Chci upozornit dopředu, že tomu moc nerozumim a moc o tom nevim, mějte tedy prosím trpělivost a buďte shovívaví.
Děda měl dlouhodoběji nějaký snad zvýšený hodnoty testů(nevím jaké hodnoty), ale jen mírně a někdy mu vyšly pozitivně, někdy negativně, a protože nakonec měl snad nějaký nádor na prostatě, byl na ozařování. Na chemo nebyl, prý nebyla potřeba. Jenže než se na to ozařování odhodlal, tak to trvalo dlouho, minimálně půl roku, až rok, protože se toho hrozně bál, co to bude mít za následky. Teď když byl na kontrole, po snad půl roce tak mu prý zjistili metastáze v kostech. Netušim jak velký, jakýho typu, jestli je to primární nebo sekundární(tedy opravdu metastáze) rakovina. A jestli doopravdy...
Bohužel vím naprostý kulový, protože komunikace v naší rodině opravdu vázne. A když jsem s dědou před týdnem mluvil a ptal se ho i na zdravotní stav, tak mi nic neřekl. Dozvěděl jsem se to až oklikou, přes manželku od mojí mámy.
Nevíte, jaká je pravděpodobnost, že má metastáze od rak. prostaty, protože ji léčil pozdě, nebo jestli je možný, že tím že mu to ozařovali se mu to pohlo dál do organismu? I když to asi neni už tak podstatný. Já vím, kdybych alespoň věděl, co mu doopravdy je...
A pokud má metastáze v kostech, jak moc je to vážný?
Díky.