• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    NOITA: co jinyho by mel hlidat? hracky nosi po byte a odklada je sam, nebo prijde a ňufe s nima do mě dokud se s nim nezacnu pretahovat, nic jinyho nehlida jen balonky venku pri aportovani, a klaciky etc taky. Kdyz zacnu s aportama hodim jednou a pak ho necham deset minut bejt, on kolem me lita, ukazuje, chce se pretahovat a kdyz se trochu vybeha zacne hracku poustet uz sam, asi zjistil ze mu ji pak hodim :)
    NOITA
    NOITA --- ---
    MARTIN_531: a má tendenci si hlídat i jiné věci? Tohle vypadá na náběh na hlídání zdrojů obecně. Dědičná záležitost. Ale dá se s tím krásně pracovat.


    LIBANEC: vím jenom, že dělá záchranařinu s retrívrem a kliká. Od toho semináře jsem ji neviděla.
    ZRK
    ZRK --- ---
    NOITA: chjo, ale to je přes celou republiku...:(
    Ale eventuelně s tím můžem počkat tedy do toho konce května, aspoň budu mít po škole a spoustu volného času tím pádem;)
    A mohla bych to zorganizovat jako kurz pro více lidí...pokud bys měla zájem, tak více asi domluvíme v poště - co se organizace týče;)
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    NOITA: vyndat z kapsy jinej balonek me nenapadlo dik :o) jinak to procvicuju podle tvyho navodu a aspon u me to nefunguje, jakykoli sahani na obojek nebo priblizeni ruky k hračce v nem vyvolava pocit ze mu ji chci vzit, takze se zatne jeste vic, aplikuju spíš nevšímačku, on přijde a odloží hračku sám, ale pořád ji hlídá, a já ho při tom odkládání chválím a opakuju povel, ale jak ho chci podrbat zase ji chytne, no dávám tomu tak 14 dní a měl by už odkládat na PUST... snad :)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Mimochodem dost premyslim o domluve s klasickym cvicakem - ze bych tam dochazela, ale cvicila si po svym..... jen ze by to bylo mezi psy, coz potrebuji nejvic.
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    NOITA: ja bych potrebovala chodit pravidelneji... kmonickova - vis o ni neco ? Nejakej Kmonice je angazovanej v klubu Angl. bulteriera...myslis ze by to mohla byt jeho manzelka ?
    NOITA
    NOITA --- ---
    ZRK: Eva Čečilová a Klára Kmoníčková, byla jsem na jejich semináři před pár lety a nedoporučila bych ho. Možná se už zlepšily, nevím. Většinou jak slyším ohlasy na nějaké podobné semináře, tak nic moc kvalitka :-( Přijeď k nám. Máš to stejně daleko jako my k tobě :-) Jeden děláme teď v neděli.
    ZRK
    ZRK --- ---
    NOITA: Aha...a někdo jiný to nedělá? Nevíš?
    NOITA
    NOITA --- ---
    ZRK: nejdřív na konci května. Dřív fakt nestíhám.
    ZRK
    ZRK --- ---
    NOITA: A náhodou se nechystáš udělat teď v Praze zase nějakej klikr workshop? Moc rádi bychom...máme ho doma i s knihou, ale radši bych stejně začala až po osobním setkání s někým, kdo má zkušenosti:)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    LIBANEC: tak to si ho musim precist:))
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    MARTIN_531: klasicky problem s "pust" - ten mame taky, ale NOTIA tu nedavno dala krasny navod na "preuceni" :-)
    NOITA
    NOITA --- ---
    MARTIN_531: pamlsek pro něho není dobrý obchod. Nabídni mu jinou hračku stejné nebo vyšší hodnoty.
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    GIO: vděčnej je, furt za mnou chodí jako vláček a řek bych že je dost fixovanej, když ho někde s někým nechám hlídá dveře a čeká až z nich vyjdu, pak má strašnou radost a vítá mě, a je jedno jestli přijdu za pět minut nebo hodin. Dneska i včera fungoval jedna báseň, dokonce se mi ráno rozběhl za srnama ale otočil se a přišel na zavolání, za šmakos samo :)
    teď je zase hodnej, poslouchá na sedni což sem ho taky učil nanovo, teď děláme dej pac a lehni, na procházkách procvičuju přivolávání a zůstaň, přiběhne skoro dycky, co ale vůbec nechce je dát mi aport, ani když mu u čumáku držím pamlsek ho dát nechce, ale času dost, budu ho mít snad ještě deset let :)
    GIO
    GIO --- ---
    vypada jak nejaka babka:-))
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    nase tlama:)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    SIEGR: celej bob:))
    GIO
    GIO --- ---
    RAVNOS: jo to je podobny hodne.))
    GIO
    GIO --- ---
    jeste k tomu zdrhani. kdyz mipes ted vyjimecne vyhecovan jiym psim navstevnikem zdrh za srnkou a nevratil se, dostal, jakoze zaleh a vrceni a tytyty a voditko, ale protoze byl furt na dohled, slysel ze ho volame, a pak jsem prestala a sla mu naproti. uz mlcky. pak muze bezprostredne po zdrhnuti "dostat" ale jinak to je fakt spis kontraproduktivni.

    navic na myho psa treba hodne funguje, kdyz jsem nastvana ja. kdyz s nim nemluvim, jsi osklivej pejsek, nechod ke mne, jdi pryc... to je vzdycky nejvic ranen. cubu neresim, ta sice neposloucha vubec, ale domluvit se s ni da, ovsem jenom po dobrym, lujzicko prosimte pod seem.)))
    hehe no ne,ale to je fakt jinyho nez bulik.
    GIO
    GIO --- ---
    MARTIN_531: hele. ZASADA CISLO JEDNA. pokud ti pes zdrhne a ty ho po hodine nekde najdes, trestani je nahovno, kor zalehavanim, to se da pouzit, kdyz pes udela aktualne neco hodne spatnyho, hodne spatnyho, po nekom vyjede, reakce tohoto tgyopu musi prijit bezprostredne po incidentu a ma byt rychla a razna, kdyuz, treba, ale ne po hodine hledani psa, to fakt nedelej, je to zbytecny a kazis si vztah s tim psem. ja bych rekla, ze nesmis promarnit jednu velikou devizu, a sice to, ze sis ho vzal z utulku. takovy pes v 99% ma sveho noveho pana velice rad, je mu vdecny, ale dulezity je si to neposrat.)


    na ten ostnac bych se imho vykaslala uplne, takove veci jako obojek, ohlavka, kosik, nemaj mit "trestovy" charakter...navic pokud mas zvire palicaty jako bulik..

    ale jako ja mam taky raujbire, zadnou cvicenou opicku,)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam