• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mne to pripomnelo dilema, zda dusledne "zvedomujete" i sve pozitivni (prijemne prozivane) komplexy
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    Co se týká komplexu...smím-li říci svůj skromný názor...je jakákoliv emocionální stuktrua v psyché podle Junga...tz. i třeba zamilovaní je komplex...a komplexy chtějí být odhaleny...to je pravda protože psyche volně a samostatně ma jakousi vůli k individuaci a tak se snaží osvětlovat a rozmotávat komplexy a čitit nás vědomými :)) Ale nevím jestli to tu už nebylo řečeno a jen tak jsem nevtrhla do konverzace:)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SPIELMANN: Ano, pravda, bylo to nevhodně použité slovo. Měl jsem na mysli spíše skrze jejich integraci jakési to "povznesení" se nad ně, resp. jejich začlenění do celku osobnosti.. To, že já už pak nesloužím jim, ale naopak ony mohou sloužit mně. ;)
    TOOM
    TOOM --- ---
    Velmi zajímavé na fenoménu tohoto druhu pop umělců je, že od dob D. Bowieho se efektivní prodejnost jejich image posiluje právě jakýmsi transexuálním ( resp. asexuálním) nátěrem. Což je spíš zajímavé z při pohledu na mentalitu jejich fanoušků. Což jsou už ve 3.-4. generaci převážně davy náctiletých holčiček. Má analýza: imo " sexuální" symbol typické představitelky této skupiny bude jakási představa složená částečně z oblíbeného mončičáka, nejmilejší barbíny a 1. dětské lásky. No a jak by asi mohla in natura vypadat postava zkompletovaná na základě takovýchto bizarních zadání? Hups... a máme tu frontmana t.h. :o)
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Áááá už jsem na to přišel! Tak ta kindeří deutschebande se jmenuje Tokio Hotel a styl je EMO! A ta identifikace fanoušků s nimi je opravdu silná:-D
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    STEPNI_VLK: "odfiltrovat negativní emoce" řekl bych že je trochu nešťastné použít to slovo "odfiltrovat". Negativní emoce jsou realita a leckdy i přínosná. Stejně tak realita lesa když z něj vylezeš (já používám příměr bouřky v údolí a hory:-) zůstává stále stejná (neboli "zakoušená") jen člověk získá ten tolik potřebný nadhled. Doslova:-) (ó tyhle jazykové hrátky mne vždycky překvapí a pobaví:-)))

    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    YMLADRIS: Vládou nad komplexem získáváš relativní jistotu, že nebude on vládnout tebou, resp. hlavním komplexem, kterýmžto je Já. ;)

    SPIELMANN: A teoreticky by ti to mělo umožnit odfiltrovat negativní emoce s tím spojené, které samy o sobě nemají žádný přínos. Prostě oprostit se od bezprostřední zaujatosti, jež nevidí vlastní zaujatost, a získat nadhled podobně, jako když vystoupíš z hlubokého lesa na vysoký kopec a namísto jednotlivých stromů vidíš konečně celý les vcelku (Jungova - a i moje - oblíbená metafora). :)
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    YMLADRIS: Spíš ten ekl pocit bude diferencovanější, budeš vědět proč je to ekl, dokážeš přiznat hlavnímu zpěvákovi, že nezpívá úplně falešně atd. a zároveň vidět, co všechno je v tom laciné...:-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    no kastova pise, ze komplexy chteji byt uvedomeny. nevim sice proc to chteji, ale zrejme je to pak fakt lepsi, resp. cely system se muze posunout o krok = dejme tomu ze priste pri setkani s nemeckou vylkakulovanou kapelou te nezahlti ekl pocit, ale nejaky dalsi, na ktery dosud nebyla pozornost/energie, pac vsechno zabiral ten silnejsi komplex?
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    YMLADRIS: Všechno je komplex!:-) Dá se říci, že za jakoukoliv emocí, nebo-li za jakýmkoliv ohodnocením čehokoli stojí nějaký komplex. Třeba jáský komplex (nelíbí se mi německé vykalkulované kapely mi přijde jako docela uvědomělý názor:-) Je fakt, že je tady ještě i odkaz na jistou neuvědomovanou (nebo spíš méně uvědomovanou, ve smyslu, když se na to zeptáš, tak po chvíli dostaneš odpověď:-) část - proč se nelíbí němčina a proč se nelíbí vykalkulované kapely. A pak můžeš jít samozřejmě zase dál a dál - když se dozvíš, že se nelíbí němčina protože se nelíbí uřvané skupinky německých turistů v metru, můžeš pak jít po tom, proč je řvaní v metru fuj, co znamená bezohlednost, jak souvisí s vnímáním svobody, self-efficacy atd. atp. no a nakonec ale stejně zjistíš, že vše je nějak spojeno se vším a že když budeš chtít takhle dojít k kamkoliv, ať už k bohu či k rozmnožovacímu pudu, tak tam dojdeš... :-) Nicméně, tohle hrabání, tahle integrace do jáského komplexu, jak jsme se bavili onehdá, je celkem fajn a mám pokázané, že se pak člověku žije o něco lépe:-)))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STEPNI_VLK: mne prave prijde zajimavy obcas badat kde se ta silna emoce ve mne bere.. s cim to treba souvisi, k cemu mi to slouzi atd. IMO vetsina jevu ("nemecka klukovska kapela") je naprosto neutralnich takze pro mne je zajimavy, co je to za mechanismy z neceho ucuravam blahem a neco se mi hnusi... mohli bysme jeste dal hazet youtube videa obou pripadu ;) mne z toho vychazi ze to ma kazdej fakt naprosto jinak, neb s nicim z toho co jste postli jsem se neztotoznila
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    YMLADRIS: V tom případě ani já sám nevím, jaký že komplex konkrétně se ve mně aktivuje. ;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STEPNI_VLK: toz ja to chapu tak ze kazdej opakovanej emocni uzel typu urcita zkusenost = urcita silna emoce je komplex. komplex je to, co ti dela ten postoj 'nemusim' a 'fuckt sila'

    psychika je slozena z obrovskeho mnozstvi slabsich i silnejsich komplexu

    ne?

    jak to chapete vy?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    YMLADRIS: To zase neber až tak doslovně. ;) Neřekl bych, že se aktivuje nějaký komplex. Zkrátka a dobře nemusím němčinu a nemusím mladé vykalkulované skupiny - v kombinaci je to fuckt síla, a tak se tomu pokud možno vyhýbám. :)

    YMLADRIS: Hehe, od plic jsem se zasmál..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    YMLADRIS: me v posledni dobe z asijskych filmu hodne nadchnul Obcan pes .) ten by te urcite taky presvedcil, ze asiati nejsou jen studeni cumaci, vlastne drzky .)
    http://www.csfd.cz/film/221600-obcan-pes-mah-nakorn/?text=46602

    k tomu bozskemu archetypu nazivo, se mi vybavily improvizujici koncerty bobbyho mcferrina, uzasnej chlapek .)
    http://youtube.com/watch?v=PgvJg7D6Qck&mode=related&search=
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SPIELMANN: to je fakt, vlastne
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    YMLADRIS: chm... vidělas někdy manga?!:-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    tak jeste dalsi odkaz...

    http://youtube.com/watch?v=by8oyJztzwo

    tento chlapik si to taky pekne dava, mrknete se od 4. minuty a to gesto co udela kolem 4:12 ;-)
    asiati jsou pekne rezervovane studene drzky, ale myslim ze pod povrchem to taky pekne vre

    budu rada za vas nazor


    STEPNI_VLK: "hrůzu neposlouchám, resp. nemůžu ani slyšet" ja teda nevim o co jde, ale co ti to konkretne pri poslechu dela?? jaky komplex se aktivuje, ze je to takova sila ;)
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    STEPNI_VLK: Nemůžu si pomoct, ale nějak mi z toho vychází, že je nějak propojena muzika emoce a numen (což je ale vlastně taky emoce:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam