• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ad platebni karty - male upresneni, aby meli vsichni jasno :

Embosovane karty : VISA, MC, DINNERS CLUB etc.
    Ne-embosovane karty - tzv. elektronicke : VISA ELECTRON, MC ELECTRONIC, MAESTRO

ENTENTYKY: "to, co jsem se nazila hlavne naznacit, je to, ze treba maestro nebo elektronicka visa mu bude vzdycky k nicemu " - hmmm, a jak mi teda vysvetlis, ze napr. ePROTON nebo VLTAVA nabizi platbu za zbozi i VISOU electron ci MAESTREM??
    ???
    - dobre, je to proste - oba dva pouzivaji system bezpecnych plateb tzv. 3D secure bezplatne poskytovany Českou sporitelnou, ktery placeni temito ne-embosovanymi kartami uz umoznuje.
    Neverite?? ... verte :-)
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BEEBOY: no mi prijdou celkem naprd, protoze ten embos se nekdy hodi treba v hospode, nebo tak...
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    jinak internetove platebni karty dela i eBanka, jednu takovou mam.. ale uz mi davno prosla :)
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    ENTENTYKY: z tveho prispevku jasne vyznelo, ze embosovana karta je treba Visa nebo MC a to proste neni pravda, protoze tyto znacky delaji i neembosovane karty - a tos sama posleze napsala. a na tohle jsem ja reagoval. (asi jsi to proste napsala jinak, nez jsi to ve skutecnosti myslela.)
    myslim, ze jsme si nerozumeli.
    toho, kdo o tomhle slysi poprve, jsi tak mohla privest k omylu, ze kdyz ma Visu, ze je automaticky embosovana, a proto jsem rekl, ze to tak neni.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    jj, nejen komercka - jde o to, ze to je hlavne bezpecnejsi, pac nehrozi moznost zcizeni ...
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    jeste existuji ty "internetove platebni karty" - dela to myslim Komercka. Je to proste cislo karty na nejakym papire s moznosti platit pres net a tvari se to jako visa a je to prej levnejsi. No ale nevim, proc si rovnou neporidit poradny ucet a poradnou kartu, ze... ;-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    BEEBOY: ne to nejsou znacky - nektery shopy berou treba jen visu, nektery jich berou vic - takze z toho vychazim, dalsi podrobnejsi info jsem mu poskytla v poste - to, co jsem se nazila hlavne naznacit, je to, ze treba maestro nebo elektronicka visa mu bude vzdycky k nicemu
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BEEBOY: ale to preci neni zadna pravda. Existuje embosovana VISA, nebo embosovany MasterCard. Ostatne jeste nedavno paypal neakceptoval MasterCard a jen Visu. Jde o to, ze kazda z techto spolecnosti (mastercard, visa, amex) ma jine podminky spoluprace. Samotne slovo embossed (http://www.slovnik.cz/) pak popisuje onu fyzickou vlastnost karty a to, ze jde pouzit i tam, kde nejsou elektronicke terminaly a tedy ze k jejimu pouziti staci pouze cislo karty.
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    ENTENTYKY: visa, MC a podobne? to jsou prece znacky... embosovana karta je neco jinyho a ne "MC" nebo "Visa". mival jsem visu, ktera nebyla, ted mam dve MC, jedna z nich je, druha neni... embosovanou kartu poznas vetsinou podle hrube rytiny tech udaju na ni (v rozvojovych zemich, kde nemaji terminal, se nekdy plati tak, ze ji pouziji jako "razitko") a podle ciselneho kodu na podpisovem prouzku... se znackou karty ta vlastnost "embosovana" nema nic spolecnyho
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ucet je jadno jakej - dulezity je mit embosovanou kartu (takze visa, MC a podobne) odblokovanou pro platby na netu (o to si vetsinou musis zazadat, nebyva to tak nastaveny automaticky - pac je to nebezpecny, vis .))
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    a chtel jsem se jeste zeptat, co je treba pro objednani knih z AMAZON.COM?

myslim tim, jaky typ uctu bych si mel zridit... platebni kartu ani ucet jeste nemam, takze bych to mel pri jednom :)

dyztak posta, at to tu nezahlcujem nereferencnima prispevkama :)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    opetovne vynikajici reference na http://www.ideon.cz

objednaval jsem knihu v cene 900 CZK

2. 2. 2006: objednano
    3. 2. 2006: zaplaceno
    6. 2. 2006: potvrzeni platby
    23. 2. 2006: doruceni naprosto neposkozene knihy

vrele doporucuju tem, kteri nemaji moznost platby do zahranici (USA)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    jeste maly doplneni k mymu predchozimu prispevku PSYSBEE :: grrrr..

- nska sem jim volal, kdeze teda kua mam to CD co mi pred tydnem odeslali.

Zjisteni - ty !@#$%^&^&! (dosadte si ta nejsprostsi slova jaka Vas napadnou) se v adrese dodani absolutne vykaslali na dopsani firmy, kterou mam samozrejme v profilu napsanou (myho zamestnavatele, kam mi ted chodi vetsina korespondnence)

Vysledek - balik se ted vali nekde na poste jakozto nedorucitelny, nebot na uvedene adrese se nikdo takovy toho jmena nenachazi..
    A kdyz sem po nich chtel teda aspon cislo baliku, abych si ho mohl vyzvednout na poste, tak jim to trvalo tak, neskutecne dlouho, nez mi ho dotycna zjistila a nadiktovala, ze nam mezitim spadlo spojeni...
    ---
    Grrrrr, fakof "Vltava.cz – Internetový obchodník roku 2005" ... fakof a jeste jednou fakof!!
    CIA
    CIA --- ---
    http://www.chessbookshop.com/

Sice je to specializovaný obchod, ale už jsem tam několikrát nakoupil a vždycky absolutní spokojenost!
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    http://www.englishbooks.cz/

absolutne doporucuju!
    krom toho, ze jsem tam sehnala knizku, kterou nemeli ani v luxoru a blbym kosmasu, tak jeste bleskovy dodani - predevcirem odpoledne jsem ji objednala a vcera jsem ji uz mela doma
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ja tyhle stiznosti ctu porad vsude - na dodaci lhuty - osobne bych si tam kvuli tomu nic neobjednala
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    http://www.vltava.cz
    Nakup za cca 700,-
    CD+hracka

12.12.2005 objednano audio CD. U zbozi byla uvedena expedicni lhuta do 6.1.2006. Zaplaceno kartou. Lhuta nedodrzena.

Intermezzo 1 ::
    - 25.1.2006 telef. ujisteni pracovnici Vltavy (ja musel volat jim), ze cca. do tydne max. dodani. Na to konto priobjednana hracka medvidka Pu vel- 25cm, u ktere byla dodaci lhuta tusim 10-14 dni (Valentynsky darek pro moji holku - zbozi doplaceno prevodnim prikazem).
    Vysledek - Zbozi dosud nedodano!

Intermezzo 2:
    - 11.2.2006 napsan sprosty mail ode me stylu SFW!, 13.2.2006 mi prisla odpoved, ze bohuzel moji objednavku do Valentyna nestihnou a bohuzel ani nevi kdy vubec.
    - 14.2.2006 telefonicky (opet ja volal jim) zjisteno, ze hracka medvidka v teto velikosti uz neprodavaji a prodavat nebudou - ze by me na to nekdo upozornil a zeptal se me, jestli tedy nechci jine zbozi (mezitim zacli prodavat tu samou hracku, akorat o neco vetsi nicmene za stejne penize) - ANI NAHODOU!!!

Posledni info ze vcerejska: CD mi konecne po vice jak 2 mesicich odesilaji, hracka na mou vlastni zadost zmenena na tu kterou prodavaji - termin dodani nicmene v nedohlednu..

Final result :: s Vltavou spolupracuji uz neco pres 4 roky (vcetne Cybexu), pokazde no problem, ale po tyhle "experience" s nima nejspis definitivne koncim, minimalne uz jenom z principu .. a pritom by stacil omluvny mail, telefon .. proste aspon NECO! :-//

(sorry, pisu to trochu v afektu, ale fakt me naskutecne nasrali .. grrr :-(
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ENTENTYKY: nicmene s postovnim odberem plna spokojenost uz nekolik let pravidelne
    ANATREID
    ANATREID --- ---
    ENTENTYKY: jj ten krám je "dobrej" :-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    http://www.kosmas.cz/

tak velky FUCK OFF jaky jen jde!

na webu jsem si neco vyhlidla - a vzhledem k tomu, ze maj i osobni odber, tak jsem logicky usoudila, ze by to asi meli mit i v krame - takze jsem tam nska zasla - samozrejme nemeli nic - ale ten pristup, ten pristup! - co to tam dela za lidi fakt nechapu - takovou nejakou particku osuntelejch intelektualu, ktery zakaznici vylozene obtezujou, resp. jim jeste asi nedoslo, ze prodavaj v krame, a ocekavala by se alespon nepatrna mira kapitalistickeho pristupu - to jsem teda jeste nevidela
    cili to zkratim, kdyz jsem tam prisla, zrovna tam vytaceli nejakyho kluka - co jsem pochytila, asi si neco objednal na netu prave pres ten osobni odber - ale jako otazky "to jste si nekde objednal?; a kdo vas sem jako poslal? - jestli to budem mit - to nepovime .."
    po tomhle uz jsem teda nic necekala - a opravnene - knizku teda samozrejme nemeli, ale jeste jsem se dozvedela, ze to, ze to nabizej na netu, je uplne jedno - a ani stopa po nejaky ochote, ze by to treba meli dostat, objednali by to nebo neco podobnyho
    takze never more - uz jenom z principu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam