• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    NOKOS
    NOKOS --- ---
    PLAYER: Ahoj. Prosim Te, mas jeste predplacene to uloziste? Nebo uz Ti to skoncilo?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAJA: papír snese všechno (moje 802D začínají "až" na 34 Hz a přesto jsem prodal subwoofer). Ty basové reproduktory jsou maličké, reprodukci chyběl objem a důraz, který poskytují fyzicky větší bedny. A to přitom kmitaly tak, že jsem čekal, kdy z té ozvučnice vyletí :) Rozdíl byl patrný i proti větším sourozencům a to ani ty nepatří mezi krále bicích (natož elektronické hudby). Byly tam regálovovky, které tyhle sloupky IMHO suvěrně trumfy. A ano, měly větší basové měniče.

Tohle je moc prima track na zbourání haciendy:

INFERNO
    https://youtu.be/TnfE1u3XfuU?is=6996f6BWXOlKOkAW

Malé reprosoustsvy ty nejnižší frekvence sice "zahrají", ale fyzicky nejsou cítit, úplně to pozbyde na záživnosti. Je to zde sice fiktivní elektronický zvuk, ale velmi nízké frekvence k podkresu používá třeba i Hans Zimmer. Na konci videa co jsem předtím napostoval hrají regály Da Vinci Code a i když to v té komůrce hrálo celkové hezky, tak ten spodek, co podtrhuje "atmosféru", tomu prostě chyběl.

Hans Zimmer - Chevaliers De Sangreal (Live in Prague) (with better audio)
    https://youtu.be/aAi5FHSkUAQ?is=XlRs5oeFDoMvKX8d

Ještě zajímavější je z tohodle pohledu možná tahle skladba:

Hans Zimmer - Time (Inception - Live in Prague)
    https://youtu.be/va1oiojnGrA?is=n164B0hwTnOrAP-a

Mám ten koncert na Blu-Ray a vřele doporučuju. Zvukově top.
    MAJA
    MAJA --- ---
    PLAYER: Podle parametrů (tuším 30 vs 33 Hz spodní frekvence) i podle toho, co říkal Šroll, to mělo být dost ekvivalentní varianta pro menší prostory ...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAJA: na hudbu prostou bicích asi ok, ten menší rozměr měničů a ozvučnice byl znát. Mě by to neuspokojilo.
    MAJA
    MAJA --- ---
    SAMOUT: já si tam šel poslechnout German Physiks ... ty žluté nehrály špatně

I když mám pocit, že na těch hotelových výstavách záleží víc na akustice místnosti a nahrávce než na reprobednách .... o zdroji signálu natož nějaké obskurních kabelové/zemnící kreace mají jen efekt pro oko
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAJA: Hraly famozne. Byt teda pomer zvuk / rozmer mely subjektivne nejlepsi ty zluty regalovky od Silent Lab, co jsou taky ve videu nize.
    MAJA
    MAJA --- ---
    PLAYER: škoda že jsem nechytil ty menší Sroll bedny na poslech
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Udelal jsem letmy prulet vystavou a zamerne jsem tam nechal technicke povidani od nekolika vystavovatelu ;)

Audio Video Show Praha 2026
    https://www.youtube.com/watch?v=gKw-95yba1k
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    PLAYER: Oni Monitor Audio davaji na strankach playlisty streamu dost zajimavych veci. Ty jejich scifi nadhery, u kterych si nejsem schopny zapamatovat nazev, by me docela zajimaly jak hraji.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Já zase slyšel nějaký starší rock i na super drahých sestavách (Dream Audio, BW801 ...). Já mám starý rock rád, ale až na výjímky, jsou všechny nahrávky vcelku dost podprůměrné.

I Sroll tam točil odhadem tak 5-10 tracků pořád dokola.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    "Kvalita" nahravek byla nejvetsi problem, vetsikou pousteli nejaky dynamicky zcela plochy nesmysly. Nize zmineny jazz se naopak prakticky nevyskytoval, bohuzel, aspon ne mezi zacatkem a cca. druhou. Nicmene za rik oi tam skocim vybrat sluchatka a zesilovac k nim.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAJA: mno co si budem, nahravkou to zacina a bohuzel na znacne casti sestav hral klasicky zase otravny nudny a mym usim nicnerkajici jazz, nebo radoby strasne audiofislke vokalni nahravky. Nejvic se mi z hlediska prezentace libila mistnost REL & CHORD, kde to typek v AJ vzdy uvedl, proc co pousti, na co se zamerit a vystridal tam vsechny mozne zanry.

PLAYER
    PLAYER --- ---
    CHIX: Chtel jsem se zeptat, co v tom je, ale bohuzel jsem na to zapomnel :)

MAJA
    MAJA --- ---
    CHIX: ne, takové černo-zlaté válce
    CHIX
    CHIX --- ---
    MAJA: myslíš ty bílé propletence?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Nejvíc mě asi pobavily ty zemnící designové kreace ... ani cenu netuším :-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    Loni u Srolla hraly ty same reprobedny a pro moje ucho to hrálo o dost hůř než tentokrát. Nevím jestli udělal nějaké konstrukční změny na bednách nebo lépe ošetřil akustiku.

Ty bedny hrály slušně, ale měl jsem pocit, že večer odletí na domovskou planetu :-) V obýváku bych je nedal :-) A to bych snesl kvůli zvuku i German Physiks.

PLAYER: Ty B&W801D4 umi hrát velmi dobře s kvalitní elektronikou, asi jde dost o akustiku místnosti a nahrávku. Macintosh nemusím - nedávám ty výstupní transformátory u tranzistorových zesíků. U 99% elektronkových je to nutnost, ale proč dávat takovouhle věc do cesty signálu tam, kde to není nutné mi hlava nebere.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PLAYER: Se Srollem souhlas. Slyseli jsme s Roenickem jen ty mensi (vetsi hraly az od 4, kdy jsme uz byli pryc) a na tu velikost to byl famozni zvuk.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: odpověď na první otázku: různě.

Tady si můžeš pár sestav prohlédnout:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=FotografPetrLunak&set=a.1523871339744493
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Jasne, ze to je jak hazeni minci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam