WHOOOSH: ja souhlasim s DARJEELem, ze by bylo dobry se pokusit popsat, co konkretne povazujes za tu zzenstilost, protoze je to hodne subjektivni vec...
Co se urcite deje, je ze mizi tradicni rozdeleni roli muz-zena, i psychologicky a ve vzajemnem chovani.... ja muzu zase kontrovat, ze kdyz prijedu do nejaky zeme kde jsou zachovalejsi tradicni rodinny vztahy (napr. Asie) je to pro me ohromnej zazitek, jak jsou tam zeny jeste "opravdu zensky" ve srovnani s Evropou a musim rict, ze specialne tohle ve me vyvolava silnou tendenci a potrebu "chovat se jako chlap"
Nevim, co je spravne - v tech tradicnich muzsko-zenskych rolich a hrach je rozhodne min uvedomeni tech prislusnejch archetypu, na druhou stranu jsou ty role rozhodne vice vnitrne pusobici a naplnujici........ myslim ze prirozenej vyvoj spolecnosti je smerem k ty uvedomelosti, jen mi prijde, ze ten celospolecneskej vyvoj nekdy predbiha vyvoj individualni, takze spolecnost nam treba "sebere" ty tradicni role (tim jak nas tlaci k urcitymu zivotnimu stylu) a protoze jsme k tomu vnitrne jeste nedorostli, tak se nam po nich styska a mame pocit, ze nam neco chybi (tj.mame pocit, ze nam to chybi u toho opacnyho pohlavi :))