• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    SIMCIIQ: Mně kdysi pomohla konopná mast. Pak jsem jí aplikovala ještě na synovce a taky zabrala.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    CAMELLA: kamosce zas na oblicej weleda wintercream ale ma exemy spis narazovy, ale pres pul obliceje a kortikoidy uplne nechce... a tu weledu sem dostala jako darek k objednavce, takze to bylo dost haluzove objeveny
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NILA: Tie esenciálne oleje sú pravda. Ono automaticky neznamená, že prírodná kosmetika nie je plná alergénov. Treba si aj v nej vyberať pokiaľ je človek citlivý. Už som mala niekoľko produktov, po ktorých som sa dosť osypala. Naopak neprírodné produkty pre atopikov z lekárne mi nikdy neublížili, prinajhoršom mi nepomohli.
    NILA
    NILA --- ---
    SIMCIIQ: napadá ma - psychika?
    also - a dúfam, že nedostanem ban na tri životy dopredu - velké množstvo esenciálnych olejov v prírodnej kozmetike tiež ekzematikovi službu nespraví...
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    Daruji Antipodes Serum Hossana. Pouzila jsem parkrat, ale vysusuje me. Kdyztak sz. https://www.greenwave.cz/antipodes-serum-hosanna-s-vyplnujicim-efektem-30-ml

    Je mi lito to vyhodit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: A mojí ségře, která je těžký ekzematik docela pomáhá weleda, tuším ta mandlová a nebo skinfood
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIMCIIQ: Bambucký nedělá dobře hodně ekzematikům, to se nedivím. Zkusila bych něco lehčího (i když mě třeba na promaštění ekzematické kůže nakonec nejlíp fungovalo doma vyškvařené sádlo :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SMARTCHIN: padlo.. snazim se jet NT domacnost..
    peru v Sonnettu nebo levandulovym Sonettu.. to samy Jar, vytiram v octe, deodorant mam Jason nebo Alverde..
    tady jsem se docetla, jaky mate sampony, to musim jeste zmenit.. az dojedu vsechny chemky, tak budu uz kupovat jen prirodni jako mycka, zachod apod.. kdyz makam s chemkou mam rukavice..

    me by zajimalo, co mazat na ty ruce.. bambucky maslo nedela takovou sluzbu, jako jsem cekala..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MAJKA: je diky, ja se zamerovala na hledani NT veci tady a ze bych mohla vyhledat ekzematickou diskuzi me nenapadlo..
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    SIMCIIQ: Jestli to tu někde padlo, tak se omlouvám, ale chtěla jsem se zeptat, co používáš na praní a úklid domácnosti. Chemii nebo si dáváš pozor na složení?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    SIMCIIQ: aha, chápu, tak moc držím palce. Jinak na nyxu je na ekzem i diskuze: [ Ekzém ].
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MAJKA: ekzem mam 2 roky, z toho pul rok teprve ziju na vesnici. Jinak jsem samozrejme vyhledala v Hradci kozni, jeste jsem se snazila sehnat a vybrat takovou, aby nepsala hned kortikoidy.. Nicmene nemam pocit, ze bych z navstevy u ni byla moudra nebo nadsena.. urcite budu hledat dal, ale ono se 2mi detmi do 3 let to uplne nejde, tak jednoduse, jak se to rekne.. proto jsem zacala s NT domacnosti, abych vypozorovala, zda je nejake zlepseni..
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    SIMCIIQ: neber to jako nakej utok, ale proč prostě nejdeš k dermatologovi? Pokud ses přistěhovala na vesnici, může to být nějaký nový alergen.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    ZUZKAOU: ja uprimne nevim, na koho se obratit,rada to s nekym, kdo tomu rozumi proberu, ale co jsem na netu nasla mi znelo presne, jak pises. vydelat, vydelat a zase jen vydelat na nevedomosti..
    osobne si myslim, ze jim o 100% lepe, nez drive, nepiju, snazim se jist zdrave, cvicim v urcite mire denne (jedu rezim kvuli lepsimu zdravi a ruku v ruce chci shodit nadbytecna kila po 2 rychlych porodech)..
    proto jsem i zacala shanet informace, protoze chci porozumet, kde mohu delat chybu.. proc najednou mam ekzem, ktereho se nelze zbavit a mam ho pouze na prstech..
    byl to pro me spoustec zamyslet se nad tim, jake pripravky v domacnosti pouzivam a co muzu zmenit.. tedy k temto zmenam me i dostalo prestehovani se na vesnici.. najednou jsem mela potrebu byt prirode bliz..
    jsem zvedava, zda se neco stane, az prestanu kojit.. zda se to nezlepsi..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SIMCIIQ: počkej, 30 g máš mít ze stravy. 3 polévkové lžíce denně psyllia te ucpou, a nebo strašně prozenou. navíc potřebuješ co nejpestřejší zdroje celozrnné obiloviny, luštěniny, semena, oříšky, zeleninu a ovoce.

    a.ted detox je součást adiktologicke léčby, nebo to nabízí někdo kdo nerozumí základní biologii lidského těla (a pak by neměl řadit ohledně zdraví) a nebo ví že žádná přírodní procedura vypalvujici usazené toxiny neexistuje, ale protože to dobře prodává, tak to používá jako marketingovou strategii - takový člověk je pak šarlatán.

    pokud je něco (neříkám že ekzém) způsobeno nevhodným životním režimem, tak řešením není žádná absurdní očistná kůra, ale porozumění tomu, co dělá problém a změna k tomu, aby bylo lépe.

    (a kdo vytáhne osobní zkušenost jako argument, tak prohral)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    AOTEAROA: To je pravda, hned po naneseni ta kuze u me taky byla citlivejsi, trošku krátkodobě zčervenala, ale ustoupilo todocela rychle a za ty účinky to stálo. Ale doporučuju najít dobréhoé dermatologa a nesnažit se s tím patlat s recepty sehnanými pokoutně... třeba je to něco snáze léčitelného. Navíc odborník co to uvidí ti fakt může pomoci
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    SIMCIIQ: Jeste k tomu Protopicu - obsahuje to imunosupresivní látky, takže to taky není mastička, kterou na sebe může člověk zvesela a bez omezení patlat. Ale zkusit to každopádně můžeš, třeba tě to rychle zklidní a pak už budeš udržovat něčím jednodušším.
    Mně na atopickej ekzém nejvíc pomohlo tohle sanatorium: http://prosanum.cz/ Ale měla jsem ho po celém těle a ty léčebné procedury několikrát týdně jsou časově dost náročné.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    SIMCIIQ: ještě jsem si vzpomněla, že syna jsme koupali v solamylu, tak jako večerní lázeň na ruce by to taky mohlo pomoct. Myslím, že návod jsem kdysi dávala do Mateřského citu, tak zkus filtrovat tam. Jen na ruce by ti mohlo stačit menší množství.
    S detoxem tě naprosto chápu, taky to pro mě není jen tak, něco si odepřít. Teď mi ale přišla do cesty Popeleční středa, tak jsem si řekla, že se budu postit postaru a třeba to taky přinese své ovoce :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIMCIIQ: varuju jen k té masti Protopic, že mně osobně po ní tak děsně svědila kůže, že i kdyby to na ten atopák dobře zabralo, tak jsem to strašně rozdrbala... Ale z je to dávno, možná ho nějak vylepšili.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    BRUSINKA: určitě s tebou souhlasím, nejsem striktní jak to říct, dejme tomu lesana?? vždy volím zlatou střední cestu a snažím se nebýt extrémista v nějakém směru.. lékařům důvěřuji, ale nechci si celý život mazat kortikoidy na ruce no :(
    ZUZKAOU: vlákninu jsem si ted koupila a budu si dávat těch 30 g denně.. díky!
    TABBY: belogent mám a micetal.. ten belogent jsem právě brala jako tu srajdu, co na sebe nechci patlat :(
    KAMIONG: já vím, že k té detoxikaci by tohle mělo být, ale já na to nejsem připravená, hodně bych se trápila a stresovalo by mě to.. musím zvolit nějakou zlatou střední cestu :)
    biogama - podívám, neznám, děkuji
    MAJKA: oves dávám jednou týdne dětem a máčím si v tom ruce.. ten protopic zkusím, mám kámoše v nemocnici, tak bych se k receptu snad mohla nějak dostat :) díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam