RIMAN0: "dietou" jsem myslela výživu, která kompenzuje ztracené důležité látky. použila jsem trochu zavádějící slovo, omlouvám se
jinak, když si přečteš předchozí diskusi, zjistíš, že mám na amfetaminy velmi negativní názor
Ale ještě k tomu alkoholu. Nesouhlasím úplně s tím, co říkáš.
Přijde mi, že většina uživatelů alkoholu je schopna dodržovat v jeho užívání určitá pravidla. Tj. např. opíjet se jen o víkendu, a pak se vyspat a odpočinout si, ve všední den si dát třeba jen pivo k obědu, nebo jedno dvě večer, a tak.
Těch, kdo to nedokážou, a kalí a kalí a kalí, je určitá menšina. A i u těch je to někdy jen určité životní období, například puberta a vejška, a pak toho nechají, protože už na to nemají sílu, respektive potřebují svou energii na něco jiného. Těch, kdo to praktikují celoživotně, je opět jen určitý počet.
Podle některých sociologických teorií počet lidí, kteří své užívání drog nedokážou kontrolovat, je ve společnosti konstantní. Kdyby byly drogy legální, někteří současní alkoholici by přešli na jinou drogu, která by jim seděla víc, ale počet nekontrolujících se lidí by se moc nezměnil.
Ale to je teorie, sami sociologové nevědí jistě, jestli je to pravda, to by ukázala jen praxe.