• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    MARTIN_531: klasicky problem s "pust" - ten mame taky, ale NOTIA tu nedavno dala krasny navod na "preuceni" :-)
    NOITA
    NOITA --- ---
    MARTIN_531: pamlsek pro něho není dobrý obchod. Nabídni mu jinou hračku stejné nebo vyšší hodnoty.
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    GIO: vděčnej je, furt za mnou chodí jako vláček a řek bych že je dost fixovanej, když ho někde s někým nechám hlídá dveře a čeká až z nich vyjdu, pak má strašnou radost a vítá mě, a je jedno jestli přijdu za pět minut nebo hodin. Dneska i včera fungoval jedna báseň, dokonce se mi ráno rozběhl za srnama ale otočil se a přišel na zavolání, za šmakos samo :)
    teď je zase hodnej, poslouchá na sedni což sem ho taky učil nanovo, teď děláme dej pac a lehni, na procházkách procvičuju přivolávání a zůstaň, přiběhne skoro dycky, co ale vůbec nechce je dát mi aport, ani když mu u čumáku držím pamlsek ho dát nechce, ale času dost, budu ho mít snad ještě deset let :)
    GIO
    GIO --- ---
    vypada jak nejaka babka:-))
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    nase tlama:)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    SIEGR: celej bob:))
    GIO
    GIO --- ---
    RAVNOS: jo to je podobny hodne.))
    GIO
    GIO --- ---
    jeste k tomu zdrhani. kdyz mipes ted vyjimecne vyhecovan jiym psim navstevnikem zdrh za srnkou a nevratil se, dostal, jakoze zaleh a vrceni a tytyty a voditko, ale protoze byl furt na dohled, slysel ze ho volame, a pak jsem prestala a sla mu naproti. uz mlcky. pak muze bezprostredne po zdrhnuti "dostat" ale jinak to je fakt spis kontraproduktivni.

    navic na myho psa treba hodne funguje, kdyz jsem nastvana ja. kdyz s nim nemluvim, jsi osklivej pejsek, nechod ke mne, jdi pryc... to je vzdycky nejvic ranen. cubu neresim, ta sice neposloucha vubec, ale domluvit se s ni da, ovsem jenom po dobrym, lujzicko prosimte pod seem.)))
    hehe no ne,ale to je fakt jinyho nez bulik.
    GIO
    GIO --- ---
    MARTIN_531: hele. ZASADA CISLO JEDNA. pokud ti pes zdrhne a ty ho po hodine nekde najdes, trestani je nahovno, kor zalehavanim, to se da pouzit, kdyz pes udela aktualne neco hodne spatnyho, hodne spatnyho, po nekom vyjede, reakce tohoto tgyopu musi prijit bezprostredne po incidentu a ma byt rychla a razna, kdyuz, treba, ale ne po hodine hledani psa, to fakt nedelej, je to zbytecny a kazis si vztah s tim psem. ja bych rekla, ze nesmis promarnit jednu velikou devizu, a sice to, ze sis ho vzal z utulku. takovy pes v 99% ma sveho noveho pana velice rad, je mu vdecny, ale dulezity je si to neposrat.)


    na ten ostnac bych se imho vykaslala uplne, takove veci jako obojek, ohlavka, kosik, nemaj mit "trestovy" charakter...navic pokud mas zvire palicaty jako bulik..

    ale jako ja mam taky raujbire, zadnou cvicenou opicku,)))
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MARTIN_531: ale ja tim nemyslela, ze sis ho brat nemel, tos pochopil spatne. Me jen stve to, ze ti to lidi psali nekolikrat a tys na to hodil bobek s tou stopkou. Kdyz pak napises, ze asi koupis elektriku, tak se nediv, ze me to primo nasere. Ja vam dvema fakt preju, aby vam to klapalo a bylo to v pohode.
    Jsem rada, zes popsal, jak pouzivas ostnac, jsem rada, ze ho na psovi nemas porad a jak jsem pochopila, snazis se jeho pouziti omezovat? Pak fajn, pokud to je pro tebe prechodnej stav, v ramci moznosti to beru.
    A vubec nejde o to, kdo je je jakej kynolog, mne jde fakt jen o ta zvirata, aby mohli dejchat, aby nemuseli chodit dnes a a denne jen na vodaku, aby meli proste zodpovedny majitele. A uz vubecn echci nikoho cpat do nejakyho vyssiho vycviku, sama se tam taky nezenu, vse co s coklama delam, delam pro nasi spolecnou radost. Kdyby to jednoho z nich nebavilo, tak ho beru jen na prochazky a vylety.
    Proste bych bejt tebou nasazovala ted stopku, nejdriv se s ni nauc delat ty, nez to zvladnes, psa mas v podstate pod stoprocentni kontrolou. Pak muzes zacit delat na odvolani z jakykoli situace, podnety pridavat postupne a udelat mu akcni radius na dylku stopovacky (je to sice voser, ale funguje to). Cely naprovovani neceho, co nekdo zkurvil, je na dlouho a chce to pevny nervy. Ale jde to a jde to po dobrym. jestli se treba rad taha, neni nic mensiho, nez s sebou nosti stary triko s uzlem a stridat odmenovani pamslkama s odmenovanim potahani, proste aby vedel, ze u panicka je dycky prdel..
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    Díky všem za postřehy, na stopovačku sem se vysral sám to jo
    Ostnáč používám tak že ho navlíkám při problému, nebo neuposlechnutí/tahání na krk, a hodně opatrně za něj jakoby cukám ale netahám tak abych psovi neco neudělal. Jinak ho mám pověšenej na karabině a nosim na sobě, nandavám když je problém a dobrý. S přivoláním to funguje ted zrovna dobře, ale sme na venkově v cizím prostředí a to se u mě drží dycky parádně. Pamlskama rozmazluju, to se nebojte, s tou elektrikou to byl možná takovej úlet, ale byl sem dost nazlobenej. Trest kterej sem popisoval s přisednutím taky neaplikuju často, jen za velkou lumpárnu jako je třeba ten útěk.
    RAVNOS: no právě to pondělí mi zdrhnul když sem se takhle kochal s prýma modýlkem na vyhlídce :o) když sem dokouřil koukám pes v prdeli, cesta ze svahu lesem v devět večer zhulenej jak paprika ve strachu o psa byla dost psycho Já u venčení hulit nemůžu prostě.
    MATHEA: ale Aničko ty se moc nečil, já sem sice kynolog amatér, ale baví mě to a rozhodně po dvou měsících vím že sem udělal dobře že sem si toho roštáka vzal, chtěl sem tuhle rasu skoro deset let, teď narážím na chyby ve výchově který bohužel udělal někdo jinej, mám sice ultramazla, ale taky ultrasyčáka...

    a ted jdu do lesa
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    jo a este si ze psa muze udelat totalni trosku.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    RAVNOS: jo, to cos popsal, to je supr. Ale on uz ma problem se zdrhanim, jemu pes zdrha na pomerne dlouho (hodina je uz kurva dost), on uz ted musi mit prostredek, kerym dostane psa k sobe v jakykoli situaci (coz neni elektrika!..) A nebo, jak pises, zvolit tvoji cestu...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Jinak este pro Martina..
    od zacatku se ti tu servirujou rady, za ktery bych ja byla pred peti lety, kdyz jsem zacinala se psama a mela prvni problemy s privolanim, neskonale vdecna. Ty na to dlabes a pak se tu rozcilujes, ze ti pes zdrha.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    RAVNOS: :( ja se do lesa uz z tohohle duvodu bojim... chodim jen na fakt overeny mista a coklise drzim povelovanim na cestach, nepoustim do lesa..:(
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    RAVNOS: nebo mi ho zastreli myslivec.... Ale ja to beru v potaz, ale o to vic bych se snazila u psa privolani upevnit jako krava, o to vic bych se snazila ho cvicit a mit ho aspon urvatelnyho. A ne na nej navesit, ostnac, elektriku a dej se vule bozi.

    a v poslednim postu ma bejt stoprocentne zlvadnuty..:)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    RAVNOS: ale to ja vim, ale ono si staci neco precist, zeptat se chovatele, poradit se...ale toho se nikdy nedockame, to je jina vec.

    ja taky nikde netvrdim, ze mam psiska zvladnuty, navic jsem mekon a spoustu veci jim toleruju. mam je za partaky, ne za masiny. Ale to je prave ono, ty na to jdes pres frisbee, jinej pres ostnac..to je to, co me stve..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    RAVNOS: ok, sry, ale ja uz jsem alergicka na reakci typu "mas blby zlataky, takze terierum nemuzes rozumet" apod. Takze uz pak staci tuknuti...
    delam se psama dost, vim, ze jim rozumim, ze mam cit, neumim zdaleka vsechno, chodim si pro rady, ale tohle je zaklad..premejslet nad tim, co je lepsi pro psa.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    RAVNOS: je to o povaze majitele predevsim. Pokud vim, ze mam slabou autoritu, ze proste nemam na psychicky silnyho psa, vyberu si plemeno a jedince danyho plemene, kterej se projevuje jako citlivejsi zvire. Nebudu sahat po plemeni, se kterym si nakonec nebudu vedet rady. U toho to vsechno zacina. A pka nemusim psat, ze "je to terier, tak prece.." Ano, s terierama je prace jina, je komplikovanejsi, vyzaduju vic obezretnosti, ale jde to taky a jde to udelat prirozenou metodou..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Jde to bez ostnace, jde to bez obraceni na zada, ebz kousani do ucha... Bohuzel, vzdycky cestu voli clovek. Oba psi si ted pripravuju na zkousky, ke kazdymu musim mit jinej pristup, jdu na to tak, aby je to bavilo a o to vic spolupracuji... to je vse, co jsem chtela rict, proc hergot pouzivat tvrdy natlakovy pomucky jako je ostnac ci elektrika, kdyz to jde mnohem prijemneji, radostneji a pevneji po dobrym.. No nic, pardon.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    protoze mam zlataky, tak do toho nemam co kecat? Sry, ale poslusnost se da udelat s cimkoli, kamoska ma erdelky (to jsou terieeri, bacha jo!) a taky u nich tu poslusnost ma. Nechapu, proc resis moje psy, zda se ti, ze moje rada a pripominka je zcestna? Nikde sem nepsala, ze prace s kazdym plemenem je stejna, naopak, prace i s kazdym jedincem stejnyho plemene je jina. Ale Martin naprosto jasne napsal, ze stopovacku odhodil kvuli SOBE, ne kvuli tomu, ze by to tejralo psa.
    A mimochodem - je spousta lidi, co maj zlataky a ty jim zdrhaj za vsim, co se hne, vse je predevsim o pristupu majitele.
    GIO
    GIO --- ---
    jo, tak dobre. ale jde to i bez ostnace. ten je fakt nechutnej.))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam