna mistnost, stejny PC, atd Rozdil byl predevsim v podani prostoru. Jeden par byla funglovka, druhy predvadecka s mnoha nahranymi hodinami. Tu jsem bral jako prvni a zvuk me tak zaujal, ze jsem se rozhodl koupit jeste jeden par. Jake bylo zklamani u noveho kusu. Az jsem si v prvni chvili myslel, ze je vadny a budu reklamovat. Dnes uz rozdil nevnimam. Mozna zahoreni, mozna jsem si zvykl, mozna technicky problem... kazdy at si udela nazor sam. Ja uz v dnesni dobe radsi nic konkretniho nerikam...
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    DR_RIC: Ja prave taky...a porad si myslim, ze to je tim, ze ty reproduktory musi povolit a rozhybat se.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    JIRKA207: Ja ano. Aktivni reprosoustavy. Stejny model. postoval jsem i video. Rozdil byl dost znatelny. Nekdo rika, ze to bylo "zahoreni" nekdo, ze jsou "kazde vyrobene jinak". Faktem je, ze ted uz rozdil neni....
    CROME
    CROME --- ---
    VOZKA: “Zahoreni” objektivne funguje u velkych sluchatek, kdy casem degradaci nausniku se meni celkova frekvencni odezva, nicmene zahorenim bych to nenazyval :)
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    VOZKA: A zkousel si nekdy AB poslech stejnych repro, kdy jeden byl rozehrany a jedno vybalene z krabice?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SVANC: Zkoušel jsem měřit (hlavně impedanci kde jsou rozdíly vidět víc, ale i frekvenční odezvu v bedně) zahoření na docela kvalitních širokopásmáčích a jestli tam byl rozdíl, byl menší než odchylky mezi jednotlivými měniči (kterých jsem měl tehdy změřených asi 6, nebyly to jen ty dva).

Zahoření je celkově marketingový výmysl, který funguje právě proto že zní logicky a v nějaké malé míře se skutečně děje. Důvod je ten, že když člověk nemá možnost si relativně rychle přepínat a/b s nějakou referencí a poslouchá z jednoho systému, tak si docela často po chvíli zvykne i na horší zvuk, pokud není vyloženě špatný. A když mu výrobce/prodejce řekne "musíte tomu dát dva týdny na rozehrátí", tak tím o dost zvýší šanci že si zákazník zvykne i když se mu zvuk na začátku úplně nelíbí. A na vracení už je pak taky pozdě.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MADCAT: Zahoření součástek je nesmysl, navíc jsi měnil jen kabel. Jeho zahoření je totální nesmysl. Pro mě je tvá zkušenost s různými pocity z téhož dalším dokladem, že jakékoli jiné než slepé testování nemá význam a je ovlivněno očekáváním popř. dalšími okolnostmi.
    Ještě k zahoření - kdysi jsem to konzultoval s vývojářem repráků z Visatonu, mimochodem firma s největší bezdozvukovou komorou v Evropě (snad to platí ještě dnes, nevím), a ten mi napsal, že u basových reproduktorů po nějaké době provozu jsou rozdíly měřitelné, ale tak malé, že nejsou slyšitelné.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HOWKING: Super dík za info :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HONCKA: Aha neporozuměl jsem napoprvé. Tedy v bedně připravené na bi-amping nejsou výhybky v jednom kuse. (jednokusovou výhybku z toho udělá až to přemostění na svorkách). Jsou tam low-pass a hi-pass filtry. (zjednodušeně, před basákem je cívečka, která je otevřená pro vyšší frekvence a na basák dovolí přenosu jen těch nižších a před střeďákem a výškáčem je kondík, který zase je otevřený pro frekvence nižší a na střeďák s výškáčem (které mají mezi sebou další výhybku) se pouští jen vyšší frekvence. (Samozřejmě to zapojení je složitější,než jen cívečka a kondík, aby bylo dosaženo strmějších frekvenčních poklesů)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HONCKA: je tam samozřejmě trojcestná výhybka (pokud je bedna třípásmová). Nemá ale smysl živit výškáč (obvykle jen pár wattů) zvlášť a tak se triamp zapojení téměř nevyskytuje (ale už jsem viděl i to)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam