SVANC: těmi otázkami si nakrásno potvrdil slepou víru v domnělé autority. Na co potřebuju jména jsem ti přímo napsal, takže buď nečteš co píšu, nebo je to už diagnóza. A podle mě b) je správně, jelikož se znovu ptáš na něco, co jsem ti poloplátě již rozebral.
JCIO: ještě ti v tom výčtu chybí, že je někdo "nedoslýchavý". Co tím myslím jsem již polopatě napsal dříve. Tady to hodně zjednodušeně nastiňuje jeden člen jakéhosi řeckého audiofilního klubu. Je to ten starší pán, co říká, že elektřina je 50 % zvuku :)
The Audiophile Club of Athenshttps://vimeo.com/25761812Jinak když už jsme u té psychologie, tak zrovna jako existuje postbuy syndrom, tedy že si člověk vnukne myšlenku, že něco musí být dobré, když si to vybral, koupil a navíc za "hodně peněz", tak stejně tak existuje syndrom obhajoby laciných věcí, protože když na to dražší nemám, tak to určitě stejně lepší nemůže být a je to jen "snobství" a tím pádem jsem vyzrál nad těma blbcema, co věří tomu, že za víc peněz mají více muziky. Každá ta skupina si pak bude hledat jen ty informace, které je v jejich správném názoru utvrdí, viz pojem konfirmační zkreslení.
Škoda, že mi Svanc nechce prozradit ten seznam věcí, které všechny nemají vliv na zvuk. Cítím tam obrovský diskusní potenciál. Možná že ale tuší, že by se mohl chytit do vlastní pasti, kdo ví :)