SCHWEPZ: No nekecej, tak to je fakt mazec, to jsem opravdu nečekal! Donald a Jungián! Jaká to ironie:-D (ohlédněme od faktu, že silně pochybuji, že tu autobiografii psal sám)
Jinak k tomu Jóbovi, nevím jak ostatní, ale já osobně knihu Jób považuji za jeden z nejlepších textů o vztahu mezi otcem a synem - a vzhledem k tomu, že člověk ať dělá co dělá vývoj nezastaví - tak se u mne toto téma holt zas vynořilo na povrch. A zároveň se mi líbí, jak i Jung sám na začátku píše, že si holt nemůže pomoct a že ví jak jde s kůží na trh, ale že se nedá nic dělat a musí to sepsat...
A drobná douška na závěr: ať si duchovní říkaj co chtěj, podle mě měl Jób pravdu a vyhrál! :-D (což je právě způsob jak Jóba vykládat, ke kterému mě nakopl Jung)
KUATO: Co si budem povídat, já se k Jungovi taky dostal skrze astrologii (jsem si ve svých _nácti myslel, že se na to budou dobře balit baby. FYI, kdyby měl někdo podobný nápad tak rada do života: nefunguje to:)
Ale vážněji, je to jedna z věcí, které na mne právě dost zapůsobily, to spojení "racionálního", praktičtějšího uchopení těch "magických" věcí. Ale to je na dlouhé povídání.
HANY33: já vim:-) Ale vždycky mě to překvapí a je to fakt vtipný, no ne? :D