• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: Říkáš LIDI.
      Naznačuješ snad, že když si hifi magazín Stereophile k testování vybral z řad skeptiků i věřících 25 lidí, tak to byli samí podprůměrní posluchači, kteří na rozdíl od tebe nepoznají jemné rozdíly ve zvuku? Jakože to zlaté ucho jsi ty? A proč by tohle dělal hifi magazín, jehož zájmem by naopak mělo být ukázat, že každý zesík hraje jinak?

A jinak by bylo fajn, kdybys bys mohl reagovat bez debilních keců o mém tepu, odpočítávání a nějakých svých projekcích toho, co si myslím...

CLOJSTER: Sorry :D
      VOZKA: Taky sorry :D
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      CLOJSTER: No jo! Sorry. :)
      CLOJSTER
      CLOJSTER --- ---
      VOZKA: Evidentne to tu nekdo jako metaforu nepochopil. A tak je to u nej se vsim. Nechteli byste ho uz prestat krmit? :D
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      PLAYER: debata o covidu mě absolutně nezajímá, já sám mikrobiologii nedělám, takže jsem tam dost možná napsal píčovinu i z pohledu skutečné laboratorní praxe, ale jako metafora to je snad srozumitelný
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: pohodlne se posad... pockej, az se ti snizi tep... zamer se peclive na nasledujici slovo. Ses pripraven? Tak pozor...tri...dva...jedna... LIDI. Pisi to po nekolikate a rozborovat specialne kvuli tvemu sezeni si na vedeni, at uz vedomem (trolling) nebo nevedomem, delat znovu nebudu, coz jsem avizoval jiz nekolikrat.

A samozrejme, ze je irelevantni, co podle Svance vsechno vliv na zvuk nema, protoze na zvuk nema vliv jen to, co si mysli Svanc, ale musi to byt posvecene jednim z Clarku a jeho udajnym zastupem tisicu anonymnich lidi, do te doby se to nesmi rikat nahlas :)

VOZKA: s temi viry je to velmi tenky led, samotnym virem rozhodne nikoho nenakazis. A zrovna pro ten aktualne velmi popularni, kteremu se dostala obrovska pozornost medii a jehoz existenci zarucene potvrdili komunisti v Cine (a komunistum v Cine veri zapadni svet preci prvni posledni), nema ministerstvo zdravotnictvi dukaz o jeho existenci. Je mozne, ze to budes tezce nest (v zavislosti na tom, jak moc ses verici a jak moc dodrzujes vedeckou metodu ci se od ni ucelove odchylujes), ale je to fakt konstatovany jiz i obvodnim soudem:

Obvodní soud pro Prahu 1 - Ministerstvo zdravotnictví nemá důkaz o tom, že virus SARS-CoV-2 reálně existuje - Resetheus z.s.
      https://resetheus.org/obvodni-soud-pro-prahu-1-ministerstvo-zdravotnictvi-nema-dukaz-o-tom-ze-virus-sars-cov-2-realne-existuje/

Je to offtopic jako prase, ale 1. sis zacal :), za 2. je to uzasny priklad mnou drive zminene slepe vire v autority.
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      PLAYER: TRABANTÍ KOMPLEX! To už tady dlouho nebylo. Za sebe říkám, že nejlepší high-end bedny většinou (ale ne vždycky) stojí přes půl mega. A vhodná poslechovka stojí i víc. U ničeho jiného si (v digitálním řetězci, analog mě moc nezajímá) přínosem u drahých komponent moc jistý nejsem, takže tam ten trabantí komplex asi mám.

PLAYER: Ještě k těm slepým testům. V praxi to není jedno, u průkazných testů jakéhokoliv typu se obvykle snažíš testovat jednu věc a vliv čehokoliv jiného minimalizovat tak moc jak je to jen možné. A u lidí je to bohužel skoro nemožné protože vnímáme vědomě i podvědomě všechno co se kolem nás děje, protože velká část toho vnímání a rozhodování se stejně děje v podvědomí ("vstup" svých smyslů nezpracováváme vědomě, děje se to v reálném čase samo) a popis proč jsme se nějak rozhodli je jen post hoc racionalizace. Takže za nejlepší způsob jak mít jakž takž jistotu že jsou výsledky způsobené opravdu tím co si myslíme (zde různé kabely) a že nás nebude nic rozptylovat je obvykle v psychoakustice považována tahle přepínací metoda.

Kdybys sem s výsledky testu jak ho popisuješ přišel, tak mě to určitě bude zajímat taky, ale nebudu tomu přikládat stejnou váhu jako testům které jsou rigorózněji vykonané, obzvlášť pokud bys přišel s výsledkem který je od nich výrazně odlišný.

Hypoteticky by to bylo v principu jedno, ale v reálném světě prostě existují na průkazné testy metodiky jejichž jednotlivé aspekty bývají nějak historicky odůvodněné. Když děláš v laboratoři zrovna kultivaci bakterie, kterou nijak neovlivňují rhinoviry, možná by nevadilo kdybys v blízkosti Petriho misky kýchal a smrkal, ale v praxi se to prostě nedělá protože nikdy s jistotou nevíš, čím by sis to mohl kontaminovat.
      MAJA
      MAJA --- ---
      SVANC: Na solidní ABX nemám doma prostředky ani vlastně chuť to dělat. Preferuju to, že si "zvyknu" na nový (potencionálně lepší) komponent ... tím za delší časové období zprůměruju i svoji náladu k poslechu, která dost ovlivňuje výsledek ... a pak tam hodím původní věc.

Dělám to pro vlastní radost a ne pro porovnávání (nejsem recenzent) a nedělám to ani, aby mi to někdo další pochválil, jak to hraje třeba ... YMMV
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: Zkus přestat psát jako zaseknutá deska o tom, co jsi údajně tvrdil dřív, a napiš konkrétní výhrady, které by měly zpochybnit validitu tohoto testu ve Stereophile. Chápu, že se tomu chceš vyhnout jako čert kříži, ale já bych ty důvody rád viděl, pokud tedy vůbec jsi schopen nějaké uvést.

Můj aparát a moje další názory jsou z hlediska tohoto tématu zcela irelevantní a cokoli bych napsal by jen vedlo k odbočování od něj. Ale klidně se o tom můžeme pobavit, až bude jasné, co tomu testu vytýkáš.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: těmi otázkami si nakrásno potvrdil slepou víru v domnělé autority. Na co potřebuju jména jsem ti přímo napsal, takže buď nečteš co píšu, nebo je to už diagnóza. A podle mě b) je správně, jelikož se znovu ptáš na něco, co jsem ti poloplátě již rozebral.

JCIO: ještě ti v tom výčtu chybí, že je někdo "nedoslýchavý". Co tím myslím jsem již polopatě napsal dříve. Tady to hodně zjednodušeně nastiňuje jeden člen jakéhosi řeckého audiofilního klubu. Je to ten starší pán, co říká, že elektřina je 50 % zvuku :)

The Audiophile Club of Athens
      https://vimeo.com/25761812

Jinak když už jsme u té psychologie, tak zrovna jako existuje postbuy syndrom, tedy že si člověk vnukne myšlenku, že něco musí být dobré, když si to vybral, koupil a navíc za "hodně peněz", tak stejně tak existuje syndrom obhajoby laciných věcí, protože když na to dražší nemám, tak to určitě stejně lepší nemůže být a je to jen "snobství" a tím pádem jsem vyzrál nad těma blbcema, co věří tomu, že za víc peněz mají více muziky. Každá ta skupina si pak bude hledat jen ty informace, které je v jejich správném názoru utvrdí, viz pojem konfirmační zkreslení.

Škoda, že mi Svanc nechce prozradit ten seznam věcí, které všechny nemají vliv na zvuk. Cítím tam obrovský diskusní potenciál. Možná že ale tuší, že by se mohl chytit do vlastní pasti, kdo ví :)
      MARASAN
      MARASAN --- ---
      SVANC: prave proto je tam fakt poznat rozdil mezi kabely.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MARASAN: Na takhle dlouhém prodlužováku vzniká při 4 kW úbytek napětí přes 17 V. To není úplně málo...
      MARASAN
      MARASAN --- ---
      ja verim kazdopadne na kabely v prodluzovacce - vymenili jsme vedeni 40 m z prurezu 1,5 mm na prurez 2,5 mm a je to citelne znat. RMS kolem 4kW, pro tech 18 A je tlustsi lepsi ;-)
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: Furt se zasekáváš na tom, že reaguješ na Richard Clark Challenge, ale já se s tebou už hodnou chvíli bavím o testu ve Stereophile.
      A ne, ani Richard Clark ani David Clark nejsou žádné mé modly, ale jde o přední odborníky v oboru audiotechniky a testování komponentů. Proto závěry z jejich testů pro mě mají větší validitu, než když nějaký Player v rámci neslepého testování napíše "já ten rozdíl slyším".

A na co potřebuješ jména účastníků? Naznačuješ snad, že lidé ze Stereophile vybrali účastníky tak, aby nikdo žádný rozdíl nepoznal? Proč by to dělali, když zájmem hifi magazínu by měl být pravý opak?
      Fakt bych si rád přečetl, jaké výhrady máš k tomuhle testu.
      Klidně buď konkrétní.

JCIO: Sorry :D
      JCIO
      JCIO --- ---
      SVANC: Obdivuju tvoji trpělivost, ale už se neobtěžuj :-).

Jinak bych rozdělil auditko na "hi-fi" a "top audio". V jednom by byli lidi, kterým to dobře hraje a v druhém, které to stálo hodně peněz.
      A byl by klid. Někdo věří na kabely, někdo na boha. Ty kabely nejsou zas tak společensky nebezpečné...
      MATT
      MATT --- ---
      PLAYER: to nejni zadnej matrix nebo musk, ale treba jen to, co se ti deje v uchu a nasledna zpetna synteza vznklejch signalu..
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: "kvalitně zdokumentovaný" - jen protože někdo něco napíše, tak to neznamená, že to je zdokumentované, natož kvalitně. Nebyl si například schopný sdělit jedno jediné jméno účastníka (třeba abych si ho dohledal a ověřil si, že co píše tvá modla je pravda), takže tolik k té kvalitě. Ach ta slepá víra v domnělé autority.

Tuším, že sám moc dobře víš, jaký mám postoj k tzv "vědeckým studiím" a to na základě vlastních zkušeností (a v mnohem důležitějším tématu, než je hobby poslech hudby), takže pokud nejedeš prostý trolling, tak nerozumím tomu, proč nejsi schopný pochopit mou skepsi vůči LIDEM.

Ta tabulka či seznam bude nebo nebude?
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: Vždyť to píšu, že k Richard Clarke Challenge a tisícům testujících už jsi se vyjadřoval a zpochybňoval to.

Proto jsem ti teď napostoval test pečlivě připravený předním odborníkem a kvalitně zdokumentovaný, u nějž výmluvy typu "vůbec to tak nemuselo být" prostě neobstojí.

A pokud trváš na tom, že jsou slyšitelné rozdíly i mezi reprokabely, neměl by pro tebe být problém napsat, proč by tenhle test zveřejněný ve Stereophile neměl být validní. Bylo by to jednodušší a přehlednější, než jen dokola opakovat, že už jsi se vyjádřil.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: jsou to alespoň příbuzní? :)
      K těm "tisícům" už jsem se vyjádřil, dohledej si to, zkopíruj si to na nějakou svou nástěnku a pokaždé, když tě chytne amok se zesilovači, tak si to opakovaně čti, protože já už se ti k tomu vyjadřovat znova nebudu, což ti říkám už poněkolikáté (jak do dubu).
      Dále se ptáš na něco, na co jsem ti rovněž odpověděl. Že se ti má odpověď nelíbí je zjevné, ale jen abych tě potěšil, tak jí měnit nebudu. Holt jsem se smířil s tím, že ti pozice zaseknuté desky z nějakého důvodu vyhovuje.
      Jediné, co bych teď aktuálně dodal je, že se dopouštíš demagogie, protože mícháš porovnání blíže nespecifikovaných zesilovačů a zcela konkrétně specifikovaných reprokabelů. K zesilovačům jsem se ti také již v minulosti vyjádřil a zjevně si vůbec nepamatuješ, co jsem ti k tomu onehdá napsal.

Btw máš nějakou tabulku, kde by si měl rozdělený HW podle toho, zdali má či nemá vliv na reprodukci zvuku? Jen tak ze zvědavosti :)

MATT: teorie o žití v Matrixi ala Musk bych sem netahal. Už takhle se tu jeden není schopen držet tématu reprokabely.
      MATT
      MATT --- ---
      PLAYER: počkej, až ti dojde, že tvoje vědomí má též pouze zprostředkované informace a spoustu takových blackboxů.. ;))
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: Jednak zaměňuješ Richarda Clarka a Davida Clarka, ale to není podstatné.
      A nemluvíš pravdu, snažil ses zpochybňovat tisíce nepříliš zdokumentovaných testů v rámci Richard Clark Challenge, zatímco zde je velmi dobře popsaný a zdokumentovaný test časopisu Stereophile, připravený dalším předním odborníkem v oblasti audio, Davidem Clarkem.
      Tak se ptám znovu, čím si vysvětluješ, že 25 vybraných posluchačů, skeptiků i věřících, během tohoto precizně připraveného a týden trvajícího testování (jak ABX tak i přehazování kabelů) nebylo schopno poznat rozdíly mezi zesilovači, přestože při neslepém poslechu rozdíly slyšeli a mnohdy jim připadaly značné, koneckonců podobně jako tobě při tvých neslepých pokusech.

Nechceš mi snad napsat, že tvá osobní neslepá zkušenost má větší platnost, než výše uvedené testování, nebo ano? :D
      Není pravděpodobnějším vysvětlením, že se pleteš stejně jako všichni ti, kteří při neslepém testování "slyší" jasné rozdíly, aby pak ve slepém testu nepoznali nic?
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: co se já domnívám není podstatné. Podstatné je, že ty zjevně bezmezně věříš zprostředkovaným informacím. Toto je mé poslední vyjádření směrem k posvátnému Clarkovi, protože jak jsem již řekl, k tomu testu s anonymními posluchači už jsem se ti dostatečně vyjádřil v minulosti.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam