jako ja k tomu interpretaci mam, ale muze to byt hodne zalozene na mem subjektivnim chapani zivota...
drive: tezky zivot, kojenecka a detska umrtnost, s deckama se nikdo nemazlil, uz nevyzrali jedinci byli staveni pred nejruznejsi zivotni ukoly, prakticky kazdej proste byl 'hrdinou' (sve cesty) at chtel nebo ne. no ale kdyz dospel, vyzral, s draky se popasoval, tak pak uz v zivote treba celkem uspel - uz vedel co a jak (kdyz neumrel cestou).
dneska: svym zpusobem zpocatku lehky zivot, deti jsou opecovavane a chranene, didaktika, pedagogika, psychologie, ochrana spolecnosti. navic k tomu byvaly rezim (doznivajici do ted), ktery obcana spise utvrzoval v detske pozici, tj. 'delej to co je podle nasich prirucek spravne a my te za to ochranime'. Jenze dite dospeje, vypadne v baraku -- a ma sok. Protoze zivot je mnohem tvrdejsi nez skola, protoze pravidla hry se casto meni, to co rikal otec o tom jak se ma zit davno neplati atd. Nasledek: casty tvrdy pad na zem, nadejne vyhlidky a zklamane iluze.
Cili nevidim to genderove ale obecne. Chlapi denne vysedavajici u piiva a meditujici nad tim jak maji s tou megerou zivot v prdeli, a kde jsou jejich sny a cile, jsou myslim taky beznym zjevem.