LOPIK: nemáš pravdu. tohle nebyly zbytky kapacity pekáren. byl to nějakej fast food, dělali to denně a zřejmě roky. a podle nějaký totálně úchylný receptury. jak říká NAGA, bylo to kynutý nafouklý těsto. je to vidět i v těch reklamách na vitanu. a od toho se odvíjí všechno dál už jenom špatně.
přitom stačilo, aby někdo z nich byl byť jen jednou v itálii, deset minut pokecal s tamním kuchařem a měl zájem dělat skutečnou pizzu. ale proč, když ti tady lidi žerou i koláčovou pizzu z kečupu a oregána a připadaj si světově.
já jsem se vlastně celý devadesátky učil znovu jíst - brokolici, mando, avokádo, chřest (kdysi tradiční na mělnicku - a to mi teda trvalo několik let, protože jsem to neuměl), grundle (kdysi tradiční i na náplavce), to divně chlupatý kiwi (fakt se to má loupat nebo jsou to chloupky jako u broskve?), pomela, růžový grepy, podělanej a neznámej ledovej salát (natož ty další), artyčoky (dosud jsou pro mě trochu bizarní), sýry s netušenou chutí a nerozvařený těstoviny, což je dodnes specialita starších ročníků, protože neznají al dente... :)
sry, ale: zkurvený komunisti! :)