• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    Jako rakovinu označujeme skupinu nemocí, které se vyznačují nekontrolovaným buněčným dělením a schopností těchto rychle se dělících buněk napadat jiné tkáně a rozšířovat se do jiných části těla, tzv. metastáze. Ke vzniku rakoviny dochází tehdy, když je genetickými nebo environmentálními faktory poškozena DNA takovým způsobem, že dojde k deregulaci buněčného dělení. Když jsou normální buňky poškozené nebo staré, spustí program kontrolované buněčné smrti, tzv. apoptózu; rakovinové buňky se však dokáží apoptóze vyhnout. Buněčné dělení (proliferace) je běžný fyziologický proces, ke kterému dochází neustále téměř ve všech tkáních, například po úrazu, během imunitní reakce, nebo v průběhu výměny buněk, které odumřely nebo byly vyloučeny pro přílišné opotřebení (v tkáních jako je kůže nebo sliznice trávicího traktu). Za normálních okolností je rovnováha mezi buněčným dělením a buněčnou smrtí pevně regulována tak, aby byla zajištěna integrita orgánů a tkání. Mutace vedoucí k rakovině způsobují narušení této rovnováhy. Nekontrolované a často velmi rychlé a nepřesné dělení buněk může vést buď k nádoru (tumoru) benignímu (nezhoubnému) nebo k malignímu (zhoubnému) nádoru. Benigní tumory nemají schopnost metastázovat, tj. nerozšiřují se do jiných částí těla a nejsou tak životu nebezpečné. Maligní tumory tuto schopnost mají a proto jsou velmi nebezpečné.
    rozbalit záhlaví
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    SHASHA_KRASTY: mám dotaz, na tebe, možná i na ostatní. když se zahájí chemoterpie, je člověk až do skončení všech sérií nepoužitelnej? myslím stran pracovní neschopnosti, studia, atd. je mi jasný, že tam budou velký individuální rozdíly jak v léčbě, tak v jejím přijímání pacientem, ale pokud se to dá aspoň náznakem zobecnit...
    jinak já jsem týden po operaci, histologickej rozbor bych měl dostat při vyndání stehů příští středu.
    tak se uvidí...
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    Koukam, ze sem jsem to nedaval, tak pokud by to nekoho zajimalo, tak prubeh moji lecby jsem sepsal do takovyho kratouckyho blogu. Budu mit zanedlouho 3 roky vyroci, tak asi udelam nejakou oslavu... :o)
    zde:
    [ SHASHA_KRASTY @ prubeh toho cim sem se "bavil" v zime 2010/2011 ]
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    CORNELA: diagnoza rakoviny myslim zadna neni, jsou jenom ruzne druhy nadoru. Ten typ jak pises zjistis jenom z histologie a od toho by se mela odvijet nasledna lecba. Ale nador nebo spise podezreni na nador zjistis i s ultrazvuku.
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    presne tak, napis vic info
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Jak jsem zde řešia babičku a rakovinu, se kterou se léčí a o léčbě nám úplně chřadla a umírala před očima, tak dneska podstoupila novou diagnostiku a zjistili, že rakovinu vůbec nemá.
    Opravdu super :(
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Ruce Na Prsa - Dialog Jessenius
    http://www.rucenaprsa.cz/
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    tu statistiku se v ING nepodarilo nijak vyvrátit, maji na to nejaky vyzkum....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    neco z vlastní zahrádky... https://www.foryou.cz/kazdaosma/
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Jak nasrat člověka s rakovinou - 6 zaručených způsobů | Proti šedi
    http://www.protisedi.cz/article/jak-nasrat-cloveka-s-rakovinou-6-zarucenych-zpusobu
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    CORNELA: jojo, to oná má ty rozpustné. Díky za info, vše opět předám tátovi a zítra zkusím sjet do nemocnice a vyzjistit stav i přímo, zatím vše tlumočím přes další osobu (táta).
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    CORNELA: hele dávky nevím přesně, nestudovala jsem to - alá má 1tbl denně dle instrukcí. Takže ten Zofran může brát souběžně třeba s tím helicidem?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    CORNELA: tak hlásím, že babi má Zofran třetí den a pořád zvrací a zvrací... dnes odjela zase na kapačky. Je možné, že by to zabralo až později? Protože zatím to vypadá, že to rozhodně nepomáhá :/
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    dyk je to každý úplně jiný. Moje teta bere prášky po čtvrt roce a bolí jí z toho hlava. Já byl jednou za 3 neděle na kapačkách na dva dny a dostával během nich 4 petky s chemo a mezi tim fízáky. Někdo si jde jen nakapat na otočku a nic mu to nedělá a jinej leží a nemůže se hnout a má všude vyrážku a já nevim co...
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Co vim, tak tata po chemu nezvracel, ale videl bych to spis na vyjimku. Blbe mu bylo.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Tay to vždycky tak pěkně vysvětlíš :)
    Já na to šel jako obvykle po selsku.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    tak mě dávali standartně degan před chemo bez ptaní. Ale poprvý při nějaký přísnější chemo snad musí blejt každej, ne? Když se do těla, který předtim nic takovýho nezažilo, naleje x litrů chemikálií, tak by bylo spíš divný, kdyby neblilo :) Já ten kytril dostával jako sichrovačku domu, kdyby mi bylo extra blbě.
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    Kytril je bez doplatku (osobní zkušenost z před dvou a půl týdne), ale bylo mi po něm stejně blbě, při první chemo. Ale neblil jsem, to je pravda.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    CORNELA: degan mi předepíše i veterinář ne? :D děkuju, předám info taťkovi, v sobotu jedeme za babi, tak zjistím co a jak...
    děkuju moc za rady!
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Sem teprv ted zjistil, ze kytril je specielne pro chemo a radioterapii... Treba proto remcaj. No... Drzim palce
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    KOOTCHA:
    CORNELA:

    mockrát díky, zkusíme! Že je to drahý, to je fuk, hlavně aby jí bylo líp:) Ona chemo nepodstupuje (teda zatím). Žádnej z jejích ošetřujících doktorů jí ty léky nechce napsat (to je pořád samý "nemám čas, nemám čas..."), tak jsme z toho taky trochu na nervy...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    KOOTCHA: jinak drahej je samozřejmě jen pro pojišťovnu. Doplatek na to snad ani neni. Jinak myslim 5 tablet vyjde tak na 3 litry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam