Jo, taky jsem rad, ze to tu trochu ozilo....:)))
Samozrejme ze to, co popisuju vychazi z veliky casti z mych osobnich zkusenosti, ale soucasne nahlizenych i ve svem okoli. A souhlasim se Spielmannem, ze je to ohromne komplexni a slozity na vysvetleni - vzdycky o necem pisu a pak si uvedomim ze popisuju jen jeden aspekt (treba ty animy) z mnoha a ostatni casti uz v tom nezahrnuju..
Tak nejak mam pocit, ze animu vcelku intuitivne chapu na vsech rovinach - spojuje se mi to, co jsem vycetl od Junga, co jsem zazil sam i nahlidl ve svem okoli. Animuse (pisu to v tomhle osklivym tvaru, aby se ty dve slova v zadnym pripade nezamenily:)) proti tomu chapu jen castecne - chybi mi ty osobni prozitky, takze si ho jen predstavuju podle Jungova popisu a podle pozorovach jevu z okoli...
Zkusim to tedy jeste jednou, vice to upresnit, rict, jak si to predstavuju vlastnima slovama a zareagovat soucasne na co nejvice otazek (taky dneska uz konecen pisu z norm pocitace a ne z komunikatoru:)))
Nejprve: ad Y proc je to smesny??? Mam zkusenost (podeprenou Jungem), ze kdyz chovani nekoho ovlivnuje nejaky archetyp, coz se deje tehdy kdyz ten archetyp se pokousi "integrovat se do vedomi" ("zlobi", ma eneregii, je aktivni), ten dotycny ma v teto oblasti chovani takovou nejakou slepou skvrnu (konkretne v pripade animus-anima jsou to vztahy muz-zena). Diky ty nevedomosti se z pohledu ostatnich chova az smesne, kazdy vidi jaky ten clovek dela hlouposti, jen on sam to neni schopny nahlidnout - prave proto, ze ten archetyp nema uvedomely.
Takze opacne - za - z meho pohledu - smesnym chovanim - by mel stat takovyhle nejaky problem u te druhe osoby. Ti jsem chtel rict, ze za tou formulaci musi byt Animus, protoze kdyby se tam nepromitalo takove nekjake nevedome ocekavani MUZE-ANIMA, doslo by u tech holek k zamysleni se nad tou formulaci, k nahlidnuti jeji smesnosti a nakonec by ji nenapsaly. Pro anima ty konkretni koncepty nejsou opravdu dulezity, souhlasim s tebou, ale pro tu dotycnou, ktera si podala inzerat DOUFAM jsou - prece nehleda masovyho vraha, jen proto, ze vi co chce....