• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    Ten Years After Decriminalization, Drug Abuse Down by Half in Portugal - Forbes
    http://www.forbes.com/sites/erikkain/2011/07/05/ten-years-after-decriminalization-drug-abuse-down-by-half-in-portugal/
    KARLOS
    KARLOS --- ---
    CONTINUITY: Kvalitni vetsinou je, ale jak znam neco v AJ, tak me v tom ta cestina taha za usi... Osobni uhel pohledu...

Kazdopadne Weeds stoji za to, at v anglictine, cestine, nebo indonezstine. ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KARLOS: českej dabing je dobrej, přijde mi, že tomu nebere vůbec nic :), naši herci odvedli fakt výbornou práci

(viděla jsem první dvě série bez titulků, pak jsem uznala, že všecko fakt nerozumím, a začla stahovat titulky, a od čtvrté s dabingem, takže mám srovnání :)
    KARLOS
    KARLOS --- ---
    M4JKL05: Weeds je super serial a patri mezi mych top 5. Na druhou stranu, divat se na to v ceskem dubbingu bych asi nemohl...
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Kokain vozíme do Evropy po tunách, popsali bossové z ‘Ndranghety – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/255361-kokain-vozime-do-evropy-po-tunach-popsali-bossove-z-ndranghety.html
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    buďme rádi za domácí drogovou politiku:
    Tínedžerovi hrozí väzenie za 0,1 gramu konope, politici sú pohoršení | Topky.sk
    http://www.topky.sk/cl/10/1292980/Tinedzerovi-hrozi-vazenie-za-0-1-gramu-konope--politici-su-pohorseni
    PIZI
    PIZI --- ---
    M4JKL05: On je to seriál spíše o ženě v domácnosti, co dealuje trávu, než seriál o dealování trávy.
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    Tohle mě včera příjmeně pobavilo, seriál o dealování trávy na TV kanále pro ženy v domácnosti:
    Tráva
    http://www.prima-love.cz/novinky/trava
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    Globální válka proti drogám selhala (provolání - otevřený dopis ze 17. 11. 2011) / Press centrum / Info / drogy-info.cz
    http://www.drogy-info.cz/index.php/info/press_centrum/globalni_valka_proti_drogam_selhala_provolani_otevreny_dopis_ze_17_11_2011
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    Zdravim, nevim kam s tím jinam, tak to odkazuju tady. Světovej průzkum rekreačního užívání drog, je to tak na 20 min. http://www.globaldrugsurvey.com/mixmag2012/
    VITEX
    VITEX --- ---
    Vyhrál jsem jednu bitvu války proti drogám: Veškerá doma dostupná marihuana byla spálena na základě mého příkladného postoje :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    RIMAN0: ;) alkohol taky osobně považuju za nejnebezpečnější drogu ;)
    ale nemyslím, že by to platilo obecně, každej to má jinak
    RIMAN0
    RIMAN0 --- ---
    CONTINUITY: ano, to je fakt. Většina lidí se z toho dostane a pak vede vcelku normální život.

Měl sem ten komentář nasměrovat na to období, kdy to berou, případně pijou alkohol ve větší míře.

Souhlasím s tím, že po několika letech se většina lidí z většiny návyků na užívání jakýchkoliv drog dostane. Ale jde o to období, než jim to dojde a co v tom období stihnou napáchat. Tam bych se té blížící tragedie bál, pří případné legalizaci (hádám, že možná scénáře, jak by si dokázali život zkazit či zmařit, si dokážeme všichni představit).

Ale říkám, pro legalizaci bych byl a todle bych hold nechal společnost zkousnout. Akorát mam názor, že až by přibylo problémů s legálníma látkama, co jsou dnes zakázané, byly by opět zakázané.

Já mam zas velmi negativní názor na alkohol (asi nejvíc ze všech drog), jak možná dýchá z mého prvního komentáře ;)

Aj, s dietou si mě zmátla, ale pravda : )

CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    RIMAN0: "dietou" jsem myslela výživu, která kompenzuje ztracené důležité látky. použila jsem trochu zavádějící slovo, omlouvám se

jinak, když si přečteš předchozí diskusi, zjistíš, že mám na amfetaminy velmi negativní názor

Ale ještě k tomu alkoholu. Nesouhlasím úplně s tím, co říkáš.

Přijde mi, že většina uživatelů alkoholu je schopna dodržovat v jeho užívání určitá pravidla. Tj. např. opíjet se jen o víkendu, a pak se vyspat a odpočinout si, ve všední den si dát třeba jen pivo k obědu, nebo jedno dvě večer, a tak.
    Těch, kdo to nedokážou, a kalí a kalí a kalí, je určitá menšina. A i u těch je to někdy jen určité životní období, například puberta a vejška, a pak toho nechají, protože už na to nemají sílu, respektive potřebují svou energii na něco jiného. Těch, kdo to praktikují celoživotně, je opět jen určitý počet.

