PLAYER: TRABANTÍ KOMPLEX! To už tady dlouho nebylo. Za sebe říkám, že nejlepší high-end bedny většinou (ale ne vždycky) stojí přes půl mega. A vhodná poslechovka stojí i víc. U ničeho jiného si (v digitálním řetězci, analog mě moc nezajímá) přínosem u drahých komponent moc jistý nejsem, takže tam ten trabantí komplex asi mám.
PLAYER: Ještě k těm slepým testům. V praxi to není jedno, u průkazných testů jakéhokoliv typu se obvykle snažíš testovat jednu věc a vliv čehokoliv jiného minimalizovat tak moc jak je to jen možné. A u lidí je to bohužel skoro nemožné protože vnímáme vědomě i podvědomě všechno co se kolem nás děje, protože velká část toho vnímání a rozhodování se stejně děje v podvědomí ("vstup" svých smyslů nezpracováváme vědomě, děje se to v reálném čase samo) a popis proč jsme se nějak rozhodli je jen post hoc racionalizace. Takže za nejlepší způsob jak mít jakž takž jistotu že jsou výsledky způsobené opravdu tím co si myslíme (zde různé kabely) a že nás nebude nic rozptylovat je obvykle v psychoakustice považována tahle přepínací metoda.
Kdybys sem s výsledky testu jak ho popisuješ přišel, tak mě to určitě bude zajímat taky, ale nebudu tomu přikládat stejnou váhu jako testům které jsou rigorózněji vykonané, obzvlášť pokud bys přišel s výsledkem který je od nich výrazně odlišný.
Hypoteticky by to bylo v principu jedno, ale v reálném světě prostě existují na průkazné testy metodiky jejichž jednotlivé aspekty bývají nějak historicky odůvodněné. Když děláš v laboratoři zrovna kultivaci bakterie, kterou nijak neovlivňují rhinoviry, možná by nevadilo kdybys v blízkosti Petriho misky kýchal a smrkal, ale v praxi se to prostě nedělá protože nikdy s jistotou nevíš, čím by sis to mohl kontaminovat.