• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    D_EVIL
    D_EVIL --- ---
    www.123mobil.cz

Objednani, druhy den telefon ze neni v pozadovane barve, domluva, odeslani jeste tyz den, dalsi den jsem ho mel doma na stole. Vse v pohode, cena levnejsi nez v kamennem o 1000- Krasne Vanoce :-)
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Skoro se až divim, ale došlo to...
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    www.vse-pro-mobil.cz
    porvný žádnej problém, ale podruhý: objednaná baterka asi 20.11.
    13.12. (sic!) mail, že zboží bylo expedováno (s omluvou a desetiprocentní slevou).
    22.12. tam nasranej volám, ženská řiká, že je divný, že to nedošlo, že mi eště ten večer nebo druhej den ráno pošle sms s tim, co se děje a kdy o bude.
    26.12. jim posílám nasranej mail, protože samozřejmě žádná sms nepřišla a žádám buď o urychlený dodání nebo storno a vrácení zaplacenejch peněz.
    Ted sem jim (protože samozřejmě neodpověděli) zase vytočenej zavolal a řikaj že by to tu snad "za dva dny mělo bejt"...
    Supr.
    SPARKIE
    SPARKIE --- ---
    http://www.vltava.cz
    NAKUP za 1500,-
    par DVDcek a knizek

19.12. vecer objednavka a ihned zaplaceno kartou, 20.12. odeslo DPDckem a 21.12. sem to mel u sebe... jedine chybka byla, ze mi az 21.12. vecer, tedy par hodin po doruceni prisel email, ze mi to vyexpedovali s cislem baliku... ale jinak docela ok...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    http://www.electrohall.cz
    NAKUP, REKLAMACE, DOTAZ. Poprve 2500,- na splatky, podruhe 1000 hotove, osobni odber.
    2500,- na splatky, predchazelo par emailovych dotazu naprosto neschopni srozumitelne odpoved, to samy infolinka, dost drsny. Nakonec jsem se nejak dobrala potrebnych onformaci a zbozi objednala. Cekala jsem pres MESIC! Pote mi zbozi vydali s tim, ze ho mam zaplacene, nechteli zadny podpis, zadnou splatku nic. ??? Pidila jsem se potom, tak to nejak mam dojit zaplati nekdy. Jinak vubec netusili ze se neco takovyho stalo a pry by na to ani neprisli. REKLAMACE - jedna cast objednavky. Musela jsem zbozi odeslat do Brna, protoze v Praze pry reklamace vyrizujou velmi neochotne. 14 dni nic, volala jsem tam a reklamace byla vyrizena kladne, bude zaslana slozenka do konce roku s vracenymi penezi. Jsem zvedava, kdyz jsem za to jeste nezaplatila ani korunu.

1000,- hotove, 14 dni nic, pote jsem tam zavolala, co se deje, bylo mi receno at si to najdu u dopravni spolecnosti , tam mi nakonec rekli, ze to maji v prazsky "predavarne" internetshops, tzn electrohall uz pres tyden.

Shrnuto, electrohall NIKDY VICE! :) mozna mate lepsi zkusenost :)
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    http://www.e-outdoor.cz/
    NAKUP cca 4500,-
    expedovali ihned po prevodu penez, jeste mi volali, ze zasilka je na ceste. prijemne jednani.
    RHYGING
    RHYGING --- ---
    to je fakt milej pan..
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    a posleni reakce odutud [ MEXIKANEC @ Olomouc ___ Olomoučáci všech zemí, spojte se! ]

MEXIKANEC --- --- 19.39:06 6.12.2005
    OVERDRIVE: To je typicke, dotycny pan je normalni c...k, neni to prvni ani posledni krivarna co provedl.

Pri poslednim pruseru pri reklamaci me palirny se stalo toto:

Odnesl jsem nefunkcni vypalovacku k reklamaci, ktera byla uznana. Po 14 dnech jsem si pro ni prisel a pri predavani jsem si vsiml, ze se jedna o tu samou (S/N), prestoze podle protokolu byla vymenena. Na to jsem se zeptal a typek odbehl za Zidem dozadu. Po chvili se vratil s tim, ze roztrhal predavaci protokol, ze doslo k omylu a mechanika neni urcena pro me. Na to jsem vrhal baterky a uz tusil prasarnu.
    Za 3 dny jsem se se mel stavit a take jsem se stavil. Do rukou mi dali mechaniku, ktera byla stejneho typu, ALE mela evidentne PRELEPENE S/N (stitek mel stejne S/N, jako mechanika co jsem reklamoval) Okamzite jsem s rudymi oci odesel dozadu za Zidem. Uz jsem tekl. Pry pro me obdrzel tuto mechaniku od vyrobce a vic ho nezajima. Doslo pry k omylu a nebyla vymenena, ale opravena. A mam podepsat prejimaci protokol, nebo protokol, ze se vzdavam reklamace. Trosku jsem vyjel a chtel jsem, abychom spolecne sundali nalepene S/N. Zacal tvrdit, ze pokud na to sahnu, tak prichazim o zaruku. Tak jsem rekl, pauza vratim se zitra a bude to mit dohru.
    Spojil jsem se zastupcem vyrobce pro CR, s tim ze jsem jim incident popsal a zaslal jim S/N.
    Odpoved je jasna, zadna mechanika zasilana nebyla opravena a ze toto ani nedelaji, ale v pripade vadnych mechanik, okamzite vymenuji. Docela se zajimali o prodejce.
    S tim jsem zasel za tim parchantem. Oznamil jsem mu, ze jsem se zkontaktoval s vyrobcem. A ma pouze dve moznosti. Bud vratit penize nebo okamzite vymenit mechaniku. Bud to, nebo okamzite prichazi varianta COI a policie. Sahl pod pult a dal mi penize.

2 roky z5 byl podobny incident s HDD. Takze asi tak.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ANDY+vsichni zainteresovani: tak nevim, jestli se mi podarilo na na nej poslat cojku, ale kazdopadne jsem to zkusil formou emajlu.
    Penez uz se asi tezko domuzu, ja videl, jak tu vec predemnou poskodil tak, ze ted uz nikomu nedokazu, ze jsem to neudelal ja, proste zlomil napojeni konektoru na plosnej spoj s pameti. Fakt primo predemnou :( pak rek neco ve smyslu, "Vidis, je to rozbity, to nejde reklamovat." (v tom smyslu od nej mam i podepsanej papir)
    Nemluve o tom, ze to rozebral vzadu ve skladu, bez toho abych nad tim mel kontrolu, nebo aby to delal technik.
    Jeste mel tu drzost rict mi, ze mi to jeho technik opravi za nejake penize v radech stovek, ale ze to bude bez zaruky :(
    je to kreten maximalni.

Nemluve o tom, jak kamaradovi napsal paragon na vec tak, ze kdyz o den pozdeji prestala fungovat a on vec sel vratit, dozvedel se, ze ji koupil pred trema mesicama a tedy se na ni nevztahuje zaruka (byla to vec bazarova, kde je smulvni zaruka 3 mesice).

Nemluve o zkusenosti s vyhorelim pocitacem od Helka, ktery shorel proto, ze deska lezela prisroubovana primo na krabici, takze vetsina koncu nozicek brouku se dotykala kovoveho obalu case a bylo jen otazkou casu, nez to cele shori, ze.

Ja bych tam nenakupoval, ale darek si proste nevyberes.
    Ne ze bych byl skodolibej nebo tak, ale proste bych si vazne pral, aby tomule cloveku zavreli kram. Prodava shit a vi to. Na to dela svoje penize. To je normalni sprosta kradez a to ani ne moc elegantni. Proste to pak vzdycky ukeca :(((
    SONA1
    SONA1 --- ---
    Tak moje první experimenty s nákupem po internetu dopadly úspěšně:
    www.dobrynapad.cz - oblečení, nákup za 400,-, cca do týdne, bez problémů, zboží kvalitní
    http://www.darky-on-line.cz/ reprodukce starých reklam 400,--, do dvou dnů, vše v pořádku
    oboje dobírka
    ANDY
    ANDY --- ---
    OVERDRIVE: s tim obchodem (a hlavne tim panem) mam starsi, nicmene velmi neprijemne, zkusenosti. takze se rozhodne pridavam k doporuceni nenakupu.

a ted k tomu reseni - kdyz je to kreten a nechce to resit, zkousel ses obracet na vyrobce/dovozce? nekdy vyrizujou reklamace i primo, bez mezikroku prodejce.

ps: kdyby se ti podarilo na nej tu coiku poslat, dej vedet :-)
    MHO
    MHO --- ---
    takze moje zkusenost: http://www.datart.cz nakup za cca. 10tis s dovezenim do domu. Platba VISA kartou. Vse v pohode do dvou dnu vyrizeno a zatim spokojenost.
    RHYGING
    RHYGING --- ---
    sorry, samozrejme to melo byt pro OVERDRIVE
    RHYGING
    RHYGING --- ---
    TARQ: pripadne pokud ti nepomuzou na COIce,urcite existujou jeste nestatni organizace na ochranu spotrebytele. Me osobne pomohlo, kdyz se mnou v kramu vyjebavali, jenom jim tou COIkou pohrozit.. (na COIce mi rekli, ze kdyz to nezabere, tak udelaji kontrolu a to by bylo, aby se neco nenaslo:)
    CIA
    CIA --- ---
    OVERDRIVE: Napráskej ho ČOIce, ne?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Psal jsem to puvodne pro jinej audit (Olomouckej), ale dam to i sem, precejenom je to reference na obchod, kterej ma navic webovou stranku:

Poradte mi prosim a vemte jako varovani pro budoucnost:

http://www.helko.cz/

Dosatal jsem od otce flashdisk. Pred pul rokem. Otec jej bohuzel koupil ve Vodarni Ulici v tom bazaru. Samozrejme novy, se zarukou.
    Po pul roce fleska prestala fungovat, tak jsem ji sel reklamovat a dozvedel jsem se, ze je to nejspis moje chyba, ze vec nefunguje a protoze je to moje chyba a navic je to nefunkcni, tak ze to nemuzu reklamovat. Nic nepomohla otazka, zda bych mohl reklamovat, kdyby byla vec funkcni. Oan sef (Hradil) odmitnul poslat flasku do servisu, odmitl mi vratit peniye a odmitl se tim dale zabyvat, ze by jej to jen stalo penize.

Podle vseho nema on jako prodavac a majitel firmy moznost odmitnout mi reklamaci na nejakou vec, at si mysli cokoli, to muze udelat jen a jen servis nebo odborny technik.

Jenomze co mam delat, hadat se s nim nepomuze, i kdyz mam od nej podepsanej papir, ze mi to odmitl poslat do servisu, tak co? Mam se s nim soudit? Mam mu rozbit hubu? Kvuli tomu, ze me obektivne (vyrobni vada, ne mnou zpusobena zalezitos) obral o tisicovku uz by to za to stalo, ale to ja proste nedelam...

Poradte mi, co mam delat? Co bych mel delat, kdyby to byl monitor za 10 000 nebo notebook za 40 000?

Proto varuju. Drazsi nakupy rozhodne ne v obchde ve Vodarni a obecne doporucuju bojkot zlovule a okradani lidi.
    TARQ
    TARQ --- ---
    CZECHGRAPHICS: nevim jestli nebyla chyba na jejich strane.. me ho pocitali.. jinas s FB mam zkusenst ze mi fotacek prisel po 4 tydnech(s2is 14K) kamos mel ale pan.fz30 17,5K snad do druheho dne.. takze myslim ze FB je OK, ale s dani:)
    CZECHGRAPHICS
    CZECHGRAPHICS --- ---
    http://www.fischer-bernard.com/

Kupoval jsem tamron 28-75 1:2,8 pro canon, zatim slintam blahem :) objednal jsem, na webu za 9600,- + postovne, jake bylo me prekvapeni kdyz me postak pozadal o 8500 i s postovnym :)) filgl je v tom ze vam nepocitaji 16% nemeckeho DPH :))
    EVER83
    EVER83 --- ---
    ma tu nekdo to .. zkusenosti s nakupovanim treba z ameriky?
    objednal jsem si hudbu (v domeni, ze docela usetrim, i kdyz zaplatim hodne vysoke postovne), ale nemile me prekvanipilo DPH, ktere mi na zbozi uvalili na ceskych hranicich.

nevite, jakto?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    http://www.cernyrytir.cz/i
    Nakup
    castka: cca 2500

Pohoda, sice nemeli co jsem chtel na sklade, ale kmunikovali, kdyz neco nevedeli tak se zeptali a byli pohotovi, takze doporucuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam