• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    AYOS: nevim jak presne myslis to kooptovali a strukturalni procesy. Podle me je to dohoda dvou stran o podpore nepodpore. Ani jeden tam neni v pozici stoprocentni moci.

    uz je to tu rozvlelkly na dost dlouho tak se z toho asi stahnu, vsechno tady uz asi zaznelo a dalo by se to cyklit donekonecna a zasekavat se na argumentaci ktera uz je od toho puvodniho dost vzdalena. Nikoho sem nechtel presvedcovat ze je super aby vsechno bylo obrandovany. Jen ze dva zabery na pivo, a logo na knizce jeste z nikoho nedela otroka korporatu, a ze je nesmysl diky tomu shazovat docela povedeny projekty. howgh and peace.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Peklo schvatilo i Petricka.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    AYOS: Cenzuru vubec neobhajuju reagoval jsem na tvuj priklad kdy prijde sponzor dokumentarniho festivalu za poradatelem at vyhodi nejaky filmy a rikal jsem ze je na svobodnym rozhodnuti toho poradatele jestli si to necha libit a nebo ho vykopne a oslovi nekoho jinyho kdo do obsahu rejt nebude. Oponoval jsem tim nazoru kterej se mi zdal ze z toho vyplyval a to ze sponzor = cenzura. Chapu ze jsem tady za zlosyna ale nehazej na me vsechno ;)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    DOCENT: Z infa co k tomu je track autentickej a vznikl by i bez budvaru. Budvar prispel na klip ma tam za to product placement. To je vse.

    Osu bych sem netahal buhvi kde bysme skoncili :)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    a takovejch let se to uz tahne zeano

    https://www.youtube.com/watch?v=Tr86jOn_dLM
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    AYOS: Prekrucujes to. Kdyz za tebou nekdo prijde abys neco zcenzuroval ve svym projektu muzes to bud udelat nebo ze spoluprace vycpuvat a udelat to podle sebe.

    Autocenzura stejna vec, viz lidi co odchazeli z mafry kdyz ji koupil babis.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    A když jsme u hiphopu, další "independent umělci", tentokrát ve službách Osy: https://www.youtube.com/watch?v=rCbwXQVQxmo&app=desktop ... chápeš, do osmý ráno si pudruju rypák a na to mi už ten badžet (nebo jak se to píše v Anglii nebo jinejch lepších zemí ..) nestačí tak navalte výpalný.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    MARIHAI: Asi nechápeš že v tom "podle sebe" je u někoho přímý rozpor s tím dělat reklamního šaška. Ty texty jsou pak úplná fraška (třeba jak se točil ten klip? "říkám NE" STOP! znova, tu flašku jsi držel obráceně ..), "skončím v hotelu s lacinou courou a havanou s .. teda flaškou Budvaru". Nebo "a když pívo, tak Krušovic .. teda tak vod ženský, dáme si ho jako vždycky" jak zpívá Ota Hereš na Votvíráku made by Budvar.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SGNLR:
    - rekl bych ze v soucasny dobe si citaty filosofu pamatuje vic lidi nez kdy predtim
    - kdyz nekdo podlehne autocenzure je to jeho svobodny rozhodnuti, stejne jako kdyz ustoupi cenzure otevreny.
    - neprijde mi ze by lidi byli tupy ovce ktery by mohl kde kdo lehce ovladat, asi je tak vnimas ty. Kazdej ma na vyber a je to jeho zodpovednost.

    Sympatie jsou vzajemne ;)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MARIHAI: to uz je trochu TROLolo ne?

    tvoje srovnani nezavisly-zavisly???WTF

    jestli se me ptas, proc vsudypritomna reklama(a idealne co nejvic podprahova) kazi zdravej usudek lidi(do kterych je to husteno od co nejnizsiho veku) a krome verejnyho prostoru kolonizuje mozky lidi v ty mire, ze si misto citatu filosofu pamatuji reklamni slogany atd, pak si asi nemame o cem povidat

    nepredpokladam, ze bys necetl knizky.tim, ze zrejme pracujes v reklamnim prumyslu, si z nich ale beres to, co potrebujes a co ti pomuze z tech lidi hlupaky delat a zdimat z nich penize

    Hitler to delal taky docela poradne a neodflaknul to(a sponzoring mel pomerne vychytanej)

    a "Kazdopadne kazdej se muze svobodne rozhodnout jestli se necha sponzorem cenzurovat nebo ne." - ?????????!!!!!!!!!!! nejak ti zrejme unika co je cenzura(at uz otevrena ci skryta, nebo autocenzura vychazejici z vedomi sponzora, na kterym zavisi vydani tvoji prace)

    kdyz pomyslim na zastupy sociologu,antropologu,umelcu a jinech vedcu a odborniku z ruznych oboru, ktery jsou schopny skrze svoje nastroje "ovladat"(rozumnej smerovat lidi na zaklade jasnejch postupu at uz estetickejch, kodu chovani jedince ve spolecnosti, prirodnich zakonu ovlivnujich chovani lidi napr na zaklade citovych vjemu apod) a na druhy strane amaterskou verejnost(to neni povysovani se, nicmene je to jasnej souboj profesionalu VS amateru) pak my z toho vychazi pomerne nerovny vychozi pozice

    rad bych ti podekoval za "zajimavou diskuzi" a sem rad, ze sem ti nezacal nadavat, pac podobny pokrytce(nejak se mi nechce verit, ze bys totiz byl tak hloupej) se snazim v realnym zivote jasne filtrovat.bud dobrej
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Ashraf se narodil přesně v den, kdy v Sýrii začala válka. Nezná život jinak než jako uprchlík. Včera oslavil své 3. narozeniny.

    UNHCR - Photo Gallery - Syria Crisis Third Anniversary: A Child of the Conflict
    http://unhcr.org/g-5322c4396
    JONY
    JONY --- ---
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    AYOS: nejbliz kategorii zavisly/nezavisly je pro me asi delat neco podle sebe a poradne a na druhy strane to delat priposrane, nebo odflakle.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    AYOS: momentalne mordor stoji na kraji louky a popisuje ji v knizce ;)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    AYOS: nevim no, az bude na technu viset 4x2 banner Budvaru, tak ti ohledne poskozeni idealu asi dam za pravdu.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    AYOS: nezavisla kultura je rozkvetla louka nad kterou leti delfin s jednorozcem. Ano, je fajn kdyz lidi DYI moznostma daji dohromady projekt, za kterym si muzou stat zpusobem kdy je ciste jejich, vubec nic proti tomu. Ale myslim si, ze forma (nezavisla) by nemela jit pres obsah (kultura) a fakt, ze nekdo "nenapadne a zaludne" zafinancoval nakladnou vec, pricemz tema OBSAHOVE neposkodil, je delsi cast provazu a neni duvod za nej netahat, natoz ho demonizovat.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    AYOS: nic takovyho jsem nerekl a ani si to nemyslim, zkus lip cist a nepodsouvat.
    Problem je mj. i v tom, ze ze statniho jde celkove min, ale konkretnim subjektum jde napr. v Praze porad stejne nebo i vic. Coz se ti u znacky (nadnarodni korporace je velka romantika v tomhle kontextu) stane tezko/podstatne hur.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Btw dalsi kapely co kurvi hiphop je prago union v kampani pro ekokom, nebo mutanti co hledaj vychodisko pro komercku ;) at je blacklist kompletni.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    JOHANNSTEIN: Mas pravdu spatne jsem to napsal. Melo to zustat u otazky jestli je jakakoliv podpora umeni ze strany podnikatelu a firem spatne.
    JOHANNSTEIN
    JOHANNSTEIN --- ---
    MARIHAI: jj urcite chtel rict ze podnikani je spatny, komous jeden. Ne to ze je spatny pokud se spolecnosti snazi propagovat skrze umelce a kulturni zivot a to navic dost pochybnym zpusobem. Jen chci rict ze je nutny mit na pameti ze firmam a to vsem nehlede na jejich velikost jde hlavne o vydelek a nic jinyho, i pokud prispivaji na charitu nebo podporuji umelce je za tim jenom zisk i kdyz v takovemhle pripade pro zucastnene ne tak ocividny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam