JAKKILLER: včetně morálních principů?
JAKKILLER: to je asi to samé jako bych tě chtěl teď nachytat na švestkách a poukázat na to, že jaksi podivně nazýváš objektivistickou filozofii hloupostí, aniž sis přečetl třeba Introduction to Objectivist Epistemology....
jinak, pokud mi doporučíš si něco přečíst, a usoudím, že to bude přínosné, rád si rozšířím obzory - i když se momentálně věnuju spíš ekonomii (hlavně teoriím cyklu) než filozofii...
jinak ale myslím, že se zde předpokládá určité filozofické vzdělání, takže se jaksi počítá s tím, že člověk má něco načteno, a například vy tady jistě neznáte jen Derridu, ale jste schopni spatra aspon v kostce charakterizovat Aristotela, Platóna, Locka nebo Kanta... Protože od lidí kteří prošli nějakým filozofickým vzděláním by se to mělo očekávat. Stejně jako bych si myslel, že filozoficky vzdělaný člověk bude schopný Objektivismus zhodnotit ne jen poukazováním na překroucené informace získané z druhé nebo třetí ruky...
(ale nad tím, že jsem naivně tady čekal filozofii a ne plácání rádoby elitářských nesmyslů o nesmrtelnosti chrousta, jsem si už tady povzdychl...)
tady prostě každý povýšený filozof, cítící se jako intelektuální smetánka lidstva, prostě jasně ví, že Objektivismus je " filosofický primitivismus nejhrubšího zrna zahalený do tautologických formulek formální logiky", a že je zajímavý jen pro lidi s "nulovou filosofickou průpravou" (napsal Ján Pavlík), ale přitom když se zeptám, jestli se zkusili seznámit s Peikoffovými tezemi o DIM Hypothesis nebo Analytic-Synthetic Dichotomy (nikdy ty práce nevyšly v češtině, tak se nezlobte že se to neoběžuju překládat), tak mi odpovědí bude jen trapné mlčení, nadávka (kterou bych čekal na Mageu ale ne zde), anebo hrozba zabanování :-)