• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    HNILOB: jo! kus latexovýho potrubí.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    HNILOB: ale to sezeni s nejakou ucitelkou jsem zazil taky.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    MEANKITTY11: lol to tmave maso melo casto takovou skoro pruhlednou zilu a mi chutnala nejvic z celeho masa!
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    Pokus “já to do tebe narvu i když nechceš”
    Potvrzuji cca 1986 sem vychovatelé ve školce poblil šaty z tuzexu když se rozhodla že do mě narve krupicovou kaši proti mé vůli…

    Počítám že tahle praxe frčela do konce tisíciletí min.
    CROSS
    CROSS --- ---
    U nás na základce se tradovala historka, jak takhle dohlížející učitelka u někoho v jídelně seděla a čekala, až „dojí“, a ten dotyčný taky tak seděl a klepal hliníkovým nožem do talíře, až talíř prasknul. Ale zejména na druhém stupni na konci osmdesátek už nám nikdo nic nenutil a zbytky si odnášela paní, teda soudružka, učitelka domů ve velkém černém kýblu pro dogu. Doga prosperovala, když se vedle mě postavila ve výtahu na zadní, koukali jsme si z očí do očí. (Poštěstilo se mi taky jednou táhnout ten kýbl, neb jsme šli hrát pinec ke spolužákovi, co bydlel s dotyčnou (a její dogou) ve stejném paneláku.)

    Tzv. sojový maso jsem zažil už v devadesátkách nad alejí, a pokaždý to byla jasná volba, maso schovaný pod omáčkou jsem začal znova jíst až někdy po třicítce.

    To je panečku téma. :-]
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    L4MA: nevedel jsem, ze hrajes na trubku :)) to jde samozrejme hygiena stranou :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PALEONTOLOG: tak dost. :)
    L4MA
    L4MA --- ---
    PALEONTOLOG: hodne OT, ale ja treba, pokud si nedam tri papirovy kapesniky na sebe, tak dva a mene prosmrknu, a nasledne mam horni polovinu tela pokrytou mokrejma papirovejma cuckama. ty negativa platenyho mi porad prijdou jako mensi zlo. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MULTICAT: ten sopel v kapesniku vyschne a pri druhym vytazeni se z nej prasi tvoje hleny vsude kolem :) a kdyz mas fakt rymu, tak platenej vydrzi asi tak 2 minuty :)) ale proti gustu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jinak k tem flaxam, u nas doma se casto pekly bucky, kruty, delalo se hovezi, zabijacky, pekly se jitrnice, jedla se tlacenka, morek z kosti, varila se prdelacka, obiralo se kure, jedl jsem chrupavky, proste jsem vylezl z domu pripravenej skoro na vsechno. dodnes vyznavam doktrinu, ze masu dela chut az tuk, jinak je to suchy vlakno. zivot me ale nepripravil na salvu sunkofleku, ovocnych knedliku, skubanku s makem, buchticek se sodo a dalsich lidovych sracek, ktery dodnes nesnasim a podavat mi je na stul povazuju za utok na svuj majestat.
    nejhorsi maso nebylo prorostly, ale suchy duseny a krajeny po vlaknu. vsechno prorostly miluju <3
    a kvetinac jsem njkdy nevidel nikoho pouzit
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PALEONTOLOG: jako jo, stromy taky. Ale mám jinej práh tolerance eklhaftu asi. Vlastně mi na tom nic humusáckýho nepřijde. A jsem na to celej život zvyklá :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MULTICAT: u tebe jde hlavne. o pocit, ze je to ze stromu, ale treba me prijde cokoliv nad jednorazovy pouziti jako solidni humus. ty ojety kapesniky zastrkany v kapse jsem vzdycky nesnasel.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Tak toto musim dát i sem, ne jen do hrnkovýho auditka.
    Sehnala jsem tyhle Epiag šálky Pramen.

    To exkluzivní ultra oldschool logo!

    IKSIK
    IKSIK --- ---
    RSZ: To vyfoť! :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    MULTICAT: Oplusovaný boomerský vzpomínky jako studený párky a teplá kofola jsou cajk, ale chápeš ten sadistickej systém, kde si ty kyprý pani nejdřív odkrájely hezký maso pro sebe a svoje děti, nechaly něco slušnýho pro učitelky, a ty zbylý blány, šlachy a žíly(ble!) nechaly těm nebohejm dětem? A ještě přihlížely, jak to ty soušky učitelky nutěj ty děti jíst.

    A taky se bez masa úplně klidně obejdu. :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    PREDSEDA: táta vzpomínal, že v NHKG nebo ve Vítkovicích měli příbory s vyraženým "UKRADENO" a lidi to pravé kvůli tomu kradli :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MEJLA77: já látkový kapesníky jedu doteď. Papírový nenávidím.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    MEJLA77: Hlavně ubrousky se v hospodách běžně půlily, aby jich bylo víc. Většinou ti přinesli ušmudlaný příbor s černou střenkou (pamatujete si na ty čísla na střenkách? Jsme v jídelně vždycky machrovali, kdo má vyšší číslo) zamotaný do shrnuté půlky ubrousku.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    NJAL: ubrousky bývaly běžně v restauracích, ale jinak si pamatuji balení svači n i do látkových ubrousků a vlastně ani kapesníky nebyly papírové, ale jen látkové - asi jak vyhořely ty Harmanecké papírny - později pamatuji papírové ubrousky, které se lepily i na suchý chleba... takže nebylo možné sníst svačinu bez kousku ubrousku
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    DELIRIUM: to měla moje babička taky. problém byl, že některý z těch dekorací bylo mýdlo ve tvaru ovoce (dar od někoho ze Západního Německa), který bylo dost sugestivní. Asi v pěti letech jsem ukousnul kus lákavýho fialovýho hroznovýho vína a bublám doteď.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    MULTICAT: :D Pamatuju si, že u dědy a babičky byla na chodbě mísa s umělým ovocem jako dekorace.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Zředím ten hnus ovocem...

    Tyhle dózy měli všichni. Kromě nás. Naši je nenáviděli a já je moc chtěla.

    Když je nedávno u mě máma viděla, byl to velkej facepalm.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam