SCHWEPZ: jak píšeš.. stavět dům, úl nebo chatu, opravovat vlhký baráky... vlastnoručně :) prostě respekt. taky jsme měli vlhký dům, ale to jsem byla ještě malá
ad jung a psycho.. za sebe mohu říct, že beru životní psycha jako součást integrace do vlastního bytí spolu s okolním bytím, neberu to jako špatnost, ale jako výzvu, když to jde.. jinak to období, o kterém píšeš bylo, kdy stál na prahu "krize středního věku", nepletu-li se.. ad suicidum? u junga, myslím, že naštěstí spíš suicidiální tendence, s napojením na svou léčivou sílu (nejen tvorba, meditace atp.)
díky tomu, v co věřím proto neuznávám zmiňovanou schizofrenii jen jako nemoc a diagnozu, ale jako přístup k životu a přístup člověka k vlastní mysli, činům..(s nevýhodou současné neschopnosti zvládat ataky, což je ale furt na lepší a lepší cestě..)
jjj, musím si o něm přečíst, to určitě, hlavně proto, že mám tejden, abych o něm dokázala systematičtějc něco pohovořit a ne jen tak úvahovat a tak
jenže ony tyto úvahy mi hodně pomáhaj takříkajíc v empatii :), já chci prožívat zatím nesprostředkovaně (bez jiného popisu) "ducha" daného člověka, umělce, jiné významné osobnosti, abych měla komplexní pohled na věc.. protože stále trochu víc upřednostňuju pocity, dojmy před rozumem no, asi tim to bude :D (což jsem napsala, ještě před tím, než jsem si přečetla, to když jsi
SCHWEPZ:i zmínil onu komplexnost na konci svýho postu :), líbí se mi na tom mmj. spojení přístupů, který daný člověk upřednosťňuje)
POZOR! nedala jsem Jungovi nálepku psychotik, ale napsala jsem, jak na mne obraz působí, velký to rozdíl.. :)