EMDEE: Cekat na prvni utok je hezka a slechetna vec, taky jsem to tak kdysi mel
nastesti me to pri prvnim ostrejsi stretu preslo...
Jelikoz mam jen neco malo pres 170 cm a vahu okolo 65-70kg, jsem presne ten typ, kteryho si blbecci vybiraj, aby se na nem pobavili. Kdybych mel vzdycky cekat, az se na me naprahne nekdo, kdo ma pracku vetsi nez ja stehno, tak uz mi nekdo urazil hlavu. Myslim si, ze clovek pozna, kdy jde jeste ze situace nejak rozumne vybruslit a kdy uz je utocnik rozhodnutej vas fyzicky napadnout. V tu chvili si myslim, ze je na miste zautocit a pokusit se utocnika co nejrychleji dostat do situace, kdy nebude chtit/nebude schopen v agresi pokracovat. Me osobne se osvedcila hlavicka, je to rychly a kdyz se povede, tak je konec - kdyz ne, tak si utocnik casto rekne "a sakra, mozna jsem si vybral spatne". To ze v souboji hraje velkou roli psychologie je tady asi kazdymu jasny.
Ja to mam jeste tak, ze si rikam, ze ten, kdo se rozhodne nekoho jinyho napadnout (ublizit mu/ohrozit jeho zdravi) by proste mel dostat nakladacku, protoze treba si to priste rozmysli - treba ho tim pomuzete trochu vychovat a treba tim trochu pomuzete svetu :)