• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    GIO
    GIO --- ---
    no a zajimavy je, ze vetsina psu na ksirkach netaha, zkus to
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    RAVNOS: teda pokud jde o ohlavku. Jde mi ale hlavne o to, kdyz jde na navijaku, aby netahal. Ksiry mi byly nedoporuceny na cvicaku, ze jsou urceny naopak k tahani a ze pes na nich ma vetsi paku nez na obojku.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LOULOU: a ucila si ho na to postupne?
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    RAVNOS: Tak tohle jsem koupila, a pes s tim neudela krok. Couva... a sundava to.
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    Musim se priznat, ze jsme asi zanedbali neco, ale Homieho musime mit na ostnaci. Kdyz ho ma, tak netaha a je celkem v klidu. Kdyz ma kozenej nebo obyc stahovak, tak pri venceni je z nej taznej kun, a prestoze dbam pokynu ze cvicaku, tak to nejde. Ma tendenci furt letet pred nami. A nechci mu furt davat "k noze", tak chodi pred nami a jen kdyz je echt vylitanej, tak jde v pohode. Pokud mate nekdo "zarucene" metody misto ostnace, sem s nim. Sama bych byla vzdycky proti, ale potom, co mi natahl sval na rameni a mela 2 nebo 3 mesice bolesti, tak jsem se nastvala. Ani po dobrym, ani po zlym. Predesilam, ze je taky z utulku a je to bul, ted mu jsou asi 2,5 roku a dela voloviny. Vdecny jinak je a ma zajem, naucil se spoustu veci, co ani pohodova Bina neumi, ale venku taha jak slak. Co misto ostnace?
    NOITA
    NOITA --- ---
    MARTIN_531: Jídlo? Prostor? Postel? Lidi? Kosti?
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    NOITA: co jinyho by mel hlidat? hracky nosi po byte a odklada je sam, nebo prijde a ňufe s nima do mě dokud se s nim nezacnu pretahovat, nic jinyho nehlida jen balonky venku pri aportovani, a klaciky etc taky. Kdyz zacnu s aportama hodim jednou a pak ho necham deset minut bejt, on kolem me lita, ukazuje, chce se pretahovat a kdyz se trochu vybeha zacne hracku poustet uz sam, asi zjistil ze mu ji pak hodim :)
    NOITA
    NOITA --- ---
    MARTIN_531: a má tendenci si hlídat i jiné věci? Tohle vypadá na náběh na hlídání zdrojů obecně. Dědičná záležitost. Ale dá se s tím krásně pracovat.


    LIBANEC: vím jenom, že dělá záchranařinu s retrívrem a kliká. Od toho semináře jsem ji neviděla.
    ZRK
    ZRK --- ---
    NOITA: chjo, ale to je přes celou republiku...:(
    Ale eventuelně s tím můžem počkat tedy do toho konce května, aspoň budu mít po škole a spoustu volného času tím pádem;)
    A mohla bych to zorganizovat jako kurz pro více lidí...pokud bys měla zájem, tak více asi domluvíme v poště - co se organizace týče;)
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    NOITA: vyndat z kapsy jinej balonek me nenapadlo dik :o) jinak to procvicuju podle tvyho navodu a aspon u me to nefunguje, jakykoli sahani na obojek nebo priblizeni ruky k hračce v nem vyvolava pocit ze mu ji chci vzit, takze se zatne jeste vic, aplikuju spíš nevšímačku, on přijde a odloží hračku sám, ale pořád ji hlídá, a já ho při tom odkládání chválím a opakuju povel, ale jak ho chci podrbat zase ji chytne, no dávám tomu tak 14 dní a měl by už odkládat na PUST... snad :)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Mimochodem dost premyslim o domluve s klasickym cvicakem - ze bych tam dochazela, ale cvicila si po svym..... jen ze by to bylo mezi psy, coz potrebuji nejvic.
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    NOITA: ja bych potrebovala chodit pravidelneji... kmonickova - vis o ni neco ? Nejakej Kmonice je angazovanej v klubu Angl. bulteriera...myslis ze by to mohla byt jeho manzelka ?
    NOITA
    NOITA --- ---
    ZRK: Eva Čečilová a Klára Kmoníčková, byla jsem na jejich semináři před pár lety a nedoporučila bych ho. Možná se už zlepšily, nevím. Většinou jak slyším ohlasy na nějaké podobné semináře, tak nic moc kvalitka :-( Přijeď k nám. Máš to stejně daleko jako my k tobě :-) Jeden děláme teď v neděli.
    ZRK
    ZRK --- ---
    NOITA: Aha...a někdo jiný to nedělá? Nevíš?
    NOITA
    NOITA --- ---
    ZRK: nejdřív na konci května. Dřív fakt nestíhám.
    ZRK
    ZRK --- ---
    NOITA: A náhodou se nechystáš udělat teď v Praze zase nějakej klikr workshop? Moc rádi bychom...máme ho doma i s knihou, ale radši bych stejně začala až po osobním setkání s někým, kdo má zkušenosti:)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    LIBANEC: tak to si ho musim precist:))
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    MARTIN_531: klasicky problem s "pust" - ten mame taky, ale NOTIA tu nedavno dala krasny navod na "preuceni" :-)
    NOITA
    NOITA --- ---
    MARTIN_531: pamlsek pro něho není dobrý obchod. Nabídni mu jinou hračku stejné nebo vyšší hodnoty.
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    GIO: vděčnej je, furt za mnou chodí jako vláček a řek bych že je dost fixovanej, když ho někde s někým nechám hlídá dveře a čeká až z nich vyjdu, pak má strašnou radost a vítá mě, a je jedno jestli přijdu za pět minut nebo hodin. Dneska i včera fungoval jedna báseň, dokonce se mi ráno rozběhl za srnama ale otočil se a přišel na zavolání, za šmakos samo :)
    teď je zase hodnej, poslouchá na sedni což sem ho taky učil nanovo, teď děláme dej pac a lehni, na procházkách procvičuju přivolávání a zůstaň, přiběhne skoro dycky, co ale vůbec nechce je dát mi aport, ani když mu u čumáku držím pamlsek ho dát nechce, ale času dost, budu ho mít snad ještě deset let :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam