MUFLONEK: ale prosimte.........musis tam mit dvojtecku a zavorku abys pochopila ze to je ironie?
FRANCIMOR: no nazdar, IMO ta teplota je priserne vysoka, ceska technologie (klasicka) zakvasi pri 8° a behem cca 3-4 dni stoupne asi na 11° a pak se az do 10 od dne od zakvaseni chladi az na 2-4° pak se suduje...tomu se rika hluboky prokvaseni, nebo hlavni kvaseni, pricemz se vytvari hlavne alkohola snizi se obsah cukru...dulezity je, ze kvasinka ma pristup ke kysliku
dokvaseni probiha v uzavrenych nadobach za nepristupu vzduchu a zvyseneho tlaku kdy kvasinka prestane srat alkohol a zacne tvorit CO2...kvasi to cca 30-80 dní, coz se odviji od cukernatosti, stejne jako u hlavniho kvaseni
btw kupr se asi deli hlavne na 10/12/14%, podle cehoz maj i barvicky na etiketach rekbych;)