• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    Oslovilo vás něco z Junga? Projevují se jungiánské motivy nějak ve vašem životě? Je pro vás užitečná teorie archetypů? Doporučíte knihu s Jungem či jungiánstvím související?

    Který prezidentský kandidát je nejvíc fuj?

    83 hlasy od 83 respondentů
    • 34.9% / 29 hlasů
    • 8.4% / 7 hlasů
    • 3.6% / 3 hlasy
    • 6.0% / 5 hlasů
    rozbalit záhlaví
    REVAN
    REVAN --- ---
    DARJEEL: díval jsem se na ty stránky www.cszo.cz , otevřelo se mi European Software Development. Bez rýpání, předpokládám, že jsi měl na mysli nějaké statistické stránky a chtěl jsem se podívat. Není ta adresa jinak?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARJEEL: On mysli z 100 % rozvodu je 60 % je v te situaci co popsal. Co cszo neeviduje.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    REVAN: 60% párů?? Znáš stránky www.cszo.cz? Doporučuju pročíst předtím, než tu budeš (bohužel opět) plácat kraviny.
    Jinak názor o nedostatku kvalitních mužských vzorů je dobrej, taky si to myslím.
    STEPNI_VLK: protože fenomén viny je primárně ex post racionalismus a ne reálná entita, která utváří dynamiku vztahů...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    REVAN: Cim to ale je, ze te nenapadlo zakoncit svuj puvodni prispevek vyzvou: Muzi, zamyslete se! Meli byste byt takovi, aby zena s vami chtela byt dele nez 5 let, i ve spolecnosti kde vas jiz ekonomicky nepotrebuje.

    A hazes problem na zeny :)
    REVAN
    REVAN --- ---
    ARGANNAH: Na tomhle take neco bude. Jenze se tim dostavame do dalsiho zacarovaneho kruhu: chlapci vyrustaji bez muzskeho vzoru, vychovavani zenami a obklopeni dalsimi stejne nezralymi muzi, a vyrustaji z nich bud radoby tvrdaci nebo zzenstilci.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    STEPNI_VLK: Jo, proto jsem to přesně psala. Těžko připisovat vinu pouze jedné straně barikády.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ARGANNAH: Klasická problematika dialektického charakteru vztahu žena-muž. Ženy něco dělají, protože muži něco (ne)dělají, popř. dělají jinak než v minulosti. Ovšem muži to něco (ne)dělají, protože ženy něco (ne)dělají, popř. dělají jinak než v minulosti. A tak dále ad infinitum a do zblbnutí. Jinými slovy, těžko připisovat vinu pouze jedné straně barikády..
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    jn, nedospělý otec si alespoň s dětmi může alespoň dobře hrát, co je imho lepší, než když se jim nevěnuje vůbec
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    REVAN: No, jestli ony ty rozvody "z ženské strany" nebudou taky trochu motivované tím, jak se (ne)dá s tím chlapem v praxi žít. Spousta dnešních mužů jaksi odmítá přecvaknout z mládí do odpovědného středního věku, což se projeví právě hlavně po těch dětech, a taky bych se osobně radši rozvedla, než jen kvůli potomstvu přežívat ve vztahu s někým, kdo vlastně funguje jen jako další dítě. A možná je lepší nemít otcovský vzor vůbec, než mít otcovský vzor negativní v podobě nedospělého trubce.
    REVAN
    REVAN --- ---
    WHOOOSH: Osobně si myslím, že rostoucí zženštilost mužů pramení spíše z nedostatku vyspělých mužských vzorů. V dnešní době řádí jak mor rozvody iniciované partnerkou poté, co si pořídí dvě děti. Zkrátka biologie se uspokojí a odpal. Cca 60 procent párů se údajně rozvádí tímto způsobem (ze strany ženy po dvou dětech). To je pěkná hromada dětí, které vyrůstají bez mužského vzoru!! Ženy zamyslete se!
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    HARVIE: někteří musí mít zbraň v rámci výkonu povolání :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    WHOOOSH: az vylozis ten sen, tak vyloz este motiv opatreni toho zbrojaku :-D

    i kdyz co ja vim... jestli nekdy dostanu hroznej rozum (jakoze to zatim moc nevypada), doziju se nejakyho hroznyho veku a navic potkam nejakou hrozne spriznenou dusi (jakoze to posledni dobou moc nevypada), tak se mozna odstehuju nekam na samotu v prirode, zit hezky v klidku a tam by se zbran hodila :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BROZKEFF: jj, je to nádherná kniha... jistě víš, proč jsme byli do takových klenotů držení dále a hlavy jsme si museli plnit zbytečnostmi... to duch doby držel pevně opratě a nechtěl nás pustit ke svému soku :)

    Takových citovatelných částí je ta kniha plná, je to fakt klenot... chvílemi mim běhala husí kuže po zádech, některé části mi asociovali pozapomenuté mystické a psychedelické stavy, jiné zase potvrzovali ty nejbizarnější vize, které jsem měl x let nazpět a neodvážil se je sdílet ani s nejbližšími, protože by mě měli v lepším případě za pomatence... A k tomu taková vrchovatá porce zenu, mmmm, výborný koktejlek :)

    STRYX: týjo, tak beru zpět co jsem řekl a potěšení na mé straně, zajímavé :)
    BRANA
    BRANA --- ---




    ‎"Moudrost je jen pro nemnohé, a vždycky tomu tak bylo, protože pošetilost je vždy tím, po čem lidé nejvíce prahnou.
    Jinak by svět byl vyléčen už v době starého Pythagora ze své vlastní existence. Vám samému může moudrost
    prospívat, ale udílet ji ostatním by znamenalo zkreslovat pravdu. Moudrost je něco, z čeho se může těšit jen
    jedinec sám, a když o ní bude mlčet, ostatní mu uvěří; když však o ní bude mluvit, stane se neúčinná."


    C. JUNG

    - [ Básničky, texty, citáty... ]

    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: huuu, a ještě něco :o)

    Duch této doby ve mně by snad uznal velikost a šíři nadsmyslu, ale nechtěl uznat jeho malost. Duch hlubiny však tuto pýchu zlomil a já musel malost polknout jako lék nesmrtelnosti. Asi mi to sežehlo vnitřnosti, neboť to bylo neslavné, nehrdinské, bylo to dokonce směšné a odporné. Ale kleště ducha hlubiny mne svíraly a já ten nejtrpčí ze všech nápojů musel vypít.
    ...
    Duch hlubiny mi v šak řekl: "Ty jsi obraz nekonečného světa, v tobě přebývají všechna poslední tajemství vznikání a zanikání. Kdyby to všechno nebylo v tobě, jak bys mohl poznávat?"
    To kvůli mé lidské slabosti mi duch hlubiny dal tato slova. I tato slova jsou přebytečná, neboť nemluvím z nich, ale proto, že musím. Proto, že mne ten duch obírá o radost a život, jakmile nemluvím, proto mluvím. Jsem sluha, který cosi přináší a neví, co vlastně drží v ruce. Uhořela by mu ruka, k dyby to nepoložil tam, kam mu to pán rozkázal položit.



    ... že já se celé dny šprtal na ty zkoušky nudné teorie osobnosti a radši nevysedával celé dny v knihovně nad touhle nádherou !
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL: Naštěstí mi nedalo moc práci to dohledat, Liber Novus tím hned v Liber Primus začíná ;-) Nechám ještě hovořit přímo autora (v českém překladu), jednak to je fakt chuťovka a jednak to mám zítra citovat u zkoušky :ep

    "Mluvím-li v duchu této doby, pak musím říci: Nikdo a nic nemůže ospravedlnit to, co vám musím zvěstovat. Ospravedlnění nemám ani zapotřebí, neboť nemám na vybranou, ale prostě musím. Poučil jsem se o tom, že kromě ducha této doby je při díle ještě jiný duch, totiž ten, který ovládá hlubiny všeho přítomného. Duch této doby by rád slyšel o užitku a hodnotě. I já jsem tak přemýšlel, a to lidské ve mně tak myslí dosud. Avšak onen jiný duch mne přesto nutí mluvit mimo ospravedlnění, užitek a smysl. Naplněn lidskou pýchou a oslněn opovážlivým duchem této doby jsem se dlouho snažil držet se od onoho ducha dále. Neuvážil jsem včak,že duch hlubiny má odedávna i ve všech budoucích časech vyšší moc nežli duch této doby, jenž se mění s generacemi. Duch hlubiny všechnu hrdost i všechnu pýchu soudnosti podmanil. Vzal mi víru ve vědu, obral mne o radost z vysvětlování a zařazování. Způsobil, že ve mně vyhasla oddanost ideálům této doby. Strhl mne až k posledním, nejprostším věcem.
    Duch hlubiny vzal můj rozum a všechny mé znalosti a dal je do služeb čehosi nevysvětlitelného a protismyslného. Uloupil mi řeč a písmo pro cokoli, co by nesloužilo jediné věci: splynutí smyslu s protismyslem, jímž vzniká nadsmysl." -- C G Jung, Liber Novus, Liber Primus, fol.i (verso)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LOOK: My to probereme. Za chvíli si jdeme dát společnou vanu ;)
    LOOK
    LOOK --- ---
    hlavne by ty interpretace mela cist ona sama, bez zpetne reakce sniciho je to jen takove placani do vody..
    PUKU
    PUKU --- ---
    LOJZA: Kždp. gratulace!

    Pokud o snu hovořila, že "srandovní", tak to na mě působí velmi pozitivně. Že tě vnímá jako parťáka v akci. A vypadá to, že opravdu starostlivý jsi a o její pocity se zajímáš.

    Vracení zpět- někdy, když se jedna načeká, tak si naopak to těhotenství hodně užívá. Takže se jí ani ze "změněného stavu" nechce, tak dítě zkontroluje a pak zas šup k sobě/tobě do bezpečí:).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Já bych ten jeden osamocený sen nepřeceňoval. Jak už tu tuším někdo poznamenal, dokud se ten sen (třebas i v různých obměnách) neobjevuje opakovaně, tak bych v něm žádný hlubší význam nehledal..
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    KASTA, PETJULE, BAGHICEK, BAGHICEK, YMLADRIS, YMLADRIS: Díky všem.

    Moje vlastní první asociace byla, že ačkoliv se žena na miminko opravdu hodně načekala (zkoušíme to už přes pět let), tak to teď ani nemá moc s kým sdílet, prožívat, kecat o tom, prostě si to užívat jako budoucí maminka se všemi radostmi :) Je to do značné míry asi dáno tím, že jsme teď pracovně v Praze, zatímco příbuzné a většinu známých vídáme jen o víkendech. Tak na tom zkouším pracovat a víc s ní těhotenství a miminko probírat :) Uvidíme, jestli se to nějak projeví nebo neprojeví na dalších snech.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    WHOOOSH: jeden z oblibenych zpusobu vykladu je, ze postavy o kterych se cloveku zda jsou casti jeho sameho (mozna se to tak vyklada proto, ze jsou si v necem podobni).. staci to takhle?
    (proste moznosti a jejich kombinace jsou ruzne: a) tihnuti k sebevrazde b) projekce nebo externalizace vlastni agrese do druheho c) utocici anima d) dalsi varianty e) cele je to blbost)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam