• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: no takhle jsem premyslela taky, ale bylo mi receno, ze to neni vedeno na cloveka, ale na korist, coz je nejdriv klasicky pesek a pak rukav, ktery ten pes na zaver vzdycky dostane na chvili na hrani... a dulezity je pro me to, ze pokud by nekdy po nekom vyjel (i po psech), tak se nauci poslouchat i v tom afektu...
    KACJU: jj, cvicej i asistencni psy....
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    KACJU: tohle vidim opacne... kazdej pes moc dobre vi jakou ma silu. a myslim ze je lepsi umet jeho silu cilene ovladat nez cakat a doufat ze ji nepouzije.
    KACJU
    KACJU --- ---
    SNELA: taky si myslim to same

    SKYTHA: Me bylo taky nabydnuto cvicit obrany ale odmitla sem protoze mam strach Fidela ucit tyhle veci aby si neuvedomoval svoji silu a to ze muze cloveku ublizit. Nechavam ho v iluzi ze lidi sou nedotknutelni.
    Radeji nosim do lesa peprak nez aby me pes zachranoval pred uchylama. Pak te jeste ten uchyl zazaluje ze ho napad tvuj pes " bojovy plemeno" a ses v ... a nebo ve zpravach :D.
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    SNELA: no vychazel jsem z toho, ze hlidaci psi pro agentury a podobne, se od malicka drzej stranou od hlazeni a nezadouciho kontaktu s lidma mimo jejich panicka.

    Samozrejme ted nemyslim aby se ze psa vychovaval asocial kterej nema rad lidi... ale je dobry ho naucit ze nemuze jit ke kazdymu a ma napred sledovat pana, jestli daneho cloveka prijme nebo ne.
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: do Helppes u Motola...a jsem s nima maximalne spokojena...
    SNELA: tak to je jasny, ze je to spis plus... ty obrany mi doporucovali hlavne jako sportovni vyziti pro psa...ze se nauci zvladat svoje emoce a ja se ho naucim ovladat, kdyz je v afektu, coz mi prijde logicky...taky jsem si nebyla jista, jestli v nem nejakou agresi vzbuzovat, ale verim jim, ze by mi neco spatnyho nedoporucili...
    SNELA
    SNELA --- ---
    SKYTHA: nevim, přijde mi zcestný učit psa jakýkoli negace na lidi.. Kort jestli je se psem problém na cizí hafany.. Podle mě kdyby do něčeho šlo a nebyl to totální posera, zakročil by, minimálně nějakým vyštěkáváním.. Možná bych zkusila ty obrany, ale že si ho lidi moc hladěj a má je rád je spíš výhoda, ne ?
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: kam chodite na cvicak?
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    ERIKK: no je fakt, ze od malicka byl v kontaktu s hodne lidma, takze z toho to asi prameni...na cvicak chodime, zatim teda kvuli vyjizdeni na nektery cizi psy, ale sportovni obranu uz mi doporucovali taky, takze o tom uvazuju...po vcerejsku jeste vic...
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    Myslim ze tohle je opacnej problem socializace... na jendnu stranu ma bejt pes v pohode a neutocit na lidi, ale zaroven se musi taky vest k tomu aby neduveroval kazdymu.

    Kazdej pes ma nejakou povahu, jednoho musis krotit aby nerozkousal vsechno co beha, druhej by se mazlil s nasilnikem...

    zkusil bych vic vymezit kdo se ho smi dotykat, ke komu muze a ke komu ne a asi v tomhle pripade jednoznacne na cvicak pokud od nej chces obranu.
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: no pocit nic moc teda... takze az mi zas nekdo bude delat prednasku o psovi zabijakovi, asi ho rovnou poslu do patricnych mist...:)
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: To je desivy :(. Uchyl jeden.
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: no mne vcera dost vydesil nejakej typek, co me sledoval celou cestu, co jsem v noci Igora vencila, pokazdy, kdyz jsem se zastavila, on se taky zastavil a dosel tak se mnou az k baraku...celkem blbej pocit...a Igor jediny, co delal, tak vrtel nadsene ocasem a jeste za nim chtel jit si hrat, takze strachu moc nenahanel...smoazrejme jsme zkousela respekt budici povely jako "Igore klid a nesmis", ale pozadovany psychologicky efekt to nemelo...
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: Ja spis spoleham na to ze kdyz jdu s tzv. bojovym psem tak me nikdo nenapadne protoze se bude bat uz jen toho ze mam sebou takoveho psa.
    Jednou me v lese vydesili nejaky ukacka (tenkrat sem sebou mela Dobrmana jmenoval se Killer a desne se bal chlapu az tak ze si z nich obcas ucuraval strachy ). Ukacka na me vybafli ze krovi Killer se lekl a zacal utikat nastesti u toho stekal tak sem zacala rvat KILLER! KILLER! No a ukacka zdrhlali rychleji nez Killer.
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    SKYTHA: to je podlemě individuální na povaze každýho psa..
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    mam takovej, mozna trochu blbej dotaz, ale co:) Jak moc ma pes zakodovany, ze ma panicka branit? Nejde mi o to, ho na nekoho cilene posilat, ale kdyby doslo k situaci, ze me fakt nekdo prepadne nebo neco podobnyho, bude ten pes vedet, ze tp je spatne a ze ma reagovat? Zatim se ke vsem podezrelym individuim spis nadsene zene a chce si s nima hrat...
    BATOO
    BATOO --- ---
    Tak se nam to vcera narodilo, 8 zdravych stenatek. 5 kluku a 3 holky. Vetsina z nich ma zihani takze bojove vypadaji i po 2 dnech zivota:) Zitra hodim link na fotky. Jestli to budou neco jako bulici a nebo cistokrevni oresi to zatim nedokazu posoudit:) Bohuzel mam ted docela fofr takze mooozna budou fotky pozdeji, kupujeme totiz jeste lamu:).
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    CHOTOUCHOVAK: tiež si nepamätám kedy naposledy som videla takto uviazaného psa na vesnici. alebo chodím do tých "uvedomelých"
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    SATHIK: s tou drtivou většinou bych to tak nepřeháněl. Apoň u nás na vsi to je spíš naopak.
    AIKKA
    AIKKA --- ---
    MIKEYLA: to urcite souhlas. taky znam par takovych pripadu, kdy velmi draha a veterinari "uctivana" krmiva psovi vubec nesedla a na mnohem levnejsim krmivu je bez problemu.. cely problem je holt v tom, ze si zvire nedokaze rict a lidi pak tapou..) ale to je stigma doby - "nejdrazsi=nejlepsi"
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    RAVNOS: Asi na něj došla krize středního věku :o)) Tohle je něco jiného přece, znám pár lidí, kteří mají psy u boudy na řetězu, ale ti psi jinak makají..nebo se snima chodí 3x denně na procházky jak s panelákovým psem..
    KOMONO_BURU
    KOMONO_BURU --- ---
    BRUKEV: My kupujeme granule pro velká plemena (oba psi mají nad 25kg) a jsme spokojeni. U ProPlanu jsou granulky větší, ale u jiných krmiv nevím.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    ERIKK: Vesnickej vořech je taky drtivou většinu života přivázaný na řetězu s výběhem 2 metry doprava a 2 doleva.. :o( A taky dnešním chovem, kdy se jede na vzhled a zdraví je až na druhém místě (ne-li ještě dál), to dopadá, jak to dopadá..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam