nesmysl. nevíte o čem mluvíte. posílám stovky zásilek týdně. v naprosté většině poštou, funguje to naprosto skvěle - problémy jsou v mizivém promile zásilek.
na druhou stranu: jde o to, umět to poslat. jsou služby, které jsou nespolehlivé, a jiné, které fungují skvěle. bohužel od většiny eshopů mi zboží chodí naprosto nevyhovujícíma službama a skutečně to pak není uplně hladké.
fígl je v tom, že ani na poště neví, že vůbec ty dvě služby se v něčem liší ("pane, tam byste mohl dát nižší udanou cenu, když dobírka je jen xxx" atp..).
cenový rozdíly jsou v řádu jednotek korun...
nejlepší je, jak všichni kolem na poštu nadávají. já jsem u přepážky každý den. už dva roky denně téměř bez vynechání. jsou to různé pošty v praze, ale i na moravě, v malých i velkých městech, v brně...
a ani s čekáním to není tak hrozné (stačí vědět, v kolik má člověk příjít a nikdy frontu nestojí).
co je ovšem opravdu nebezpečné, je snižování stavů - už teď je pošta dle mého názoru podzaměstaná a ve špičce naprosto zaměstnanci nestíhají. propouštění je krok dosti špatným směrem a hrozí, že by se situace mohla fakt zhoršit..