• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    MAAACA
    MAAACA --- ---
    MAEDHROS: vodni hranice, no to je sila!:]
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Vypadá to, že se vyplatí věnovat zvýšenou pozornost MGM kanálu, máte-li možnost... Třeba teď dávali pro změnu Water Margin...
    Radši nebudu moc komentovat český název "Vodní hranice", ten hodně bolí.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    70GB, doprdele. :)) To abych si koupil spešl disk na Jackieho. :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Kdybych si to už nějakou dobu nemyslela, Tiger Killer by mě definitivně přesvědčil o tom, že Ku Feng je zlatýho věku král.
    Mongolský patriarcha, zákeřný parchant, bandita, ožrala, brutální thai-boxer nebo učenec...
    Nebo trpaslík...

...ten chlap zahrál úplně všechno. A navíc skvěle. Zatím jsem ještě neviděla, že by cokoli zredukoval jen na "typ". Naprostá většina jeho postav měla přesně to něco navíc, co dělá z 2D stafáže 3D charakter.

To všechno se dávno ví, samozřejmě - každopádně Tiger Killer mě dorazil.
    A i jinak je to velmi dobrej film. Takže doporučuju vřele.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    a) Dorazila jsem The Four - a s potěšením můžu konstatovat, že jsem se netěšila nadarmo. Největší chyba toho seriálu je, že skončil moc brzo. Upřímně doufám, že v TVB seberou odvahu a natočej sequel. Hoši by si to zasloužili.

b) Vřele doporučuju vaší pozornosti Soul of the Sword (1977). Výborná věc - velmi atmosférické, velmi lyrické - velmi smutné.
    RADECACEK
    RADECACEK --- ---
    Ong Bak 2 byl jen thajskej pracovní název pro Tom yum goong. Stejně jako by si třeba Jackie Chan točil film a dal si pracovní název Police story 6.

Na csfd nejsou paka, zas klídek. CSFD mají v českém názvu Ong Bak 2 kvůli tomu, že to tak distributoři pojmenovali. Viz hce.cz, bohužel.

(je to podobné, jako když byl uveden do videopůjčoven Zámek v oblacích (Howl's Moving Castle), přičemž Castle In The Sky byl název staršího filmu stejného režiséra)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MALKHUT: Někde jsem četl, že Ong Bak 2 se původně mělo jmenovat Tom Yum Goong, až pak se to přejmenovalo; prý že se možná změní i název toho současnýho Ong Bak 2. Nejspíš je to jen marketing, protože Ong Bak je už i ve světě pojem.
    MASTA
    MASTA --- ---
    MALKHUT: Nevim kdo je pako ale Ong Bak 2 je to co postnul M1C4A1, to že film Tom Yum Gung lidi považujou za Ong Bak 2 je demence někoho jinýho...
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    A další, z čeho chčiju nedočkavostí písek, je Ong Bak 2 : http://www.youtube.com/watch?v=yDRUn6hBOP0&feature=related
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Tak jsem stáhl a podíval se na Chocolate - http://www.youtube.com/watch?v=OGjUyu9c8Ng
    Jsem se asi zamiloval, já tu holku chci! :D
    CHUNCAI
    CHUNCAI --- ---
    Pristi tyden od utery 21.10. do patku 24.10. se kona prehlidka 4 TAIWANSKYCH FILMU v ramci Dnu Taiwanu v Praze, vstup zdarma:

http://www.taiwanembassy.org/cz/ct.asp?xItem=69233&ctNode=2811&mp=147

Místo: projekční sál paláce Aventin, Purkyňova 4, Praha 1
    vždy od 18hod

21.10.2008 Třikrát (2005), režie Hou Hsiao-hsien
    Tři filmové povídky, milostné příběhy muže a ženy, odehrávající se na Tchaj-wanu v letech 1911, 1966 a 2005.

22.10.2008 Střevícová víla (2005), režie Yun Chan-lee
    Pohádkový film, který procestoval téměř všechny asijské filmové festivaly, připomene Amélii z Montmartru.

23.10.2008 Čokoládový rap (2006), režie Chi Y.Lee
    Svět tchajwanského breakdancingu

24.10.2008 Rybářovo štěstí (2005), režie Tseng Wen-chen
    Tři mladíci žijící na Orchidejovém ostrově jsou pro své přátelství přezdívání Tři mušketýři. Jejich poklidný svět naruší příjezd krásné dívky z Tchaj-peje.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Trickster to on je, hovado taky... Sama se divím, že mu nemůžu přijít na jméno.
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: V BA4 se Yang Guo objevil, ale byl to spíš takovej trickster a sympatický hovado, než že by vyloženě vadil.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tak si přečti LOCH...:-) Aspoň nebudeš muset snášet to Yang Guovo věčný "GuGu! GuGu!" :-]
    PIETA
    PIETA --- ---
    Hmm, měl jsem pocit, že LOCH je o tom, když starci z Brave Archera byli ještě mladí, ale pravdu máš ty.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Brave Archer je z větší části spíš LOCH, pokud vím...
    Yang Gua vidím až na seznamu figur v Brave Archer and His Mate...
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Ještě furt nečtu, ale dění v ROCH už tak trochu znám z Brave Archera, kde mi ty pletky a motanice byly velmi sympatické, takže do budoucna nic nevylučuju. (:
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    SAREVOK: S citáty v klasické čínštině si musí dělat hlavu jen ti, co to čtou čínsky...;-) (Taky bych ráda... Hlavně proto, že si prostě *chci* přečíst nějakýho Wen RuiAana a ráda bych a Bi xue jian - a tam to s překladama vázne.)

Kterou verzi ROCH jsi viděl?
    Jestli tu Zhang Jizhongovu, tam to začne bejt výrazně lepší, jakmile nastoupí Jin Lun. (Já teda začátek překlepala v pohodě, protože jsem se upnula na Quanzhen a Zhen Zhibinga...;-))
    Na ROCH mě baví v podstatě úplně všechno kromě hlavních hrdinů - ale vedlejší postavy mají naštěstí prostoru dostatek a čte se to náramně dobře.
    Něco mi říká, že LOCH mě bude bavit víc.
    Pokud bys chtěl něco vyzkoušet, Xiao Li Fei Dao od Gu Longa je IMHO fajn začátek...;-)

Ad Red Cliff - jo, to se ví už dlouho, že nejen my Češi, ale zápaďáci obecně dostanem Chi bi střižený a v jednom balíku. Do kina na to asi půjdu, prostě proto že to chci vidět ve velkým.
    Lidem, co se občas vyskytujou v Číně, těm se to mluví...;-)
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    MAEDHROS: ROCH jsem jako seriál vydržel někam do osmého dílu a nevím jestli tomu dám ještě šanci, proto mě ani kniha nijak zvlášť neláká - zvlášť mě pak nelákají citáty v klasické čínštině, které lze od knih wuxia žánru očekávat v hojné míře. Někdy se do toho asi pustím, abych i z tohoto žánru něco vyzkoušel, ale teď mi tu čeká ve frontě spousta jiných knih, které mají přednost...

BTW, Red Cliff má jít u nás do kin údajně jen v nějaké zkrácené verzi vzniklé sestříháním obou dílů, což je imho svatokrádež a na velkém plátně bych si to tím pádem nechal ujít...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    少年四大名捕 (The Four)
    http://d-addicts.com/forum/viewtopic_65288.htm
    A už i s titulkama...
    Doporučuju. Zatím je to něco jako soudce Ti řízlej Profesionálama, to všechno ve wuxia balení...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Heroes of the East fórum:
    http://www.atfreeforum.com/heroesoftheeast/index.php
    Přijďte to tam trochu zalidnit...;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam