TUKI: ne, to neni podpora tebe:) Mne se jen nelibi nazor Gio, ze pes, kerej je vycvicenej, se kerym se zkouskuje a dela "spartakiadu" (coz v mnoha pripadech proste je, jakkoli ten sport miluju:))) ), je robot. Bohuzel mnoho psu, kery z toho placu vylezou, se chovaj jako neuveritelny hovada, ale to je bohuzel zas jen a jen o psovodovi.
Ja osobne taky nemuzu rict, ze me moji psi poslechnou stopro ve vsech situacich, zdaleka ne. Je fakt, ze kdyz je pruser, tak si je v 98% hned urvu, ale nekdy je to silnejsi nez muj jedak. Ale to mam zas osefovany tak, ze jsem ve strehu (zver mame zvladnutou pomerne pekne na to ze to sou prece jenom este lovecaci, pokud stihnu, nez zacnou nahanet, dokazu je prikovat k zemi stoprocentne, kdyz uz nahanej, coz se stava fakt vyjimecne, je to privolani tezsi, ale taky je urvu, jen ne hned). Proste si hlidam okoli a psove vedej, ze kdyz houknu, maj makat. Poslusnost na place je neco jinyho pro nas, i kdyz samozrejme cvicime na mnoha mistech:) Ale to vedej, ze se de delat neco "jinyho", nez je bezny venceni. Kdyz odhlidnu od zvere, tak v situacich, kery vyhodnotim ja jako "nebezpecny" mam voditko (tvuj oblibenej priklad se Silvestrem, petardama apod., na kery proste cubina ma strachovou reakci, ale zase to resim tak, aby to bylo pro ni bezpecny).