• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    CORNELA: moje mama ma rakovinu slinivky a doktori ji klasickou lecbou nedokazou pomoct (castecne i proto, ze ji ta banda kriplu sest mesicu nedokazala poslat na sonografii a tak uz se jeji nador ani neda operovat) nevidim duvod proc se nekoukat i po nejakych jinych moznostech. ani ty nemas dostatecne mnozstvi fakt na to, abys mohla spolehlive tvrdit toto. ja jsem si o tom cetl na netu a videl i nejaky dokument, a neni duvod proc to nezkusit.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenost s lecbou rakoviny prostrednictvim podavani infuzi s vysokymi davkami vitaminu C? Nemate kontakt na nejakou kliniku kde to delaji? Diky
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    SCHWEPZ: Vím, že ptáš na osobní zkušenosti, ale to je věc, na kterou se v medicíně založené na důkazech (evidence based medicine) moc nehraje. Negativní dopad to může mít jedině na tvoji peněženku. Jak jsem psala, tyto produkty mají POUZE placebo efekt, takže můžou nemocného podpořit psychicky, pokud věří, že by mu to mohlo pomoct. A psychika má vliv na onemocnění také a často poměrně značný. Ale nic navíc ti tyto doplňky stravy nenabídnou. Bohužel. Držím palce.
    Pak ještě mají význam alespoň trochu zdravé potraviny, které dotyčnému chutnají a pomůžou mu k udržení váhy, hlavně ve chvíli kdy už skoro na nic chuť nemá.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Díky všem. Ano, vím, rakovina slinivka...jak je agresivní, jaké jsou prognózy atp. nejde o "vyléčení",LENDULIK: ... ale o kvalitu života, či jeho prodloužení o udržení vitality co nejdéle, imunity.

    Stejně jako ta červená řepa a i tohle má imho svůj vliv. Resp. jako doplněk výživy. Já se ptám na konkrétní zkušenost (jasný, každý to má jinak, vím).

    Jde o to, jestli v rámci synergii léčby jde o vliv zcela bezvýznamný, nebo se dá alespoň trochu počítám s tím, že to mamince pomůže k udržení váhy, zlepšení imunity, energii.

    Metastáze zatím nejsou, nádor se nezvětšuje...vím, že prognózy jsou zkurvené, ale třeba by to mělo ve výsledku nějaký pozitivní dopad. Skutečně jde o zcela vyhozené peníze? Nejde mi o zázrak PTACOPYSK: ale o výše popsané.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    PTACOPYSK: mno musis to dost ochutit :)) ale to pomeranovy docela de :)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    tak zas pokud člověk investuje 85Kč do čaje, který mu vydrží dva týdny, tak proč ne pokud to aspoň trochu psychicky pomůže .... spíš je horší, když rodina prodá auto i dům, jen aby koupila nějaký zázrak, který je reálně k ničemu
    (mimochodem, lapacho jsem kdysi zkoušela ochutnat, ten čaj je fakt hnusnej)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    tak on ten čaj stojí 85kč nebo kolik. To zas neni něco, že by z toho člověk padal na hubu. A v takovym případě, mnozí z nás ví, je i ta nejmenší naděje k nezaplacení. A kdyby to fungovalo byť jako placebo, tak lepší než drátem do oka. I když necháš vydělat pazdráta... bohužel
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ale treba lapacho je fajn, stoji skoro nic a můze pusobit na zlepseni latové výměny a to při chemu není málo....
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    SCHWEPZ: tak já za škarohlída klidně budu .... jsou to vyhozené peníze, účinky se rovnají placebu .... i placebo může pomoci, psychicky, to ne že ne. Ale není třeba do něj investovat tisíce či desetitisíce. Výrobce těchto "zázraků" na rakovinu se snaží rýžovat na cizím neštěstí. Na druhou stranu, lékař proti tomu nic namítat nebude, podáním těchto přípravků se nic nezkazí (ale ani nic moc nezíská).

    Pokud jde o rakovinu slinicky, což bývá skoro vždycky adenokarcinom, tak tam bohužel nepomáhá nic, operace pouze v těch nejrannějších stádiích s dočasným efektem, účinek chemoterapie často sporný, ale pokud nejsou metastázy a nemocný ji snáší dobře, může přinést pár měsíců, výjimečně let kvalitního života.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Radši bych se zeptal doktorky, aby to nějak nekolidovalo se současnou léčbou a proč to nezkusit. Stejně tak, jako třeba hromadu přírodních šťáv a červenou řepu na krvinky. Zázraky nikdo čekat nemůže, ale když to neuškodí, není co ztratit.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    SCHWEPZ: ne, nemyslim si, ze by tovylesilo rakovinu slinivky...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Máte zde prosím někdo zkušenost s užíváním gravioly
    Je opravdu graviola superlékem na rakovinu? - ZDRAVI-VITAMINY-DOPLNKY - vitamínové doplňky a alternativní medicína
    http://www.zdravi-vitaminy-doplnky.cz/vyzkumy/je-opravdu-graviola-superlekem-na-rakovinu

    a nebo s užíváním tzv. fénixových slz?
    Fénixovy slzy - konopný výtažek | medigrower.cz
    http://medigrower.cz/recepty/vytazky/fenixovy-slzy-konopny-vytazek


    Děkuji za odpověď.

    (ps. Jde o rakovinu slinivky bez metastáz u rodinného příslušníka)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    PTACOPYSK: aktualne frci jako snadna lecba rakoviny Leonard Coldwell, aspon dle toho co vidim na FB poslednich par dni... zrejme nekdo cerstve otitulkoval cesky nejaky jeho starsi video, tak se toho mistni magori chytli. Neskutecny blaboly.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KOOTCHA: jsem out!!
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    EVILMIND: no já jsem to myslela obecně ... za dob mých studií mohly za všechno kvasinky a EB virus, pak frčely borelie, pak chlamydie a teď se zdá že za vším je toxoplazmóza ... a pacienti chtějí (když už jsou tady) nejlépe všechno tohle nabrat, protože za jejich únavou pochopitelně musí něco takového být .... ale jinak máš pravdu
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    EVILMIND: :))
    Teď jede Vilcacora, ne?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    PTACOPYSK: zazracny leky na rakovinu nepodlehaji mode, jelikoz vetsina jejich cilove skupiny zakazniku kazdorocne umre, muzou je nabizet snadno opakovane i dalsi rok...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: zase uznej, ze s tim jak pijes cistic zachodu to dava perfect sence! staci jen vypit savo a si v pohode...

    PTACOPYSK: to vis, je to zivy, je to potreba sledovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam