hmm, tak jsem tu do Freuda chudaka asi tepal presprilis, dneska v noci jsem mel zajimavej sen - bohuzel jsem si ho vybavoval az odpoledne, rano jsem musel makat, ale aspon zlomkovite - co vy na to...............?
Byl jsem na nejakym seminari, snad psychoterapeuticka skola, odhaduju to tak v prvaku, proste jeste zelenac, a nas prednasejici nam oznamil: pristi prednasku nas prijede navstivit muj znamy, p. Freud.
Vedeli jsme ze je to znama osobnost, tak jsme se tesili - pristi prednasku prijelo faro min. za tri miliony, nejspis mercedes, stribrna limuzina, a z ni vystoupil Freud v obleku tak za sto tisic - naprosto dokonale padnouci svetly sako, kravata, elegantni uces, proste clovek kterej je fakt v baliku.... pamatuju si ze jsem si v tom snu rikal neco jako, hmmm ten je za vodou, ale to je vlstne jasny, je to prece Freud....
Oslovil nas cesky (ve snu jsem si vybavil ze se narodil na morave a potesilo me ze si kvuli nam vybavil svoji "rodnou rec") a kdyz se dal do reci se mnou, rekl neco jako ze diky mym studiim patologie se postara abych dostal misto na te fakulte (uz netusim kde) a ze pouzije svuj vliv..... tak me napadlo ze se asi splet, ze nejsem patolog ale chemik, ale stejne mi to lichotilo,ze se o me takova slavna osobnost zajima.....
............. pripomelo mi to paralelu jak Jung nekde pise, ze jednu svoji pacientku ocenil intelektualne prilis nizko a pak se mu ve snu zjevila na pedestalu jako nekdo vyznamny (uz si nevybavuju presne detaily)......