• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    KACJU
    KACJU --- ---
    ERIKK: Ver mi ze kazdy pes to nevi. Napr. kdyby vedel Killer jakou ma silu a ze kdyby ho napadl jakykoliv clovek ze si s nim poradi vlastni silou nebyl by z nej takovej posuk.
    A na ovladani psa (a jeho sily) staci normalni vycvik poslusnosti. Kdyz nemam psychicky vyrovnaneho psa nemuzu ho cvicit na utoceni na figuranta.
    Podle meho je cviceni obrany supr vec ale pro psychycky vyrovnany psi.
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    KACJU: tohle vidim opacne... kazdej pes moc dobre vi jakou ma silu. a myslim ze je lepsi umet jeho silu cilene ovladat nez cakat a doufat ze ji nepouzije.
    KACJU
    KACJU --- ---
    SNELA: taky si myslim to same

    SKYTHA: Me bylo taky nabydnuto cvicit obrany ale odmitla sem protoze mam strach Fidela ucit tyhle veci aby si neuvedomoval svoji silu a to ze muze cloveku ublizit. Nechavam ho v iluzi ze lidi sou nedotknutelni.
    Radeji nosim do lesa peprak nez aby me pes zachranoval pred uchylama. Pak te jeste ten uchyl zazaluje ze ho napad tvuj pes " bojovy plemeno" a ses v ... a nebo ve zpravach :D.
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    SNELA: no vychazel jsem z toho, ze hlidaci psi pro agentury a podobne, se od malicka drzej stranou od hlazeni a nezadouciho kontaktu s lidma mimo jejich panicka.

    Samozrejme ted nemyslim aby se ze psa vychovaval asocial kterej nema rad lidi... ale je dobry ho naucit ze nemuze jit ke kazdymu a ma napred sledovat pana, jestli daneho cloveka prijme nebo ne.
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: do Helppes u Motola...a jsem s nima maximalne spokojena...
    SNELA: tak to je jasny, ze je to spis plus... ty obrany mi doporucovali hlavne jako sportovni vyziti pro psa...ze se nauci zvladat svoje emoce a ja se ho naucim ovladat, kdyz je v afektu, coz mi prijde logicky...taky jsem si nebyla jista, jestli v nem nejakou agresi vzbuzovat, ale verim jim, ze by mi neco spatnyho nedoporucili...
    SNELA
    SNELA --- ---
    SKYTHA: nevim, přijde mi zcestný učit psa jakýkoli negace na lidi.. Kort jestli je se psem problém na cizí hafany.. Podle mě kdyby do něčeho šlo a nebyl to totální posera, zakročil by, minimálně nějakým vyštěkáváním.. Možná bych zkusila ty obrany, ale že si ho lidi moc hladěj a má je rád je spíš výhoda, ne ?
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: kam chodite na cvicak?
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    ERIKK: no je fakt, ze od malicka byl v kontaktu s hodne lidma, takze z toho to asi prameni...na cvicak chodime, zatim teda kvuli vyjizdeni na nektery cizi psy, ale sportovni obranu uz mi doporucovali taky, takze o tom uvazuju...po vcerejsku jeste vic...
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    Myslim ze tohle je opacnej problem socializace... na jendnu stranu ma bejt pes v pohode a neutocit na lidi, ale zaroven se musi taky vest k tomu aby neduveroval kazdymu.

    Kazdej pes ma nejakou povahu, jednoho musis krotit aby nerozkousal vsechno co beha, druhej by se mazlil s nasilnikem...

    zkusil bych vic vymezit kdo se ho smi dotykat, ke komu muze a ke komu ne a asi v tomhle pripade jednoznacne na cvicak pokud od nej chces obranu.
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: no pocit nic moc teda... takze az mi zas nekdo bude delat prednasku o psovi zabijakovi, asi ho rovnou poslu do patricnych mist...:)
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: To je desivy :(. Uchyl jeden.
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: no mne vcera dost vydesil nejakej typek, co me sledoval celou cestu, co jsem v noci Igora vencila, pokazdy, kdyz jsem se zastavila, on se taky zastavil a dosel tak se mnou az k baraku...celkem blbej pocit...a Igor jediny, co delal, tak vrtel nadsene ocasem a jeste za nim chtel jit si hrat, takze strachu moc nenahanel...smoazrejme jsme zkousela respekt budici povely jako "Igore klid a nesmis", ale pozadovany psychologicky efekt to nemelo...
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: Ja spis spoleham na to ze kdyz jdu s tzv. bojovym psem tak me nikdo nenapadne protoze se bude bat uz jen toho ze mam sebou takoveho psa.
    Jednou me v lese vydesili nejaky ukacka (tenkrat sem sebou mela Dobrmana jmenoval se Killer a desne se bal chlapu az tak ze si z nich obcas ucuraval strachy ). Ukacka na me vybafli ze krovi Killer se lekl a zacal utikat nastesti u toho stekal tak sem zacala rvat KILLER! KILLER! No a ukacka zdrhlali rychleji nez Killer.
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    SKYTHA: to je podlemě individuální na povaze každýho psa..
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    mam takovej, mozna trochu blbej dotaz, ale co:) Jak moc ma pes zakodovany, ze ma panicka branit? Nejde mi o to, ho na nekoho cilene posilat, ale kdyby doslo k situaci, ze me fakt nekdo prepadne nebo neco podobnyho, bude ten pes vedet, ze tp je spatne a ze ma reagovat? Zatim se ke vsem podezrelym individuim spis nadsene zene a chce si s nima hrat...
    BATOO
    BATOO --- ---
    Tak se nam to vcera narodilo, 8 zdravych stenatek. 5 kluku a 3 holky. Vetsina z nich ma zihani takze bojove vypadaji i po 2 dnech zivota:) Zitra hodim link na fotky. Jestli to budou neco jako bulici a nebo cistokrevni oresi to zatim nedokazu posoudit:) Bohuzel mam ted docela fofr takze mooozna budou fotky pozdeji, kupujeme totiz jeste lamu:).
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    CHOTOUCHOVAK: tiež si nepamätám kedy naposledy som videla takto uviazaného psa na vesnici. alebo chodím do tých "uvedomelých"
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    SATHIK: s tou drtivou většinou bych to tak nepřeháněl. Apoň u nás na vsi to je spíš naopak.
    AIKKA
    AIKKA --- ---
    MIKEYLA: to urcite souhlas. taky znam par takovych pripadu, kdy velmi draha a veterinari "uctivana" krmiva psovi vubec nesedla a na mnohem levnejsim krmivu je bez problemu.. cely problem je holt v tom, ze si zvire nedokaze rict a lidi pak tapou..) ale to je stigma doby - "nejdrazsi=nejlepsi"
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    RAVNOS: Asi na něj došla krize středního věku :o)) Tohle je něco jiného přece, znám pár lidí, kteří mají psy u boudy na řetězu, ale ti psi jinak makají..nebo se snima chodí 3x denně na procházky jak s panelákovým psem..
    KOMONO_BURU
    KOMONO_BURU --- ---
    BRUKEV: My kupujeme granule pro velká plemena (oba psi mají nad 25kg) a jsme spokojeni. U ProPlanu jsou granulky větší, ale u jiných krmiv nevím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam