GILHAD: mas pravdu, to je asi ono a mne to nedoslo. tady se vsichni zurive situujou do role bezmocny obeti, ktery nekdo usiluje o zivot. a pomuze jim jenom zbran. proto mi to porad nesedi - je tu odlisna definice situace. ja nevidim, ze by nekdo nekomu usiloval o zivot (v techhle typech konfliktu stejne jde jen o to, zamachrovat a ukazat kdo je vetsi boss. jeleni kdyz se trkaj o samici, tak u toho taky nebejvaj smrtelny zraneni). vy se automaticky povazujete za obet, takze do tyhle macho hry nejdete. tim padem menite pravidla a posouvate to na boj na zivot a na smrt pomoci zbrani, coz vam dava pocitove lepsi sanci, protoze predpokladate, ze budete tahnout jako prvni.
diky za ten prispevek, ted jsem snad pochopil ten vas zpusob uvazovani. to mi staci, koncim - uz bysme se asi jen zbytecne hadali. uz tomu asi rozumim.
jenom se jeste ohradim proti jednomu - "(jak vyplyva z tvych prispevku) je ti strasne proti mysli, protoze chudacek utocnik se neodreaguje a ta drza obet snad odejde nezranena. Proste ty se situujes do toho utocnika a zurive hajis sve/jeho pravo mydlidlit kohokoliv slabsiho a nemuset se prilis bat, ze na to dojedes."
ja se moc neperu, a uz vubec ne soukrome a zadarmo. i kdybys na zacatku byl ten chytlavej typ, tak ti to zevsedni, stane se z toho prace, nuda, rozhodne to nebudes vyhledavat pro nejakou svou vecerni zabavu.
mne tenhle vas pristup je proti srsti hodne, to mas pravdu, ale ze dvou jinejch duvodu.
za prve - pracovne je to pro ochranku nocni mura - pokud to nekde zkusite, tak vam dost hrozi, ze pohotovej vyhazovac (nebo ostrilenej kolemjdouci toho zapojovaciho se typu) vas sunda bez ptani okamzite jako prvni, protoze rvacka je jedna vec, ale silenec s pistoli mezi lidma je druha vec.
a za druhy - ja proste vim, ze na tu "sebeobranu" jdete uplne blbe:) jak rikas "fyzicka prevaha", to je mytus v tvoji hlave, protoze si neveris, ulice bez rukavic neni o vahovy kategorii. a jak rikas "technologicka prevaha", to je taky mytus, protoze za prvni vterinu koupis dve bomby a jsi napul v bezvedomi, a jsem zvedavej, jak budes neco tahat a mirit. kdybyste se obcas poprali, prezili, zacnete verit sami sobe a ne nejaky pistoli, naucite se udelat si respekt, prestanete bejt posrany, a to z vas bude cejtit a nikdo si uz na vas dovolovat nebude.
takze tak, to byl muj nazor. to je ode mne vsechno, ber to jako exotickej nazor cloveka s velmi odlisnymi znalostmi. tobe dekuji za civilizovany dialog az do konce a nazdar
KENJIRO: coz o to, pistole je jen kram do vystroje jako kazdej jinej, ale priznam se, ze kdyz vidim, jaky lidi u sebe nosej zbrane, tak opravdu kolikrat pocituju svatou hruzu:D Prestav si, ze v klubu na dverich sacujes lidi, a hodne vyjetej rusak ma v dieselech jen tak zastrcenej kuchynak a devitku. "Nemuzes me s tim pustit? V pohode, tak mi to pohlidej, ja si to od tebe zas vemu, az budu odchazet." Zadnej stres, co?
TRIPRD: to se omlouvam, tahle diskuse zrejme prekrocila mou uz tak dost omezenou schopnost bejt prijemnej:)