SVANC: ja se ti divim, ze mas potrebu mi stale jeste predkladat odkazy na nazory druhych lidi. Malo moje postoje znas? :)
Skutecnych skladeb v "nativnim" 24/192 je pramalo, vesmes to jsou jen IMHO upsamply, aby se to asi lepe prodavalo (cim vic bitu a Hertzu, tim vic Adidas, ne?). Jedna z mala vyjimek je treba Supraphon, pokud se da jejich tvrzenim verit:
"V archivu SUPRAPHONu se zachovaly originální zvukové pásy, matriční karty, křestní list a zápis z nahrávání - původní sestava titulu se na těchto dobových materiálech lišila od sestavy vydaného LP.
Digitálně Vám tedy nyní přinášíme nahrávku v originálním zamýšleném pořadí..."
I.B. (Hi-Res) – Iveta Bartošová, Ladislav Štaidl se svým orchestrem – Supraphonline.czhttps://www.supraphonline.cz/album/646148-i-b/hi-resKoupil jsem si to a hraje to moc hezky, neagresivne, nezastrene, skvely prostor a paradni dynamicky rozsah. Jestli poznam rozdil, kdyz to downsampluju na 16/48 je mi uprimne uplne jedno, protoze nemam zadny duvod to delat, mista mam dost :)
Jina a podle me smysluplnejsi otazka by byla, zdali poznam rozdil mezi touto verzi a verzi, ktera vysla na Audio CD (pokud vysla, nezjistoval jsem). Jenze tam nam do toho muze kecat studiovy postproces puvodniho zdroje, toliko typicky pro audio CD, takze ikdyz by teoreticky nemel byt slyset rozdil mezi 24-192 a 16/44.1 (jak naznacujes), tak to diky dojebanym "remasteru" na audio CD bude pro me usi znit hur. Takovych pripadu jsou mraky. Proto hledam "HiRes" nahravky nebo ripy z vinylu, protoze to proste zni lip, nebyva to dojebane Loudnes war syndromem.
Kapitolou samou o sobe je SACD, ktere radim na kvalitativni spicku, ale ani tomu se bohuzel nevyhyba dojebany mastering.
Zitra si jdu do boxu pro Trhiller na SACD. Mam jej jiz na Audio CD a i jako HiRes rip z vinylu. Jsem zvedav na srovnani.
A co se tyce nejakeho rozdilu mezi prehravci, at uz digitalnimi nebo fyzickymi...no, co na to rict. Kez bych na tom byl jako ty, usetrilo by mi to dost penez.