Podle některých sociologických teorií počet lidí, kteří své užívání drog nedokážou kontrolovat, je ve společnosti konstantní. Kdyby byly drogy legální, někteří současní alkoholici by přešli na jinou drogu, která by jim seděla víc, ale počet nekontrolujících se lidí by se moc nezměnil.
    Ale to je teorie, sami sociologové nevědí jistě, jestli je to pravda, to by ukázala jen praxe.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    RIMAN0: To je ten druhej pohled na věc, opak toho, co říká Anarchy

Kde je pravda, nevím

Faktem je, že skutečně v okolí nás dvou cca před 10 lety obrovské množství lidí užívalo amfetaminy, někteří hodně, a léta.
    Po 10 letech prakticky všichni už dávno úplně přestali. takže se nestalo to, co říkáš ty, že by jeli pořád dál, naopak stalo se to, co říká Anarchy, že si všimli, že se s tím žít nedá, protože to člověka prostě vysává, je mu zle, nedaří se mu, a po nějaké době toho nechá, protože už je z toho moc unavenej, a chce žít a mít se dobře...

Ale nedokážu posoudit, nakolik reprezentativní je tahle skupina. Řekla bych že není, že jde o lidi o něco inteligentnější než průměr v populaci.
    RIMAN0
    RIMAN0 --- ---
    CONTINUITY: Imho, v krátkodobém období by to určitě byla malá tragedie, složená hlavně z několika velkých individuálních tragedii. Myslím, že by trvalo ještě pár let, než by lidi začli mít větší rozsah v braní drog.

Ale když se podívám, jak to vypadá dnes s alkoholem. Už dlouhou dobu lidi vědí, jak je nebezpečný. Jak ničí tělo, můžeme jim to říkat všem stokrát a stejně to tam všichni lejou a lejou. Vědí, že po tomdle sladkym hnusu je bude bolet hlava zejtra celej den, vědí že po Staropramenu budou mít dva dny sračku a stejně to tam lejou a lejou. (příklady, neberte vážně)

Takže až by se společnost trochu otrkala a zjistila, že vlastně ostatní drogy brát můžou stejně tak jako lejt alkohol, tak by z toho byl stejnej problém jako dneska s alkoholem. I když by věděli, že po profrčenejch pár dní budou, jak tělo bez duše. (Samozdřejmě předpokládám, že většina lidí si nedoplní mineráli a vitamíny a nenechá tělu odpočinek atd., jak to už vídáme dnes běžně). I když by věděli, že když si daj teď další várku opiátu, že se jim zvětší fyz. závislost na nich, tak si jí stejně daj.

Sice sem toho názoru, že drogy by měli být legální. Ale počítal bych s dlouhodobou tragedii.

CONTINUITY: "maximální dávkování, doplňování ztracených vitamínů a minerálů, dieta, atd" dieta? teď si to nějak neumim spojit, k čemu by byla dobrá?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ANARCHY: kofein jsem nemyslela ;-DDD...myslela jsem amfetamin,metamfetamin, když už máme být konkrétní

začíná mi to připadat nějaké zacyklené, celá ta diskuse ;)

myslím si, že by lidi smažili ze stejných důvodů, jako teď, při zábavě, na udělání práce, pro odbourání zábran, atd, ale šel by do toho určitý počet nových lidí. taky si myslím, že většinu by to po čase přestalo bavit, resp přišli by na to, že je to neudržitelné, jako na to přišla většina experimentátorů z naší generace. vždyť to dole i píšu :)

a asi by se našel nějaký počet nových lidí, co by jim to zůstalo. kolik, jestli by to bylo stejné relativně malé procento, jako mezi lidmi co známe, nebo ne, to si netroufám vůbec odhadovat
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ANARCHY: Tim teda ale rozhodne nechci rict, ze bych kofein uzival ve velkych davkach a intravenozne, nicmene drtiva vetsina lidi mou spotrebu kofeinu povazuje uz za nadmernou...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    CONTINUITY: Ehh, ja soustavne uzivam stimulanty (konkretne kofein, podle studii ve vetsim davkovani a podany IV nerozlisitelny i zkusenymi fetaky od metamfetaminu) a zatim s tim zadne problemy nemam...
    Proc myslis, ze by po legalizaci zacali lidi smazit ve vetsim nez rozumne udrzitelnem davkovani, a to vice nez jen coby exces, ktery se najde u vseho?

Naopak mi prijde, ze treba soustavne uzivani amfetaminu je proste neudrzitelne, protoze po nejake dobe to prestane kazdeho bavit - aspon tak se z amfetaminu dostal v poodstate kazdy koho jsem znal a kdo je uzival nejak vic nez rekreacne jednou za pul roku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam