Podle mě je další zásadní problém soutěží, že z mini vzorku prostě nepoznáš to hlavní, pitelnost. Když si srknu skoro jakýhokoli průmyslu, je to přinejmenším docela ok. trocha másla, trocha jablek, pokud to vysloveně nesmrdí myšinou nebo tak něčim, tak jsou i drobný vady relativně v klidu. Někde kolem druhý půlky půllitru se rozhoduje.
A pak taky některý lidi maj prostě chuťový buňky z prdele, i když pracujou v oboru. Zrovna včera jsem se bavil u nás v craft baru s majitelem, jak vracel americkou pšenici do pivovaru. Tu pšenici, kterou jsem si nechal dát čerstvě naraženou ochutnat, protože ne moc prověřenej pivovar. Peklo, trpkost, nemocnice, nešla vypít ta půldecka. Dva lidi, co ji dostali přede mnou, v klidu dopili. Ok, někdo vypije cokoli. Ale po vrácení sudu majitel a sládek tvrdil, že je to takhle správně, že ochutnal i z tohohle sudu, a že nachutnává piva ze zahraničí a přesně takhle se to vaří.