YMLADRIS: Priklad, pokud se mi ve snu objevi treba neprijemny potetovany chlap, napadne me ze je to stin, pak se zamerim na to co ve snu dela a jak na to reaguju atd. Pokud analyzou na neco prijdu ('aha' moment), tak sup, a je zintegrovan kousek stinu :)
(Stejne mozno pracovat s ostatnimi komplexy/archetypy).
Nebo jsme na nyxu, napriklad vidam nejake ID v klubech a bud s nim mam rozepre, nebo je mi jen nesympaticky. Uvedomim si to, napadne me, ze to souvisi se stinem (projekce stinu), a chci s tim pracovat. Tady muzu pouzit ruzne metody, jako meditace nad tematem, automaticka kresba, I-ting, proste cokoliv, co taha informace z nevedomi a nejak je prezentuje ven. Kdyz analyzou informaci prijdu na to, proc je mi to ID neprijemne ('aha' moment), mam to. A overenim pak bude to, ze ve me uz to ID nebude vzbuzovat negativni pocity (nebo se zmensi jejich intenzita).
Jeste bych dodal, ze vysledkem analyzy nemusi byt konkretni zaver (napr. mam ve stinu agresi), casto staci takhle nakousnout nejake to stinove tema a ono se pak bude v nasledujicich dnech/tydnech objevovat.