• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    KADZE
    KADZE --- ---
    MIMINO: to mi pripomnelo dubai.v pravde absurdni kralovstvi kryplstanu.bez mrknuti oko jsou schnopni odsoudit cloveka na 4 roky zalare za mikroskopicke mnozstvi 0.003g thc.

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/dubai-tourists-warned-over-tough-drug-stance-779910.html
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Drogový test THC Instant -View (test marihuany) 1ks - Paralekarna.cz - Doporučujeme jen ověřené praxí
    http://www.paralekarna.cz/449-drogove-testy/453-drogovy-test-thc-instant-view-test-marihuany-1ks
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Vaření pervitinu novela nezabrání, varuje šéf lékárníků Havlíček - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/vareni-pervitinu-novela-nezabrani-varuje-sef-lekarniku-havlicek-phg-/domaci.asp?c=A100309_083437_domaci_ban
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Jsme varna Evropy, brojí za zpřísnění prodeje léků šéf protidrogové centrály - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/jsme-varna-evropy-broji-za-zprisneni-prodeje-leku-sef-protidrogove-centraly-1wp-/krimi.asp?c=A100309_124516_krimi_js
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MUCKER: lol ;)
    u cukru v kafi to nějak nepozoruju, asi jak je tam jasnej rituál, že tam patří jeden ;)....a hlavně asi že ho tam moc nedávám ;)
    ale asi na tohle bude každej náchylnej jinak moc ;)
    a není to nějak drsný, prostě chvíli po snězení jedný cukrový věci proběhne chuť na nějakou další cukrovou věc, případně představa, co by to mělo být, kde to koupit.....když to ignoruju, což je docela vhodné (překopnutí cukrem není příjemný;)), tak to zas zmizí ;)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    jj kdyz si delam kafe, snim vetsinou jednu kosku cukru jentak a pak mam chut snist cely baleni koskovyho cukru, pravda .)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: btw, "že to tam nechci" není způsobeno nějakou abstraktní ideou typu "bílej cukr je špatnej", ale tím, že při jeho užívání pozoruju zcela reálné problémy - výkyvy nálad a energie a poruchy metabolismu.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MUCKER: :)

KERRAY: Na bílým cukru mě fascinuje ta okamžitá silná chuť na další dávku, a to, jak se, po jakékoliv době, i po jedné dávce, začne závislost chtít obnovit (tak to zažívám;). Zkrátka můžu žít 2 roky mimo svět nějakých sušenek, koláčků, atd, ale když si to dám 1x, druhej den jsem v tom světě zpátky a mám na to chuť znova. A pokud to vědomě neohlídám, tak mi to znova infiltruje realitu a znova se to stane její denní součástí, až do momentu, kdy si znova vědomě připomenu, že to tam nechciui a dám to pryč.....
    Naštěstí už je mi vzhledem k ostatní životosprávě z bílýho cukru natolik divně, že to konečně přestává fungovat (tenhle princip funguje, dokud je člověk schopen tu věc sníst a mít aspoň trochu pocit, že je to normální;)

Jsem zřejmě extrémně závisláckej typ ;), ale přesto mám pocit, že tohle souvisí hodně i s vlastnostmi té drogy jako takové.

Z nerafinovaného cukru to vnímám mnohem méně, samozřejmě taky je to droga vyvolávající potěšení, ale jeví se mi kontrolovatelnější. Nevím, jestli to může být technicky až takový rozdíl nebo jestli je to dáno psychologicky, každopádně ale tělo snáší hnědý mnohem lépe.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    CONTINUITY: no já právě někdy v únoru zjistil, že jsem letos ještě neměl ani jedno kafe a že mi nijak nechybí, pak jsem si jedno dal a nastoupil zase na standart třech kafí denně a cítil jsem, co kofein vlastně umí. ostatně kafe jsem přestal pít někdy loni při velmi nepříjemném zážitku, kdy jsem ho zkombinoval s jiným 'stimulantem' a měl jsem chuť oběhnout planetu, přepsat ručně bibly atd .)

je docela vtipný, že jsem dneska po cestě do práce přemýšlel, jestli si kafe dám :D
    každopádně jsem si koupil kávěnky a dal si paralen, páč je mi blbě a po téhle diskuzi si ho stejně udělam, protože mi pak víc chutná cigareta, i když ho cítím jak teprve chladne :))
    ale já nikdy nebyl "typ na kafe", takže piju instatní se spoustou cukru a smetany, spíš mi to chutnalo, že to něco dělá sem si všim až právě loni a letos jsem to podrobil podobný analýze jako ty .)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MUCKER: Možná u tebe je to zvyk :)

U sebe bych možná považovala za zvyk čaj, a za závislost kafe.....závislost je, když člověku něco nedělá dobře, ale přesto to z nějakého nutkání konzumuje....naštěstí teda už skoro nekonzumuju ;)....to slovo jsem použila při vzpomínce na včerejší myšlenkovej pochod proč si dát kafe ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MUCKER: určitě... při soustavným užívání jakýhokoliv stimulantu je člověk celkově víc unavenej...

Kdysi v 19 jsem si na kofeinu dala férovou závislost na chvíli, fakt hodně kafe a energydrinků a coly ;)), myslím že to bylo mimo jiné i proto, že mě zajímal princip závislosti ;) došlo to do stavu, že jsem byla pořád unavená, akorát po aplikaci ;) se to vždycky na chvíli spravilo ;) Pak jsem s tím naráz přestala, zažila asi 4-denní absťák, a docela jsem koukala, jak se už po týdnu energie začla krásně obnovovat (pracovní a životní režim beze změn.....)

Jinak teda celkově jsem se soustavným užíváním té drogy začala, když jsem začala mít potíže přinutit se k práci ;) Bylo to způsobené 1) nevhodnou prací, kterou jsem měla změnit, 2) nedostatkem spánku, 3) nevhodnou stravou.....a jako u přeplácnutí jakoukoliv drogou, i kofein, v podobě smrtikafí dopoledne;) jsem užívala místo abych si tyhle faktory uvědomila a změnila je..... Ale samozřejmě tohleto je jasné po letech, tenkrát sem líp neuměla ;)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    možná někdy raději používám méně expresivní termín "zvyk" než závislost :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: btw v minulosti jsem párkrát vynechala kofein úplně třeba na pár týdnů a pila bylinné čaje. Rozhodně to přispívalo ke klidu. Pamatuju si základní postřeh, že už po chvíli pocit, že kofein je "potřeba k životu" vymizí, jako u jakékoli jiné drogy, a je prostě normálně. Akorát to byla obvykle období, kdy jsem nepracovala, a když jsem zase začala, začala jsem časem zase pít kafe ;) (tenkrát), a ohromně se radovala jak funguje ;) Neboli, nebylo to vyřešené hloubkově, pro případné ukončení užívání to chce změnit všecky ty mechanismy tak, aby fungovaly všechny činnosti i bez toho elementu...;) A nebo samozřejmě to taky jde přijmout, jako způsob jak se ladit na systém, pokud to člověk snáší dobře.
    Jinak, co se týče uvažování a vnitřního dialogu okolo toho, úplně normální závislost, všecky ostatní mi fungovaly nebo fungují stejně ;)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    taky mam pocit, že se mi chce dřív spát v den, kdy piju kafe, jsem dřív unavenej
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Tak postřehy z experimentování okolo kofeinu:

Úplně bez kofeinu mnohem větší klid a uvolněnost. Chybí takovej ten drajv: "musíš-musíš, spěchej-spěchej"...;) Větší schopnost důvěřovat, že věci budou ok = méně úzkosti.

A to jsem to zkoušela třeba jen den, dva.
    Celkově jsem omezila radikálně, a to je velmi příjemný, při vyšších a trvalých dávkách je "nastartovanost" trvalá, a to je jaksi zřejmě pro tělo namáhavý. Dát si místo čaje vodu nebo bylinky přináší okamžitý "zjemnění".

Zase ale naopak k práci na kompu je kofeinovej stav zjevně vhodnej, pomáhá "naladit se na ten rytmus".

Nejsem zatím schopná vysadit úplně, respektive, asi bych byla, kdybych musela, ale protože o život nejde, zejména s čajem, přichází ke slovu psychické okecávání, a různé mechanismy kolem toho vytvořené (čaj jako pomůcka na trávení a tak ;) Tak na to asi nepůjdu přes "zákaz", ale přes další zkoumání účinků. Ono mi ani nejde o to, nekonzumovat, ale najít úroveň, kde pozitivní účinky převáží nad negativními :) Což mám pocit že v mém případě bude občasné užívání při únavě či společensky ;)

Je zajímavé, jak už po dnu abstinence jsou účinky i jednoho čaje mnohem výraznější.

Celkově samozřejmě nic proti kofeinu, myslím si, že jako u téměř jakékoli drogy, ho mohou užívat ti, komu dělá dobře a jeho účinky dobře zvládají a jsou jim spíše prospěšné. Akorát je na člověku, aby si sám zjistil, jak je to pro něj a v jaké míře.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: To jsem ani na mysli neměla, jasně že se to nedá říct předem. Ale bylo by prospěšné, aby se o tom vědělo co nejvíc a ty informace byly k dispozici. Právě pro ty, kdo na tom tedy trvají, aby věděli, do čeho jdou, a co si případně počít....
    Jinak s tebou úplně souhlasím.
    Nebudu to dál rozvíjet, protože tady s tím nic neuděláme.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: Mne teda pripada ze tyhle veci spojene s psychikou proste nelze zkoumat dostatecne rychle plynule na to, aby takovy vyzkum byl nejak zvlast k necemu, ve smyslu ze by si clovek mohl rict tak aha ja mam krevni skupinu X, vychovu typu Y, osobnost typu Z, takze kofein/heroin/neco pro mne je/neni nebezpecne. Za 10 let uz bude zase situace jina.

Psychika lidi se za posledni desitky let imho brutalne meni kvuli technologickemu prevratu (u nas i spolecenskemu) atd. Je to tak komplexni ze je IMHO zcela bez sance umet neco kategorickeho o tech drogach a lidech rict.

Cili, kazdej se musi rozhodnout sam za sebe. Jestli to potrebuje, jestli se tak rozhodne, tak to proste dela. Kdyz holt lepsi napad treba nema.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    a to jste ani nezacali resit rafinovany cukr, ktery se detem dava uplne bezne, a taky zpusobuje zavislost a ruzne abstinencni projevy, a vubec se to neresi :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BTW považuju za nezpochybnitelné,že vliv na osobnost existuje, a je nejsilnější u drog, které vyvolávají "předvídatelné extrémně intenzivní stavy".
    Psychedelika samozřejmě taky vyvolávají extrémně silné stavy, ale protože nejsou vždy příjemné, jsou spojené s vhledy, nehodí se na každý den a nehodí se (většinou) jako základní únik, je to o něčem jiném....
    To, co by chtělo pořádně zkoumat, by bylo, jaké další faktory ovlivňují reakce člověka na takové stavy. Tedy kolik lidí, kdo a proč jim "podlehne", jaké faktory působí jako ochrana či záchrana, apod....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam