• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    K4N3C: Jo a vylezlo tam po desti spoustu cepicatek, tak kdo si neni jistej, houbook v mobilu s sebou! ;)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    K4N3C: kterým směrem z Miličína jsou ty muchomůrky?
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Tak Miličín zatím vůbec nic - asi ještě teplo. Ale jinak plnej les muchomůrek jak z pohádky, kdyby měl někdo šamanský choutky tímhle směrem :D
    USHAKK
    USHAKK --- ---
    GHOSTDOGG: taky jsem byl. Bylo nádherně, ale našel jsem jen pár pěknych hřibů a bedlu. Loni jsem v této lokalitě našel celkem dost až v listopadu.
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    neměl by někdo tip na pár míst v Brdech? Ideálně někde v okolí Příbrami.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    O víkendu Sázava a okolí ani ťuk. Na fleku byl opravdu hodně malý jeden trs. Chce to počkat.
    PMA
    PMA --- ---
    HAUSNUMERO: Podobnou kolonii na hromadě pilin jsem dneska potkal uprostřed jedné vesnice u Jihlavy :D
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Velmez

KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    "Hygrofánní - snadno pohlcující vlhkost a měnící tak částečně vzhled houby. Za vlhka bývají některé části tmavší, živější a nasáklé, přičemž při vysychání se postupně odbarvují od středu směrem ke kraji."
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    TLOUDEV: nemá, nebo spíš možná nepřímý vliv... Na obsah psilocybinu má vliv obsah tryptofanu v jejich "potravě" (surovině, substrátu atd.), protože je výchozí molekulou celé syntézy. Čím víc tryptofanu v substrátu = víc psilocybinu. Mnozštví vody akorát určuje to, jak moc houba nabere na objemu. Voda navíc napomáhá rycheljšímu rozkladu psilocybinu, takže sušit. :)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    KERRAY: jasne, ma mnozstvi vody vliv i na obsah psylocibinu?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    TLOUDEV: jsou to ty samý a barva od bílé až po tmavě hnědou je imo daná množstvím vody, které houba má k dispozici, sušší jsou bílý, na blátě vyrostou tmavší
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV: jsem z tehlech 'hnedejch' trochu rozpacitej. stejny misto jako ty svetlejsi, stejna vune, ale noha mi prijde trochu krehci. jinak - az na to zbarveni - jsou uplne stejny. zkratka mi prijde, ze jsou to ty samy, ale proc teda jina barva? (obcas 'dvojcata', jedna svetla a jedna tmava, zkratka vse ukazuje na to, ze jsou to ony, ale potkat jako prvni tyhle, nechal bych je byt...)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    jihlavsko, vunei 'gumovost' zda se byti OK

ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    OUKE: ne - ani bedle nebo pravaky bych takhle na hrane nebral
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    OUKE: ne, mozna nejakej kropenatec...
    OUKE
    OUKE --- ---
    A pak by me zajimalo, jestli berete i takovyhle na hrane zivotnosti (tahle je jeste pevna, nerozpada se, ale stejne.. na druhou stranu mozna az vyschne, bude vypadat normalne
    OUKE
    OUKE --- ---
    Jen pro jistotu.. kopinatka? nalez z louky a ja znam jen ty lesni
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    KRYSTOFF: jasne, pak se pije jen ten zcezeny nalev, ale obsahuje prave i nejake ty slizy nebo co z hub ... nema to konzistenci bezne vody/caje

alternativne houby namlit a dat do medu - med je taky mirne kysely, obzvlaste ten kvetovy

kazdopadne oboji je fajn v tom, ze houby tak homogenizujes, takze lepe odhadnes potrebne mnozstvi - ten rozptyl koncentraci alkaloidu mezi jednotlivymi plodnicemi muze byt dost velky a kdyz mas stesti, tak si vylosujes nekolik nadprumernych plodnic a muzes byt prekvapeny ...:)
    ACCROCHE: nemuzes to susit normalne po staru na papire nekde treba na pude nebo skrini?
    ACCROCHE: caj fakt normalne funguje, i vareny par minut, ten rozklad nebude tak rychly ... normalne funguji i houby nekolik let stare
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ACCROCHE: a nechceš to radši zavřít do krabice se sypanou rejží? nebo nějakým sorbentem vlhka, typu noviny. ono imho stačí, když to trochu zavadne. ale tohle jako není investiční rada, jestli mi rozumíš :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam