• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    AQUA: na ty bolesti, vypada, ze mate odbornika. CHtela jsem poradit prave tu cestu domu...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    AQUA: mas muj obdiv, za ten pristup. Neumim to pospudit u sebe, ale moji dva blizci, kteri nastesti umirali bez dlouhodobe bolesti chteli zit za jakych koliv podminek a stavu....
    Vim o cem mluvis.

SUCHRE: vule je neskutecne silna...
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Kombinace predem prohraneho boje a tuheho korinku je pro ostatni opravdu hodne smutna. Vidite, jak bojuje, nevzdava se a navic to trva radove az o roky dele, nez je tomu v jinych pripadech. Nemuze chodit, misto moci z nej tece cerna brecka, podle doktoru by mel byt uz davno mrtvy, ale on porad neni a vy to musite sledovat.
    AQUA
    AQUA --- ---
    LENDULIK: On hlavně netušil, že to půjde tak rychle. Souhlasí už se vším, co ho zbaví těch ukrutných bolestí. Bolesti totiž když se nechají dlouho bez pomoci, tak se usídlí v centrálním nervovém systému a pak už je hrozně těžká pomoc.
    Viz odkaz na ct1: je to zajímavý pořad o řízené smrti, ale tak, jak sleduju smrt blízkého člověka v přímém přenosu, tak k tomu skutečně získávám naprosto jiný názor. V první fázi, když jsem si ho vlastně naposledy vezla z nemocnice na víkend domů, jsem si říkala, že ať si rozhodne o svém životě sám. Závodil v autech, může si vzít auto, praštit s ním v rychlosti do stromu a je vymalováno. Jenže on toto prostě nepřipustil.
    Takže to je asi tak, že každý se musí se svým životem vyrovnat v okamžiku smrti sám a některá duše dokáže opustit tělo hned, někomu to trvá hodně dlouho, ale vždycky je tomu potřeba nechat volný průběh. Je to jeho umírání, ne moje.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    AQUA: a on s tim souhlasil? nemyslim, ze by nekdo z nas chtel mit bolesti, jen by me neprekvapilo, kdyby to s nim nikdo nekonzultoval... odkud jsi??

tady je neco co by ti mohlo pomoct....http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10099253860-hledani-dobre-smrti/30629535025.html
    AQUA
    AQUA --- ---
    v tomhle stádiu už žádná léčba neexistuje. Nechalo se to dojet tak daleko, že člověk je už udržovaný v umělém spánku, aby neměl bolesti.
    TRANCEWARP: ne, jako přímo čistý určitě ne
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AQUA: jako primo cisty morfium? nebo nejakej lek na jeho zaklade?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    AQUA: a nejaka lecba? nebo nejaky informace..... aby ti tu mohl neco nekdo poradit....
    AQUA
    AQUA --- ---
    R, jen nevím přesně čeho. Ale metastázuje to do kostí, takže v podstatě to především strašně bolí.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    AQUA: jaka je diagnoza??
    AQUA
    AQUA --- ---
    Bych taky potrebovala. Muj pritel onemocnel a mel hodne velke bolesti, tak mu nasadili morfium a ted uz si zije stastne ve svem morfiovem rausi. Jen to proste uz neni on.
    KIRITKO
    KIRITKO --- ---
    naky rady jak co nejvic podporit nemocnyho?
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    jo jinak s tim notarem, UCTY STOPNOUT HNED!!! napriklad trvaly prikazy muzou pak z vesela platit neco, co uz nema smysl atd... jinak se pak da s uctem operovat az po pravni moci usneseni soudu... coz me ceka za tejden konecne... a to sem jedinej dedic, kdyz by nas bylo vic, tak by to asi byl fakt ulet...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    FIFI: jo, presne... nemam co dodat, leda tak podat odjistenej granat...

hadejte jak sem dopad s pojistovnou? vratim jim 68 000 kc, pohoda ne? fakt jako sou to ... proste... a vubec...

HANULA: jo maj to v podminkach, mama si asi nevsimla... uzavrela to 98 a duchod ji priznali v roce 2005....takze posledni tri roky budu muset vratit... tzn. vsechny prachy napriklad co sme dostali kdyz mama byla zrovna nemocna...

no radost proste...
    HANULA
    HANULA --- ---
    LENDULIK: ach jo, jsem na stejné vlně - jsem u "našich", dneska jsem byla s dětma na houbách v lese - a ořvala jsem to :o(
    VRATENKA: taky jsem měla se svým tátou dost komplikovaný vztah - a stejně to teď hrozně bolí - je to definitiva ... A je mi děsně líto, co všechno jsme si nestihli říct :o(
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    LENDULIK: vsak ja to nejak vydrzim.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    VRATENKA: proto vydrz. :)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    LENDULIK: co, mozna prave proto?? asi mi unikla nejaka jasna navaznost.

SUCHRE: neverim tomu, ze jeho mozek pozirany rakovinou by porozumel vecem, kterejm nerozumel ani kdyz byl zdravej. mentalne se ted dostal na uroven malyho ditete, jeste pred mesicem nemel moc problem s mluvenim, nebo komunikaci, ale uz nechapal souvislosti, neorientoval se v case, o prostoru ani nemluve, zacaly se vytracet bezny vyrazy, proste mu vypoedelo sluzbu telo i mysl, jeho duse je v nem asi jeste nekde uzavrena, ale s tou si pokacam mozna lip, az se z toho tela vysvobodi.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    VRATENKA: on vnima dobre, jen uz neni moc schopen komunikovat, protoze ho to stoji hodne sily. kdyz na nej budes mluvit klidne a pomalu, tak vsemu porozumi.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    VRATENKA: mozna prave proto, ze uz neni tim s kym jsi mela komplikovany vzath? Mozna proto, ze uz tu nikdy nebude a nikdy uz s nim nebudes moci mluvit, usmirit se, pohladit??
    mas posledni sanci, dobre si to uvedom...neni cas a postor na to co bylo... uvedom si to co uz nebude.

je to neprenositelne, ale dala bych cokoliv za to byt s tatou 10 minut.... cokoliv....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam