• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIOThe Dune - Kultovní dílo Franka Herberta a vše okolo - see HOME!
    ANKETA! Jak hodnotite pokracovani a predehry sagy duna z pera Briana Herberta a Kevina J. Andersona ?

Pokus o prelozeni BG litanie:

"I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it pass over me and through me. And whan it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain."

"Nesmim se bat. Strach zabiji mysleni. Strach je mala smrt prinasejici naproste vyhlazeni. Budu svemu strachu celit. Dovolim mu, aby prosel preze mne a skrze mne. A az projde, pohlednu vnitrnim zrakem na jeho cestu. Kde byl strach, nic nezustane. Zustanu pouze ja ."
    rozbalit záhlaví
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ULRIK: copak bys rád? klidně skeptik buď, já jsem taky...

nevím, co není od Franty Herba... mi příjde jako káva bez kofeinu... tedy, chutná to skoro stejně, ale prostě to "něco" tomu chybí... nicméně furt lepší, než rozporkou do koulí....
    MISON
    MISON --- ---
    ULRIK: Klíííííííd (c) básníci :)
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Ach můj bože...nechci být skeptik, ale...
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    je to konzistentní příběh založen na Frankových poznámkách a zbyték páni domysleli...u ná to vydává Baronet někdy v červnu.
    a již brzo bude i 8.díl
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    SAJMONDEE: jak to vlastne vypada? Je to konzistentni pribeh nebo jen ty Herbertovy poznamky?
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    to už tu sedmičku konečně napsali? no paráda...tak až to u nás vyjde, tak to sem napište, já to nějak nesleduju :)
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    přestaňte omílat film DUna..už je toho moc.
    co Duna 7, čtete ji někdo nebo se chystáte, těšíte se?
    já jím jak audiobook tak v pdf ale nejspíš si počkám ještě měsíc až výjde česky...a jsem hodně zvědaf
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    WIPER: viděla jsem to 6x... asi mi zkrátka Lynch nesedí... je to sice o řád či možná i dva lepší než televizní seriál, ale i tak, I prefer the book...
    ULRIK: MOJE ŘEČ!!!
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    JANCHOR: vim vim... Prestoze je to jedna z nejvetsich videotek u nas, tak nam profesori bezne oznamujou, ze nektery film proste nemaj...
    JANCHOR
    JANCHOR --- ---
    ANNIE: A i ty se tam bezne rozkradaj, takze..
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    MISON: tam jsou jen oficialne vysly dvd a vhs, takze nikoliv :)
    MISON
    MISON --- ---
    A nemaj tu 6tihodkovou verzi na FAMU u Narodniho divadla? Slysel sem, ze tam toho maj dost :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    ULRIK: skoro bych se vsadila, ze to videl jen Lynch, Dino de Laurentiis a par kamaradu :)
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    ANNIE: Vida, tohle je už mnohem zajímavější info:) Mně jen pobavila věta "pár lidí to prej někde vidělo:)))
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    ULRIK: existence je potvrzena v knizce Roberta Fischera, David Lynch: Temne stranky duse...jenze to byl jen prvni sestrih pro producenty, ktery to pak nakazali radikalne zkratit...
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    SAJMONDEE: Toto mi nepřijde jako definice 100% informace :) ( pár lidí mi říkalo, že ji i vidělo ... Někde jsem i četl že existuje)
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    WIPER: jojo...6 hodinová verze DUny od Lynche existuje.Herbert ji viděl a líbila se mu hodně. pár lidí mi říkalo, že ji i vidělo. Někde jsem i četl že existuje, takže je to 100% informace.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIPER: bych se s dovolenim prihlasila...
    WIPER
    WIPER --- ---
    SAMIEL: nene to neni 6 hodin, ale jen asi o 30-45 min delsi verze. Ale mam ji ted uz u seme, takze ji mohu prepalit zajemcum.
    JANCHOR
    JANCHOR --- ---
    MUADDIB: Pockej, ty mluvis o miniserii? Ta je mi, priznam se, zcela ukradena a zatim jsem nenasel duvod, proc ji videt. Ukazky stacily.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    JANCHOR: takhle... 1:1 přepis je samo nesmysl... některé věci inovaci a invenci, fanzazii režiséra, scénáristy etc je jistě nutná... ale klíčová je myšlenka, ta podle mě, v tý třídílný slepenině celkem zaniká...
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    JANCHOR: O tom bez debat, že by to zvládnul na výbornou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam