• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    MUCKER: Pozor, to zase Charion netvrdil. Myslel tim ucinek LSD.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    zadnej ucinkujici speed v tom prece byt nemuze, to uz jsme si vysvetlili ve skolce :)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    CHARION: Pockej, az sem nabehne nejakej chemik, speede :)

Ja zadnou "rychlost" necitim.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    charion: no vzdyt o tom je presne rec, protoze to musi nekdo doma na tajnacku vypalovat, misto aby to dal vyrabel sandoz a zentiva
    PIZI
    PIZI --- ---
    PALEONTOLOG: Mas k dispozici urcite mnozstvi prostredku, usili, zdroju, ktere muzes pouzit na zmenu sveta. Ja rikam, ze by ty prostredky mely byt uzity tak, aby prinesly co nejvetsi uzitek. Udelam si tedy seznam problemu ktere chci resit podle poradi dulezitosti. Priradim jim naklady (odhad kolik prostredku reseni spotrebuje). Myslim si, ze odhozene strikacky mezi prvnimi nebudou. Jde mi o to, aby se prostredky neplytvaly na strasaky jejichz dulezitost je pouze medialni, humbukova, nafoukana.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PIZI: za a, nejvíc mě ohrožujou ožralci a smažky, pak na druhém místě řidiči všech automobilů na světě; ale drogou to nebude; nebo ne touhle, zkusím jinou...
    s tebou se vážně bavit nejde, nebo to nejde mě, sory :))
    PIZI
    PIZI --- ---
    PALEONTOLOG: nerozumim.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PIZI: a c okampaň proti rozbitým oknům ? jsou snad méně nebezpečné než MHD ?
    ty seš moc, pizi, moc velkej blázen
    PIZI
    PIZI --- ---
    PALEONTOLOG: Valka proti latkam? Neni to nesmysl? To je jako valka proti gravitaci. Podle me neni mozne vyhrat.
    PIZI
    PIZI --- ---
    PALEONTOLOG: Ja vidim lidi delat bezohledne veci vuci druhym i kdyz jsou strizlivi, takze drogou to nebude.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CONTINUITY: To jsme byl takhle na jendom fesťáku v Mikulově a když jsem se šel projít do lesa a kopců, našel jsem na jednom pahorku hromádku asi tak padesátky buchen. Dost mě to překvapilo. A protože na fesťáku byli drop-ini, co ochotně rozdávali letáčky o účincích těch nejzajímavějších drog, řekl jsem jim o svým nálezu a domluvili jsme se, že tam druhej den ráno zajedeme. Drop-ini se na srazu neukázali a mě jel za hodinku vlak, tak jsem to dál neřešil.
    Kdybych šel večer ožralej s tím, že si na tu skalku sednu nebo lehnu a zamotám si do papíru marihuanu, určitě by mě to nemile překvapilo až po tom, co bych se pokusil dotknout hyžděmi země. Štěstěna stála při mě, ale vzal jsem si z tohohle zážitku ponaučení. Holt na všechny drobné projevy bezohledného jednání některých narkomanů jsem a zůstanu sám. A protože mě tyhle jejich odpadky ohrožujou na zdraví a na životě, je to taková moje válka proti drogám jako látkám, nepřímo působících moje ohrožení. Za problémem vidím zdrogovaný lidi, ne drogu nebo lidi nebo společnost. Ještě tak zdrogovanou společnost.

To jsem takhle nedávno jel z práce autobusem a na smyčce osmičky ve starým lískovci v brně zásahovka zatýkala jednoho vietnamce a dvě cigánky. Vytahovali jim z kapes dýleráky a tak. Prostě si vyhmátli dýlera. Docela jsem z toho měl radost, o dalšího hajzla, co dýluje na sídlišti chemku, míň. Asi bych svý známý co dýlujou neudal, ale když je udá někdo jinej nebo když se udaj sami - je mi to jedno. Spíš mě to těší. A ten dobrej pocit, že někdo sebral dýlera, to je ta moje válka proti drogám.

Rozhodně by se při citlivé změně vztahů v trojúhelníku legislativy, drog a lidí něco změnilo, jenže tu změnu asi jen tak něco nepřinese. Takže.. ,starat se o to, aby se nám tu žilo líp - je fajn. Ale nehodlám tomu zasvětit svůj život, ale chci pomoct. Aspoň trochu a ne zase moc, to kvůli rovnováze ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Slo mi spise o to poukazat na nesmyslnost poukazovani na pohazene strikacky, kdyz malokdo z nas zna nekoho kdo slapnul na strikacku, zatimco vetsina z nas zna nekoho kdo stoupnul na skleneny strep.
    PIZI
    PIZI --- ---
    A co kampan proti rozbitym lahvim? Jsou snad mene nebezpecne, nez strikacka?
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ETHAN: je to jeden z důvodů tý války proti všem látkám všeobecně.. jeden z těch původních, teďka už to nemá asi vliv..
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    MUCKER: Nicméně tohle s "válkou proti drogám" vlastně nesouvisí. Nechápu, proč by měl toto někdo popírat. Ale s kouřením marihuany to vlastně nemá nic spoelčného, tím méně s THC jako účinnou látkou s vlivem na organismus. Že je marihuana jako rostlina potenciálně VELICE užitečná v mnoha oblastech lidské činnosti je všeobecně známá věc a popírání této skutečnosti mi vždycky připadalo jako práce nějaké řekněme vyšší moci. Tedy korporací, kterým by to kazilo obchody a podobně.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    myslim, že tady je tak pěkně shrnuta minulost a poněkud krásně ideálně nastíněna potenciální budoucnost využití marihuany:))
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Marihuana byla v USA zakázána v roce 1937, rok poté, co byl sestrojen stroj (kombajn) na sklizeň a zpracování konopí. Objevují se úvahy, že v tom mohou mít prsty textilní lobby (Hearst, DuPont). Konopí bylo dlouhou dobu jediným zdrojem vláken na výrobu lodních plachet. Jedině konopné plachty a konopná lana nehnily ve styku se slanou mořskou vodou. Z konopí lze vyrábět papír nechemickou cestou (menší znečištění životního prostředí). Tento papír je trvanlivější, než běžný papír ze dřeva. Používá se na archivaci dokumentů. Z konopí lze vyrábět umělé hmoty a palivo pro automobily. Semena konopí obsahují aminokyseliny a esenciální mastné kyseliny v množství porovnatelném se sójou. Oproti sóje má ovšem nižší citlivost na UV záření. Sója je velmi citlivá na UV a s rozšiřující se ozónovou dírou bude její pěstování stále těžší. Sníží-li se obsah ozónu o 16 %, klesnou výnosy sóji na 25 až 30 %. Jedna hrst konopných semen kryje potřebu proteinů a mastných kyselin dospělého člověka na jeden den. Konopí nevyžaduje tolik hnojení, jako jiné plodiny. Roste téměř všude. Bylo pěstováno dvacet let na jednom místě bez známek vyčerpání půdy.

[ ZANTIC @ Prestavame hulit ]
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PIZI: To víš, že mám, jinak bych tady v tom marasmu už dávno chcípl :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    PALEONTOLOG: Přece nechci žít v bordelu, nakazit se hnusem, mít potíže a zemřít mladej. To by mě nasralo.

No a mas nejake reseni, ktere to pro tebe zaridi, aniz by vytvorilo jeste vice bordelu, hnusu a umirani?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CONTINUITY: ..jakože zlo je jenom jedno, nebo co ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam