HIPPO42: hele ja o tom nikdy neslysel, co to je?
JVMLOK: co ja vim, tak cp2020 je puvodne prvni edice shadowrunu, neexistovala nikdy jednicka, az dvojka.
Veskera cyberpunkova cast je odvozena imho z Gibsona a reality [ to jsou ty srandicky, jakoze deck se jmenuje Cybershack Radio nebo tak nejak a ono je to puvodne jmeno kramu, kam si Phreaci z LA chodili kupovat soucastky na sve rucne postavene pocitace. stejnetak je prave prevzata myslenka korovych bomb, nozu pod nechty, vsesmysloveho vysilani...] v originale navic sedi i terminologie gibsonova s terminologii Shadowrunu 2. Zakladni pravidla Shadowrunu vysla o rok pozdeji nez neuromancer tusim, nechce se mi to ted dohledavat, kazdopadne je to tusim 1980.
Jinak ano Stearling pouzil termin cyberpunk, dokonce i on oznacoval v nejakem rozhovoru Gibsona za mesiase cyberpunku a poetu techniky, z toho je prave Neuromancer neonova bible cyberpunku imho ;], jinak neonova byla pak i sada prepisu CP2020 veci pro Shadowrun, coz byly takovy ty podomackyu vyrobeny neotestovany sourcebooky, kery pak UZASNE zkompiloval MALEJ DRAK, pokud si pamatujete.... a propos nemate nekdo ten kompilat MALEHO DRAKA? Moc moc bych to chtel, bylo tam vsecko uzitecne pro dvojky i s kusy pravidel ze sourcebookuu a ruznejma povidkama.
Cim dal vic uvazuju, ze bych se vratil s hranim ke dvojkam, maj lepsi atmosferu a hraci vznikli na techle pravidlech jsou zabavnejsi ;]
Zas takovej pokrok ty ctyrky nejsou a moc se do toho mycha realita, ma to malo cyberpunkove pozadi, moc to pripomina takovej lepsi dnesek. Vic me laka hrat v prostredi, ktere sice neni tak technologicky dokonale, je trosku srandovni, ale celkove je takove stylovejsi. Je to asi jako hrat verneovky z meho pohledu. Jasny, ze dnes je dokonalejsi sf, ale stejne ma Verne vetsi potencial.