• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    MARTIN_531: ne, nepodavam ho vubec, kupuju obcas pupalku.
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    LIBANEC: a ty ho tak podáváš?
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    MARTIN_531: nejlepsi podavani zinku je pry v homeopaticke podobe.
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    Sem vyčet v příručce na bulíky :o)), že se jim má dávat zinek, tak sem zakoupil přípravek Fitmin Srst kterej zinek obsahuje, Kolikrát ročně dáváte kůru?
    NOITA
    NOITA --- ---
    LIBANEC: weeeeee :-)
    MARTIN_531: tak to je v pohodě, jen nedocvičený aport.
    KACJU
    KACJU --- ---
    RAVNOS: mas na psa ohlavku nebo ksiry?co je lepsi?
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    LOULOU: nj, mame tvrdohlavce na ktery standartni postupy neplatej co ? :-) jim proste nevadi cucet pul hodiny do zdi a skrtit se u toho.
    Musim opet vychvalit klikr, kdyz nechci mit s tahanim problemy beru klikr do ruky a pes jde u nohy vzorne a vesele :-)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LOULOU: a jak dlouho jste to zkouseli? Ano, trpelivost chce velka spousta veci, co se psu tyce..:)
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    MATHEA: Tohle jsme delali a nikam jsme nedosli. Je to ale zkouska trpelivosti. Po kazdym metru nejde stat. Kdyz uz hodne hudruju, tak se uklidni, ale jen na ostnaci. Stahovak ma ted pro legraci. I kozenej stahovak, kterej jsem chtela ted z humannich duvodu opet zavest, ale selhal.
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    NOITA: kdyz chci vemu mu i misku se žradlem, prostor neni problem, usinam bez bulika a budim se s nim :o) a kosti mu neberu. Treba labrouš bejvalky si přivlastnoval pantofle, polštářky z gauče a boty návštěv a vrčel když mu je někdo chtěl vzít, muj na mě eště nezavrčel pokud nepočítám hry jako přetahovačku. Je v pohodě imho, jenom vůbec nebyl nijak vychovávanej, nebo prostě zkouší co si u mě může dovolit, ted vedle mě sedí a hypnotizuje pánev s fazolema, před měsícem by se do nich normálně pustil. Teď to dělá jen lidem co na něj nezařvou...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LOULOU: a co takhle zkusit na jednoradym obojku zapnutym na nestahovani metodu - tahnes? fajn, ja stojim a cekam dokud nepovolis, pak se zase rozejdeme..tahnes znova? Fajn, ja zase stojim. Psiska to vetsinou rychle pochopej...navic se uzes o neco zaprit, pokud ten tah je opravdu tak velikej, nebo si vodak jednou otocit kolem stromu/tyce/sloupku od znacky atd..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LOULOU: tak pokud mu to leze do oci, navic podrazdnenejch, ci nemocnejch, to bych se z toho zcvokla taky.
    Jinak se na haltinu ale zvyka postupne pres odmeny - nejdriv nechas jen cuchat, davas dobroty, parkrat denne zopakujes, pak nechavas psa prostrkovat cumec do ohlavky, zase za nejakou lakovou odmenu atd, opakujes stale dokola a tim psovi ohlavku spojujes s necim prijemnym. Pokracujes postupne az k nasazeni halti na chvili, sundani, nasazeni na delsi dobu, pak pripnuti vodtika doma, pak venku atd...
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    GIO: chodili krome jineho taky na vycvik obrany, takze s ksirama maji spojeny tahani, ale zkusim taky. Moc me mrzi, ze ma ostnac, ale nic jinyho neciti a nezastavi ho to. Je schopen me v rozbehu schodit na kolena. :-( A to ja se nedam...
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    MATHEA: Pomalu to taky nejde, ale mozna to jest prubnu. On je silene hyperaktivni, takovej perak. A z ohlavky sili. Navic bulici nemaji standardni posazeni oci diky klabonosu, ze, takze par se u i spatne kouka. Coz je logicky, ostatni psi s tim nemaji takovy problem a nevadi jim to ve vyhledu, ale bulum jo, a celkem dost. Navic lecime oci.
    GIO
    GIO --- ---
    no a zajimavy je, ze vetsina psu na ksirkach netaha, zkus to
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    RAVNOS: teda pokud jde o ohlavku. Jde mi ale hlavne o to, kdyz jde na navijaku, aby netahal. Ksiry mi byly nedoporuceny na cvicaku, ze jsou urceny naopak k tahani a ze pes na nich ma vetsi paku nez na obojku.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LOULOU: a ucila si ho na to postupne?
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    RAVNOS: Tak tohle jsem koupila, a pes s tim neudela krok. Couva... a sundava to.
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    Musim se priznat, ze jsme asi zanedbali neco, ale Homieho musime mit na ostnaci. Kdyz ho ma, tak netaha a je celkem v klidu. Kdyz ma kozenej nebo obyc stahovak, tak pri venceni je z nej taznej kun, a prestoze dbam pokynu ze cvicaku, tak to nejde. Ma tendenci furt letet pred nami. A nechci mu furt davat "k noze", tak chodi pred nami a jen kdyz je echt vylitanej, tak jde v pohode. Pokud mate nekdo "zarucene" metody misto ostnace, sem s nim. Sama bych byla vzdycky proti, ale potom, co mi natahl sval na rameni a mela 2 nebo 3 mesice bolesti, tak jsem se nastvala. Ani po dobrym, ani po zlym. Predesilam, ze je taky z utulku a je to bul, ted mu jsou asi 2,5 roku a dela voloviny. Vdecny jinak je a ma zajem, naucil se spoustu veci, co ani pohodova Bina neumi, ale venku taha jak slak. Co misto ostnace?
    NOITA
    NOITA --- ---
    MARTIN_531: Jídlo? Prostor? Postel? Lidi? Kosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam