• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BLOWUP: Jde o to, ze i v realnym zivote si vybiram, s kym se chci bavit a s kym ne.
    To bys asi tedy neměl chodit vystupovat na pódium před publikem na náměstí.

    Proč se asi původně (třeba na mageu) říkalo klubům auditorium? Pokud už nyx není diskusní server, ale sociální síť, měl by se tak přestat prezentovat. A já se budu muset vrátit k okounu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DNF: Aha. Takze kdyby Koudy hledal "chybu u sebe" a psal tak, aby i ten posledni zavistivej loser nebyl nahodou dotcenej necim co dela nebo ma, tak by bylo vse v poradku? Chapes co se vlastne snazis rict? :-)
    Ono vubec nejde o to "u koho je chyba". Jde o to, ze i v realnym zivote si vybiram, s kym se chci bavit a s kym ne. Kazdej zna ve svym okoli nekoho, kdo kdyz se nachomejtne k nejakymu rozhovoru zpusobi, ze se neda dal mluvit normalne a clovek se proste radsi sebere a jde delat neco jinyho.

    Tyhle navrhy aby nejakej arbiter posuzoval, zda je DI pouzito "spravne" a "objektivne" jsou naprosto zcestny, protoze ten kdo DI pouziva jej vzdycky pouzije ze svejch subjektivnich duvodu: proste ho hlasky nejakyho ID obtezujou a nechce aby na jeho posty reagovalo. Easy like that, nic dalsiho v tom neni.
    DNF
    DNF --- ---
    KOUDY: jojo, hledat chyby v externalitach, hlavne ne u sebe :) Uplne vzorovej pripad.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KOUDY: Muzu potvrdit to samy. Kdyz vidim ze nekdo na kazdej muj post musi reagovat nejakejma prihlouplejma narazkama na Svycarsko tak jde do DI a je klid, zbydou ti se kterejma se da diskutovat k veci.
    Ja uprimne nechapu i co presne je mysleni "zneuzitim DI". Jaky zneuziti? Budto se s nekym chci bavit nebo ne. Kdo neni schopnej argumentacni diskuse, ale jenom trolli nablblejma poznamkama, ten moje vstupy nemusi vubec videt, je to tak pro nej lepsi. Jinak totiz nasleduje sto prispevku kde lidi reagujou na nejaky pubertalni / ideologicky blbosti misto aby se vyjadrili k veci.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VACA: to se stat urcite muze..ale imho sou to spis ojedinely pripady a kazda funkce je zneuzitelna...Ja sem treba clovek kterej tu byl plno let tercem flejmu kvuli plno vecem a dost lidi se do me rado strefovalo at uz z nenavisti, ze zavisti nebo kvuli tomu ze si chteli treba jen zkratit dlouhej den v praci...od zavedeni DI je na nyxu vicemene klid a flejmu na moji osobu ubylo o 90%...stacilo si hodit 20 nejvetsich trollu do DI..ideal.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VACA: Pokud si me da troll na DI, tak jenom predejde tomu ze si jej tam dam ja. Kde je problem?
    VACA
    VACA --- ---
    KOUDY: Jj, nj, ale co kdyz si ji takhle (potazmo tim automaticky i jine prostory na nyxu) prizpusobuje prave ten danej troll?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KOUDY: Hm, je to neco co by mi melo vadit?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BLOWUP: ajeje..ted ti to hanna nanda..priprav se :)


    SWT:
    VACA: Naprosto idealni by bylo, kdyby proste diskuzi moderoval vlastnik klubu a jeho spoluspravci...Kdyz bude v tom klubu flame/nekdo bude mimo tema (pokud to nebude chatovaci klub o picovinach) apod..Tak dostane treba 1 napomenuti od spravcu klubu a potom RO nebo ban...Jenze tim, ze plno majitelu klubu nebylo na nyxu nekolik let..tak i tam kde by clovek chtel vest nejakou expertni diskuzi na dane tema se to casto nedari kvuli flamum, trollum apod...pak mi ta funkce ignore a DI prijde relevantni a idealni na pouziti...Ze kdyz diskuzi nedokaze/nemuze moderovat vlastnik klubu..tak si ji proste uzivatel moderuje sam a celej system si prizpusobi k obrazu svemu..bude cist jen toho koho cist chce a zaroven nekterym lidem muze znemoznit aby cetli to co pise on.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DI je to nejlepsi co se nyxu mohlo prihodit. Kazdej by mel mit pravo vybrat si, kdo se na diskusi s nim smi podilet a kdo ne, nektery posty proste nechces videt. Mirne anomalie ktere to muze v prubehu diskuse generovat jsou peanuts - ty diskuse tu stejne tecou casto neusporadane a chaoticky, neni to zadnej debatni klub s prisnym dodrzovanim kontinuity temat. Za me palec nahoru a diky ;)
    SWT
    SWT --- ---
    DNF: Tak tohle mě velmi pobavilo :) díky.
    DNF
    DNF --- ---
    SWT: blaznis? NYXe maji vsichni v double ignoru, takze on z toho tady nic nevidi..
    SWT
    SWT --- ---
    ANARCHY: Myslel jsem to tak, že když nediskutuje NYX, tak de facto diskuse neprobíhá. To, že někdo poslouchá a nevyjadřuje se není (IMHO) diskuse, to je forma stand-up comedy v obráceném gardu - jeden posluchač a tlupa komediantů :)
    VACA
    VACA --- ---
    Na druhou stranu me ted napadlo, jestli by se treba nedal vymyslet nejakej system, kterej by ohledne schvalovani DI tolik nezamestnal adminy, ale nebylo by to jen na rozhodnuti daneho jednotlivce podle jeho aktualni nalady.

    Napr mit klub s kde by se o DI verejne zadalo, podobne jako se zada o zalozeni nove diskuze, a lide by o tom mohli hlasovat nebo se k tomu vyjadrit. Samozrejme admin ma vzdy pravo veta.

    Komunita by pak mela nastroj jak filtrovat.

    A ja jsem presvedceny o tom, ze by z toho vyplynulo ze nadpolovicni vetsina DI jsou jen malicherne ukrivdene reakce.
    VACA
    VACA --- ---
    Ale chapu ze kazda mince ma dve strany, a nekdy muze eventuelne byt DI resenim situace.

    Take chapu ze kdyby DI melo byt napr autorizovano adminem, ktery by tak situaci mohl nezavisle vyhodnotit, ze by to prineslo spoustu prace.
    Na druhou stranu si myslim, ze kdyby byla nutnost DI autorizovat, tak by si tu zadost konkretni jedinec dvakrat rozmyslel protoze osloveni admina by zaroven mohlo poukazat na jeho provokace apod. Ten clovek by se pak treba vic zamyslel nad tim co do verejneho prostoru vlastne pise. A ne ze je "nezranitelnej´ protoze muze jit prez caru a nepohodlne reakce snadno odriznout prez DI.

    Prijde mi to moc silnej nastroj na to aby se s nim nakladalo podle aktualni nalady jednotlivce protoze to pak ma vliv na celou komunitu.

    VACA
    VACA --- ---
    Je toho tady ted opravdu hodne, priznavam ze jsem to vsechno ani nezvladl precist.

    Jen bych rad ohledne DI prihodil svoji spetku do mlyna.

    Moje zatim jedina zkusennost s DI: Slo o jedno id ktere proste melo ztrestene nazory casto hranicici s legalitou a zdravym usudkem.
    Kdyz jsem si toto dovolil okomentovat, neslo o utoky na tu osobu, slo vyjadreni nazoru k tematum ktere toto ID pravidelne startovalo. Odmenou mi za to bylo DI.

    Z meho pohledu je to nejvetsi srabarna.
    Jednou jsem na verejnem diskuznim serveru, tak prece logicky musim ocekavat ze se ostatni budou vyjadrovat k tomu co napisu.

    Kdyz resim voloviny napriklad v odborne rc modelarske diskuzi, (bylo toho po vice diskuzich, casto slo o prvoplanove provokace) sirim veci ktere celou komunitu (v tomto pripade rc modelaru) poskozuji protoze dusledky postihuji vsechny kdo to hobby provozuji a casto miluji, nekdo me napomene tak ho odmenim DI. Jo, to dava logiku, hm.
    Vazne super featura ktera je cele komunite prinosem. Vskutku.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SWT: Diskutovat samozrejme lze, a ta diskuse tu i probiha, nelze pouze ocekavat, ze Nyx udela presne a prave to, co po nem nekdo bude chtit. Jeho jmenem tu mluvim v tuto chvili ja, on diskusi cte a sleduje, takze pokud by k tomu chtel neco dodat nad to, co pisu ja, tak by to udelal.
    SWT
    SWT --- ---
    SWT: * nikde není explicitně řečený, že to platí pro NYX.

    A dokonce není explicitně řečený, že to pro NYX neplatí. Jen je to tak de facto. A ačkoliv je NYX chápán jako diskusní server, tak o tomto a jiných tématech diskutovat bohužel nelze (myslím diskutovat s někýmk, kdo by to mohl změnit).
    SWT
    SWT --- ---
    ANARCHY: řekněme, že na diskusním serveru je normou a očekáváním (tedy alespoň IMHO), že v audítku by měli všichni mít rovný přístup ke čtení příspěvků. Ti, kteří nenasrali admina, tak by měli mít přístup i k psaní příspěvků. A ty, který megaserou admina dostanou banánek.

    Ano, nikde to není explicitně řečený, ale je to normální a očekávaný stav na diskusním serveru.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DRAGON: Ale WTF pocit porad zustava.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam